Home » , » Ηλίθια παιχνίδια.

Ηλίθια παιχνίδια.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 | 8:21 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

1) Το όνομα "κότα" έχει τις ρίζες του σε ένα παιχνίδι στο οποίο δύο οδηγοί οδηγούν τα αμάξια τους το ένα προς το άλλο σε μια πορεία σύγκρουσης: πρέπει κάποιος να στρίψει, αλλιώς κι οι δύο μπορεί να πεθάνουν κατά τη σύγκρουση, αλλά αν κάποιος στρίψει και ο άλλος δεν το κάνει, αυτός θα ονομάζεται " κοτόπουλο ", που σημαίνει δειλός. Τι γίνεται αν είναι και οι δυο μαλάκες, ώστε να πιστεύει ο καθένας, ότι θα υποχωρήσει "ο άλλος" κι ότι μπλοφάρει; Καταλήγουν νοσοκομείο ή νεκροτομείο. Όχι δεν είναι δειλοί, είναι σακατεμένοι ή νεκροί βλάκες.

2) "Τι μαλάκας"! Αυτό ειπώθηκε για το γιο Μπους από τον άνθρωπο που έπιασε τον Σαντάμ. Ο ίδιος έγραψε ότι "η CIA δεν είχε στοιχεία για όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, αλλά ο μαλάκας, αφού άκουγε ότι ήθελε αποφάσισε ότι ο Σαντάμ απειλούσε το μπαμπά του ενώ μετά την επέμβαση τα φόρτωσε όλα στη CIA.

3) "Οι Ρώσοι μπλοφάρουν, είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση". Διάφοροι αλητήριοι παπαγάλοι, όργανα δυτικών υπηρεσιών, προτρέπουν τις ΗΠΑ από τα ΜΜΕ, να επέμβει εναντίον της Ρωσίας, λέγοντας ότι απειλεί δήθεν την Αμερική! Φυσικά ή ίδια η κυβέρνηση του Μπάμια τους δίνει εντολή "να φτιάξουν κλίμα". Στο χορό αυτό μπαίνουν και οι ναζίδες της ΕΕ, που δεν δέχονται πχ ότι στην Κριμαία υπάρχουν Ρώσοι, οι οποίοι φοβούμενοι γενοκτονία από τους Ουκρανούς φασίστες, αποφάσισαν ανεξαρτησία. "Επειδή η Ρωσία έχει πρόβλημα θα υποχωρήσει"! Κι αν ρε μάπες, η Ρωσία δεν μπορεί να υποχωρήσει, γιατί είναι με την πλάτη στον τοίχο, τι γίνεται; Ψάχνουμε καταφύγιο, ε μαλακισμένα;

Οι Ρώσοι έχουν οικονομικά προβλήματα. Αλλά είναι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ κράτος, που θα πει πως τα προβλήματα δεν θα τα κρατήσουν μέσα, θα κοιτάξουν τα να εξάγουν, όπως κάνουν ΟΛΑ τα καπιταλιστικά κράτη. Κάποιοι Ρώσοι επίσης πιστεύουν, ότι οι Αμερικάνοι το πάνε για παγκόσμια κυριαρχία και ότι θέλουν να αφανίσουν τελείως τη Ρωσία. Δυστυχώς οι ανόητοι της άλλης πλευράς τόσο με τη ρητορεία, όσο κυρίως με τις πράξεις (περικύκλωση Ρωσίας - Κίνας, επεμβάσεις σε όμορα κράτη των δύο αυτών μεγάλων δυνάμεων) επιβεβαιώνουν τους φόβους 100%! Ακόμα και η σιχαμένη Κλίντον κατηγορεί τους Ρώσους, γιατί έχασε τις εκλογές! Όχι το ξεροκέφαλο της, την τακτική της, τους Ρώσους! Από κοντά προκαλούν και τους Κινέζους, αφού έστειλαν μη επανδρωμένο υποβρύχιο να ελέγξει το νερό για να στείλουν μετά τα μεγαλύτερα υποβρύχια και να στοχεύουν τον κινέζικο στόλο! Οι Κινέζοι ψύχραιμοι πήραν το "παιχνιδάκι", θα το αντιγράψουν και θα το πουλήσουν πολύ φθηνότερα στους καουμπόηδες. Περαστικά σας "παιδικά αφελείς" (έτσι αποκαλείς τον άλλο "ανόητο, χαζοβιόλη, μαλάκα" με ευγένεια).

Λοιπόν κανάγιες αμερικάνοι και λοιπά δουλάκια. Η Ρωσία δεν μπλοφάρει. Το τιμόνι της δεν στρίβει για διαφόρους λόγους. Κυρίως επειδή πιστεύουν ότι υποχώρηση θα ανοίξει την όρεξη για περαιτέρω κέρδη εις βάρος της από πλευράς ΝΑΤΟ. Αποφάσισαν ότι δεν θα διαλυθούν χωρίς μάχη. Υπάρχει η πολύ επικίνδυνη νοοτροπία "χαμένοι για χαμένοι" αφού "αν υποχωρήσουν θα δώσουν την αναπόφευκτη μάχη με πολύ χειρότερους όρους". Οι ΗΠΑ προκαλούν λοιπόν κάποιον που είναι ήδη θυμωμένος και πολύ καχύποπτος. Τα "γεράκια" τους βρίσκονται στο Λευκό Οίκο, αντί να είναι στο τρελάδικο, που είναι η θέση τους. Οι ΗΠΑ είναι αυτές που κάνουν επιθετική - επεκτατική πολιτική. Το έχουν παρακάνει. Δεν λέω, ότι οι Ρώσοι είναι καλοί, κάθε άλλο. Λέω ότι ο πιο δυνατός καβαλά το καλάμι και δεν είναι η Ρωσία αυτός.

Ξέρω ότι οι στρατιωτικοί διαβάζουν Θουκυδίδη. Ας δουν πως ξεκίνησε ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, που κατάστρεψε "νικητές" και "νικημένους". Σκοτιστήκαμε, αν διέλυαν μονάχα ο ένας τον άλλον. Αλλά είμαστε στη μέση της σύγκρουσης και θα πάρει κι μας η μπάλα. Όταν χάνει η λογική εξ αιτίας της απληστίας, ο παραλογισμός προχωρά.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger