Home » , » Τα "θαύματα" για τους ρασοφόρους συνεχίζονται

Τα "θαύματα" για τους ρασοφόρους συνεχίζονται

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 | 3:23 π.μ.


Δεν φανταζόμαστε να υπάρχουν άθεοι αναγνώστες του ιστότοπου μας και να αμφισβητούν ότι θα «θαύματα» συνεχίζονται και στις μέρες μας; Το λέμε αυτό γιατί τα γεγονότα είναι αναμφισβήτητα και δεν αντικρούονται.

Για όποιον όμως διατηρεί έστω και ελάχιστες επιφυλάξεις του προτείνουμε να διαβάσει την ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε «Θαύμα! Ο δεσπότης Ανθιμος "εξαφάνισε" τα 500.000 ευρώ που έπρεπε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ η μητρόπολη του!», ή να δει την καταλυτική επέμβαση του «αγίου πνεύματος» χτες στην βουλή σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ του ΠΑΣΟΚ και της Ενωσης Κεντρώων.
Ξαφνικά σε όλους αυτούς τους ήρθε «θεία φώτιση» και σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τον χωροταξικό σχεδιασμό και την βιώσιμη ανάπτυξη, που συζητούσαν,  πρόσθεσαν και υπερψήφισαν μια άσχετη τροπολογία δίνοντας νέα προνόμια στους καλόγερους του «Αγίου» Ορους.

Σύμφωνα μ’ αυτή την τροπολογία λοιπόν:

Οι Ιερές Μονές του Αγίου όρους απαλλάσσονται από την υποχρέωση να υποβάλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απολογισμό της συνολικής οικονομικής τους δραστηριότητας και ξεχωριστό απολογισμό της επιχορήγησης ή χρηματοδότησης που έλαβαν και είναι μικρότερη του 100% των συνολικών χρηματικών ποσών που διαχειρίσθηκαν. Παράλληλα απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής του προϋπολογισμού τους για το επόμενο έτος.

Το ποσό της ετήσιας κρατικής χορηγίας προς τις Μονές του Αγίου Όρους είναι ακατάσχετο. Η ετήσια χορηγία βασίζεται σε έναν νόμο του 1981 και το 2016 ήταν 1,24 εκατ. Ευρώ.

Ο Ιερές μονές του Αγίου όρους απαλλάσσονται από «την υποχρέωση της υποβολής δήλωσης στοιχείων και ακινήτων (Ε9) προγενέστερων ετών.

Αυτό δεν είναι μεγαλύτερο θαύμα από εκείνο που περιέγραφε ο "άγιος" Αμβρόσιος στο μπλοκ του όταν ο διάολος πήγε να τον κάψει αλλά έγινε το θαύμα και σώθηκε; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger