Home » » Προς Ασαντ: Ας διδαχθεί απ' το Στάλιγκραντ

Προς Ασαντ: Ας διδαχθεί απ' το Στάλιγκραντ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 | 7:49 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που βρίσκονται περικυκλωμένοι σε ένα μικρό θύλακα στο νοτιοανατολικό Χαλέπι, έσπασαν την εκεχειρία που είχαν συμφωνήσει με τις κυβερνητικές δυνάμεις και νέες μάχες ξέσπασαν. Σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία, οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύτηκαν την εκεχειρία που κηρύχθηκε την Τρίτη ώστε να προετοιμαστούν να εγκαταλείψουν την πόλη, ανασυντάχτηκαν και επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στις κυβερνητικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, μόλις έφτασαν τα λεωφορεία στο σημείο συγκέντρωσης που είχε συμφωνηθεί για να τους μεταφέρουν στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, που αποτελεί προπύργιο της Αλ Κάιντα και των μισθοφόρων της Τουρκίας, οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ πάνω στα λεωφορεία. 

Λέγεται ότι προηγουμένως είχαν ξεσπάσει διαφωνίες μεταξύ των οπλαρχηγών των τζιχαντιστών. Ο συριακός στρατός απέκρουσε την επίθεση των τζιχαντιστών πέρασε στην αντεπίθεση. Το όλο θέμα γίνεται ακόμα πιο περίεργο διότι, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι τρομοκράτες αφού έσπασαν την εκεχειρία και ξέσπασαν νέες μάχες, επικοινώνησαν με τον συριακό στρατό και ζήτησαν να τηρηθεί η εκεχειρία που πριν λίγο οι ίδιοι είχαν σπάσει. Ο στρατός της Συρίας απαιτεί από τους τζιχαντιστές να παραδώσουν τους αιχμαλώτους που κρατάνε, στρατιώτες και πολίτες. Όπως έγινε γνωστό από μιντιακούς ακτιβιστές οι τρομοκράτες προσπάθησαν να φύγουν από το Χαλέπι παίρνοντας μαζί τους ομήρους στρατιώτες και πολίτες που κρατούσαν αιχμάλωτους. Τις τελευταίες 24 ώρες πριν σπάσει η εκεχειρία 366 τζιχαντιστές είχαν παραδώσει τα όπλα τους και βγήκαν από τις τζιχαντοκρατούμενες συνοικίες όπως και 6.000 πολίτες...".

Πρόεδρε Άσαντ, κατανοώ τη μεγαλοψυχία που δείχνετε, καθώς θέλετε να τελειώσει ο πόλεμος με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες. Είστε πολύ καλύτερος από τους δήθεν "δημοκράτες" της Δύσης, που κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους αδιαφορώντας για τους πολίτες των χωρών τους.
Η απόφαση σας για εκεχειρία θα ήταν σωστή, αν δεν είχατε να κάνετε με εγκληματίες. Με αυτά τα πληρωμένα καθάρματα, που ελέγχονται από ξένους ιμπεριαλιστές καμιά συμφωνία δεν πρόκειται να τηρηθεί. Το γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον. Όταν από θέση ισχύος ο Συριακός Στρατός επέτρεψε να φύγουν όλοι, κρατώντας μάλιστα τον φορητό τους οπλισμό έγινε ένα σοβαρό στρατιωτικό λάθος.

Γνωρίζω ότι έγινε, για να αποδειχθεί για χιλιοστή φορά η αναξιοπιστία των τρομοκρατών και να καταρρεύσει η προπαγάνδα των Δυτικών καθώς φυσικά και για να σωθούν ζωές. Οι Δυτικοί (ΗΠΑ - ΕΕ κλπ) όμως δεν πρόκειται να σταματήσουν. Δεν σταμάτησαν τα ψέματα, αν και ξέρουν την αλήθεια για τους υποτακτικούς τους, που κατάστρεψαν τη Συρία κάνοντας αμέτρητα ειδεχθή εγκλήματα.
Όσο για τις ζωές, η τιμωρία των βασανιστών του Συριακού Λαού θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας για παρόμοιες ενέργειες. Όταν οι τρομοκράτες γνωρίζουν πως θα τιμωρηθούν, δεν θα τολμήσουν τόσα. Υπενθυμίζω με τι έχετε να κάνετε, δεν πολεμάτε απλούς ανθρώπους, αλλά φιλοτομαριστές μισθοφόρους. Ο κόσμος που άντεξε και είναι στο πλευρό σας, απαιτεί Τιμωρία των κατσαπλιάδων.

Ως Σταλινικός προτείνω να μην δεχθείτε τίποτε λιγότερο από την παράδοση χωρίς όρους των πρακτόρων του εχθρού. Έτσι κι αλλιώς τα αφεντικά τους θα βρουν αφορμή να σας κατηγορήσουν. Φανταστείτε τι θα γίνονταν, αν στο Στάλινγκραντ ο Σοβιετικός ηγέτης επέτρεπε την αποχώρηση των ναζί δημίων με τον φορητό τους οπλισμό! Πολύ σύντομα οι αποδυναμωμένοι φασίστες θα πολεμούσαν ξανά εναντίων του Κόκκινου στρατού επιστρέφοντας για να διαπράξουν ακόμα χειρότερα κακουργήματα.

Ο μόνος λόγος που γίνονται αυτά είναι για να κερδίσουν χρόνο, ώστε να αναδιατάξουν τις δυνάμεις τους. Στο όνομα της Ελευθερίας, μην τους δώσετε αυτό που θέλουν. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

15 Δεκεμβρίου 2016 στις 1:48 π.μ.

Μ'αρέσει το Σταλινικός. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Στάλιν. Έλεος πια δεν σέβεστε τίποτα. Είσαι που είσαι φαν ενός δικτάτορα είναι ανάγκη να λερώνεις με αυτό το χυδαίο αντικομμουνιστικό τρόπο το όνομα ενός μεγάλου κομμουνιστή;

V For Viva La Revolution

15 Δεκεμβρίου 2016 στις 5:00 μ.μ.

Μπα; Πως το λερώνω; Επειδή είμαι με κάποιον που αντιστέκεται στους ιμπεριαλιστές Αμερικάνους; Μάθε ότι οι Κομμουνιστές της Συρίας είναι ΌΛΟΙ με τον Άσαντ. Κάποιοι άλλοι διαλέγουν άλλο στρατόπεδο. Τι να κάνουμε πονάει η ήττα των ισλαμοφασιστών. Έχασα φίλους στη Συρία, καλούς ανθρώπους, που το μόνο τους έγκλημα ήταν ότι ήταν "άπιστοι". Με τον Άσαντ δεν λέω ότι περνούσαν καλά, αλλά τουλάχιστο μπορούσες να κυκλοφορήσεις χωρίς έλεγχο τι φοράς και τι πιστεύεις. Ο Στάλιν πολέμησε το φασισμό, το ίδιο κάνουν οι χιλιάδες που πολεμούν εκεί κάτω. Αν έχεις πολεμήσει περισσότερο καλώς. mitsos175.

16 Δεκεμβρίου 2016 στις 1:08 π.μ.

"....αλλά τουλάχιστο μπορούσες να κυκλοφορήσεις χωρίς έλεγχο τι φοράς και τι πιστεύεις". Αν εσένα σου αρκεί αυτό οκ μην χρησιμοποιείς σαν φερετζέ όμως την επαναστατική ιδεολογία. Ναι ο Στάλιν πολέμησε το φασισμό. Γι'αυτό πρέπει να τσακιστούν τόσο οι ισλαμοκανίβαλοι όσο και ο Άσαντ. Ή μήπως δεν γνωρίζεις ότι ο αγαπημένος σου σταρ άφηνε ελεύθερους τζιχαντιστές που αργότερα στελέχωσαν τον ΙΣΙΣ όταν ξέσπασαν οι λαϊκές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του; Ή όταν οι δυτικόδουλοι κατέστρεψαν και εκφύλισαν την λαϊκή εξέγερση δεν τους χρησιμοποίησε; Αλήθεια εσύ πιστεύεις ότι δεν μπορούσε από την αρχή να τους εξαφανίσει όταν περνούσαν τα σύνορα από το Σιίτικο Ιράκ ελεύθερα και πριν φτάσουν να ελέγχουν Συριακά εδάφη και να φτάνουν στο σημείο να τον "απειλούν"; Δεν μπορούσε ο Συριακός Στρατός να τους διαλύσει και μάλιστα με Ρωσία και Ιράν στο πλάι του από την αρχή πριν φτάσουν στο σημείο να αποτελούν κίνδυνο; Ή δεν μπορούσαν να τους τσακίσουν; Απλά φίλε μου τους άφησε και τους ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ για να διασωθεί το καθεστώς.

Αν θες διάβασε εδώ μια τοποθέτησή μου για το ζήτημα: https://antigeitonies.blogspot.gr/2016/11/16112016.html

Για τον ΙΣΙΣ ένοχοι είναι όλοι ΗΠΑ-ΕΕ-ΑΣΑΝΤ-ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ όλοι τους συνέβαλαν. Ο καθένας τον αξιοποίησε για τα δικά του συμφέροντα ο ΙΣΙΣ είναι ένα ακόμα εργαλείο αυτών τίποτα άλλο. Σκοτώνονται κύρια ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ και οι δορυφόροι τους στην περιοχή για τα συμφέροντά τους και το μοίρασμα αγορών και εδαφών πάνω στα πτώματα των λαών. Εσύ σε αυτό το ιμπεριαλιστικό μοίρασμα διαλέγεις τον δικτάτορα Άσαντ και τους ιμπεριαλιστές Ρώσους.

Εγώ πάλι διαλέγω την αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική πάλη των λαών για να τσακίσουν ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ και κάθε λογής φασίστες ΙΣΙΣ-ΑΣΑΝΤ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ κλπ.

V For Viva La Revolution

16 Δεκεμβρίου 2016 στις 10:51 π.μ.

Όταν υπάρχουν υπονοούμενα ότι είμαι αντικομουνιστής στο ίδιο στρατόπεδο με τον Άδωνη δηλαδή, απαντώ αναλόγως.
Με το άρθρο που υποδείξατε, συμφωνώ, έχω πει κατά καιρούς τα ίδια. Ιμπεριαλισμός ΗΠΑ κλπ. Για την άποψη σας (σεβαστή) στα σχόλια θα πω αυτά. Συμφωνώ ότι η Ρωσία είναι καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό κράτος, έχω πει τι σημαίνει αυτό. Μιλήσατε για Ουκρανία. Άσχετα, αν υποστηρίζονται οι Λαϊκές Δημοκρατίες από τη Ρωσία (πάλι για δικούς της λόγους) είναι Λαϊκές Δημοκρατίες που πολεμάν ναζί. Ο Στάλιν είχε συμμαχήσει με τους Δυτικούς, γιατί αυτό συνέφερε την ΕΣΣΔ. Ιστορικό γεγονός, άσχετα από τις διαφορές κι αν μετά ήρθε σε αντιπαράθεση. Όταν κάτι σε συμφέρει το δέχεσαι, αλλιώς όχι, απλή λογική.
Λέτε ο ISIS "α) άλλαξε η ατζέντα και από εκεί που είχαμε ένα εμφύλιο με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ ξαφνικά ο πόλεμος είναι εναντίον των τζιχαντιστών οπότε αυτό έδωσε όχι απλά ανάσες στο καθεστώς αλλά το ενίσχυσε κιόλας ειδικά με την παρέμβαση Ρωσίας αλλά και των άλλων κολαούζων Ιράν-Χεζμπολάχ".
Ο στόχος, που είναι ο έλεγχος της Συρίας, παραμένει από τις ΗΠΑ (και τη Ρωσία). Αν άλλαξε επιφανειακά και μόνο η ατζέντα οφείλεται στην επέμβαση της Ρωσίας. Αλλιώς θα είχαμε πόλεμο. Πυρηνικό. Οι Τούρκοι πήραν τη θέση των αποτυχημένων να ανατρέψουν τον Άσαντ, ISIS και λοιπών τομαριών. Οι Ρώσοι φυσικά εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των τζιχαντιστών, δεν τους έφτιαξαν αυτοί όμως. Άλλοι τους εκπαίδευσαν και τους χρηματοδότησαν. Αυτό που λέτε ότι ο Άσαντ τους ελευθέρωσε, δεν ισχύει. Τους έπιασε πρώτα και μετά τους άφησε; Όταν η "αντιπολίτευση" πέταγε από τις ταράτσες τους "διαφορετικούς" είχε πρώτα απελευθερώσει τους κρατούμενους ισλαμιστές φανατικούς και εγκληματίες για να στελεχώσει το στρατό της. Επίσης δεκάδες χιλιάδες πήγαν από ΕΕ. Ο ISIS ξεκίνησε από το Ιράκ, υπήρχε όμως παρακλάδι και στη Συρία το οποίο ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΕ από την αντιπολίτευση. Γιατί; Για λόγους τακτικής. Να χρεωθεί κάποιος τα εγκλήματα διότι δεν ήταν όπως το 1990 στη Γιουγκοσλαβία να "ενημερώνεται" ο κόσμος από τα αμερικάνικα πρακτορεία. Έκοβαν κεφάλια, βίαζαν, λεηλατούσαν και τα έβγαζαν στο ιντερνέτ! Δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, μέσα στις ΗΠΑ γιατί βοηθάνε δολοφόνους. Είπαν για χημικά, δεν έπιασε. Τι έκαναν; Μια "καλή" και μια "κακή" αντιπολίτευση που όμως ήταν οι ίδιοι. Στην "καλή" έδιναν χρήματα και όπλα στην "κακή" χρέωναν τα εγκλήματα! Το 12χρονο Παλαιστίνιο στο Χαλέπι πχ τον αποκεφάλισε "μετριοπαθής". Το ξαναλέω, στο εσωτερικό κατηγορούσαν τον Άσαντ ότι έδινε προνόμια στους χριστιανούς. Τα περί "ελευθερίας" τα λένε έξω.
Τέλος σας μιλάω για ανθρώπινες ζωές και μου λέτε για φερετζέ. Είμαι με τον Άσαντ γιατί αντιμάχεται τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό, που έχει ξεσαλώσει και καθόλου δεν έχει μειωθεί. Ναι το κάνει για δικούς του λόγους αλλά ο Ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ είναι Παγκόσμιος κίνδυνος. Δεν με ενδιαφέρει ποιός (εξυπηρετώντας δικά του συμφέροντα) βοηθά να σταματήσουν οι Αμερικανοί, όπως δεν θα με ενδιέφερε ποιος άλλος θα πολεμούσε τον Χίτλερ εκτός των Κομμουνιστών. Οι ΗΠΑ πάνε να κάνουν Παντοκρατορία όπως ήθελαν οι Γερμανοί. Αυτούς πρέπει να τους σταματήσουμε αμέσως με κάθε τρόπο. Είμαστε κατά του Ιμπεριαλισμού και ο πρώτος ιμπεριαλιστής είναι πάντα η πρώτη δύναμη. Είμαστε περισσότερο πρακτικοί και όχι τόσο θεωρητικοί. Που βέβαια στην γενικότερη θεωρία δε διαφωνώ ουσιαστικά με σας έτσι όπως τοποθετηθήκατε. Η δική μου άποψη - μπορεί να κάνω λάθος - είναι πως δεν μπορούμε να λάβουμε ίσες αποστάσεις λόγω του κινδύνου. Βάλτε στη θέση του Γ' Ράιχ τις ΗΠΑ.
Για το "δικτάτορας Άσαντ" μόνο μια επισήμανση. Και για το Στάλιν, τον Κάστρο, έχουν πει ανάλογα. Ποιοί υιοθετούν το χαρακτηρισμό; Οι ΗΠΑ με τη γνωστή ελευθερία των αγορών, η ΕΕ, δηλαδή το Γερμανικό νεοναζιστικό ράιχ και οι αποικίες, ο "δημοκράτης" Σουλτάνος της γείτονας ασφαλώς, και οι Σεΐχηδες των βασιλείων...
Σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας. mitsos175.

17 Δεκεμβρίου 2016 στις 1:09 μ.μ.

Δεν χρειάζεται να μου μιλάς στο πληθυντικό δεν είμαι τόσο μεγάλος άσε που δεν μου αρέσει κιόλας. Και μόνο που αμφισβητείς ακόμα και το γεγονός ότι ο Άσαντ είναι δικτάτορας είναι πρόβλημα μεγατόνων ειδικά αφού είναι γνωστό ότι το καθεστώς Άσαντ με πραξικόπημα κατέλαβε την εξουσία από το μπαμπά του. Χώρια τις διώξεις και την καταστολή που εξαπέλυσε το 2011 όταν ξεσηκώθηκε ο λαός που με στρατό και αστυνομία τον αντιμετώπισε και έπνιγε στο αίμα κάθε λαϊκή αντίδραση. Θα σου πω όμως που έχεις κύρια λάθος. Θεωρείς ότι μια εμφύλια ενδοαστική και ενδοιμπεριαλιστική σύρραξη επειδή εδώ μιλάμε για ΗΠΑ και Ρωσία είναι το ίδιο με μια ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση όπως πχ το ΝΑΤΟ στη Σερβία, στο Ιράκ και τελευταία στη Λιβύη. Στη δεύτερη περίπτωση σαφώς παίρνεις το μέρος του αμυνόμενου γιατί όταν ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εισβάλουν ανοιχτά για να ρίξουν ένα καθεστώς με το έτσι θέλω αυτό είναι σαφώς άδικο και παίρνεις το μέρος του αμυνόμενου. Εδώ όμως δεν έχουμε αυτό. Έχουμε μια σύγκρουση πλευρών που κάθεμιά υποστηρίζεται από μια δύναμη. Εδώ δεν παίρνεις μέρος ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με αυταρχικά και αντιδραστικά καθεστώτα και όχι επαναστατικά. Γιατί αν λες ότι την κατάσταση αυτή την ξεκίνησαν οι δυτικόδουλοι εγώ σου απαντώ ότι το χάλι το ξεκίνησαν οι πολιτικές του καθεστώτος Άσαντ που έβγαλαν τον κόσμο στο δρόμο και στη συνέχεια έγινε ό,τι έγινε. Απλώς οι ΗΠΑ έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να καταστρέψουν μια λαϊκή εξέγερση και να τη εντάξουν στα σχέδια τους. Ξαναλέω όμως ότι σε όλο αυτό φταίνε και οι δύο πλευρές όχι μόνο η μία. Και ποιοι είναι οι κομμουνιστές που τον υποστηρίζουν οι ρεφορμιστές προδότες σοσιαλφασίστες ομογάλακτοι του ΚΚΕ; Θα αστειεύεσαι προφανώς.

Τώρα για τον ISIS. Ναι φίλε μου ισχύει και παραισχύει ότι ο Άσαντ απελευθέρωσε τζιχαντιστές και τους αξιοποίησε. Θες ονόματα; Για ψάξε για αυτούς τους κυρίους: Abu Muhammad al-Jolani, Ηγέτης του Jabhat al-Nusra, Zahran Alloush, ιδρυτής του Jaysh al-Islam, Hassan Aboud, ιδρυτής του Ahrar al-Sham σου αναφέρω ενδεικτικά μερικά ονόματα υπάρχουν και άλλοι βέβαια. Ο Άσαντ κατάφερε αυτό που ήθελε, μια αποδυναμωμένη αντιπολίτευση. Σε αυτό ναι βοήθησαν και ο ΙΣΙΣ και ο άξονας φυσικά Ρωσία-Ιράν-Χεζμπολάχ

Το έχω ξαναπεί και άλλες φορές ο κόσμος δεν είναι κόμικ ο καλός Μπάτμαν Ρωσία και οι σύμμαχοι της από τη μια και ο κακός Τζόκερ ΗΠΑ-ΕΕ από την άλλη. Δεν πάει έτσι καθόλου. Γιατί θα σου πω εγώ γιατί η Τουρκία το καλοκαίρι εισέβαλλε στη Συρία και χτυπούσε τους Κούρδους; Θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς τουλάχιστον την ανοχή για να μην πω την συγκατάθεση του Κρεμλίνου σε μια χρονική στιγμή που εντελώς συμπτωματικά ξέσπασε σύρραξη μεταξύ Κούρδων και Άσαντ; Όχι εν γνώσει του Πούτιν έγινε αυτό και με τις ευλογίες του. Μη μου πεις ότι είναι αυτοί οι σύμμαχοι των λαών και των κινημάτων γιατί εδώ γελάμε.

Για τη δε Ουκρανία διάβασε την άποψή μου σε αυτό που παρέθεσα πιο πάνω γιατί πάνω κάτω περίπου το ίδιο συμβαίνει και στη Συρία ενώ ΙΣΙΣ και Ναζί της Ουκρανίας παίζουν τον ίδιο ρόλο και στις δύο περιπτώσεις.

V For Viva La Revolution

17 Δεκεμβρίου 2016 στις 10:26 μ.μ.

"Και ποιοι είναι οι κομμουνιστές που τον υποστηρίζουν οι ρεφορμιστές προδότες σοσιαλφασίστες ομογάλακτοι του ΚΚΕ;" Ίσως δεν το ξέρεις έχω πει ότι ψηφίζω ΚΚΕ, οπότε οι προσβολές συνεχίζονται. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι το ΚΚΕ με τους αγώνες, τους διωγμένους Κομμουνιστές, τους εκτελεσθέντες. Εδώ θα μπορούσα να πω δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο.
Ξέρεις όμως άραγε τι πιστεύουν οι επαναστάτες μετριοπαθείς; Ο Άσαντ έκανε κάποιες μεταρρυθμίσεις και αυτό τρόμαξε τους φανατικούς θρησκευόμενους, τους αποκαλώ γενικά "θεούσες". Αυτοί θέλουν να εφαρμόσουν τη Σαρία, γι αυτό κατηγορούν τον Άσαντ. Έλεγαν κάτι αντίστοιχο με αυτό που λένε κάποιοι εδώ: Ότι "έδινε δύναμη στις μειονότητες και ότι υπήρχε κίνδυνος για τη θρησκεία". Μην πω ποιοί λένε τέτοια για το χριστιανισμό στην Ελλάδα. Αν είναι επανάσταση η θεοκρατία και το πλιάτσικο, νταξ. Εγώ ξέρω ότι επανάσταση γίνεται από τους εργαζόμενους για όφελος δικό τους, δεν γίνεται από μισθοφόρους για να δώσουν τη χώρα στους χρηματοδότες τους. Για τους Κούρδους είπα τι έγινε, είμαι μαζί τους περισσότερο από όλους.
Ο Ιμπεριαλισμός είναι το ίδιο. Η Γαλλία ήταν μεγάλη δύναμη το Β Παγκόσμιο ισχυρότερη από τη Γερμανία (θεωρητικά) το ίδιο και η Αγγλία. Αποικιοκρατικές και οι δύο. Ο Χίτλερ που τους επιτέθηκε, δεν ήταν ιμπεριαλιστής; Δηλαδή, αν οι Ρώσοι το 1999, όταν οι Αμερικάνοι επιτίθονταν στη Σερβία, αντιδρούσαν όπως αντέδρασαν σήμερα στη Συρία, δεν θα ήταν ιμπεριαλιστική η επέμβαση του ΝΑΤΟ; Οι Σέρβοι υποστηρίζονταν από τους Ρώσους απλά τότε δεν αντέδρασαν έτσι. Γιατί; Η Σερβία δεν είχε πετρέλαιο να βλαφθεί κατευθείαν η οικονομία της Ρωσίας, αν και είχε πολλά άλλα για να λεηλατήσουν οι Νατοϊκοί. Το Μιλόσεβιτς τον είπαν εγκληματία, τον δολοφόνησαν (πέθανε δήθεν από καρδιά) και μετά θάνατον αθωώθηκε! Δες και το εκπληκτικό άρθρο με το video "Εχθρός προ των πυλών: Τα γεράκια του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν επέμβαση στα Βαλκάνια (video)!" Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ αποσκοπεί σε Παγκόσμια κυριαρχία, άσχετα πόσο μεγάλο η μικρό κράτος είναι ο επόμενος στόχος. Πρόσεχε, δεν λέω ότι η Ρωσία (ως καπιταλιστική) δεν θα έκανε το ίδιο αν ήταν αυτή ισχυρότερη αλλά οι ΗΠΑ τα έκαναν για τους λόγους που έχουμε πει χιλιάδες φορές, πως να το κάνουμε.
Και κάτι άλλο: Ένας επαναστάτης πρέπει να έχει στο νου ότι όποιος δεν είναι εναντίον του είναι μαζί του. Μόνο ένας εγκληματίας, ένας στρατός κατοχής θα έκανε αυτά που έκανε η δήθεν μετριοπαθής αντιπολήτευση. Το ότι ο Άσαντ στηρίζεται από τη Ρωσία γίνεται επειδή, αυτοί που θέλουν να πάρουν την εξουσία στηρίζονται από ΗΠΑ και Σουλτάνους διαφόρων ειδών. Η πολιτική των ΗΠΑ προκάλεσε τη ρωσική επέμβαση, γι αυτό και είχαμε προβλέψει καιρό πριν την ανάμιξη της Μόσχας. Είχαμε πει δεν πρόκειται Κίνα - Ρωσία να ανεχτούν να πειραχθεί το Ιράν. Το Ιράν ξέρει ποιός ακολουθεί, αν πέσει ο Άσαντ. Ξέρεις όμως τι θα γίνει αργά ή γρήγορα αν περάσει των Αμερικάνων; Πυρηνικός πόλεμος, ακριβώς γιατί η Ρωσία είναι καπιταλιστικό κράτος και σκέπτεται πλέον όπως η Αμερική, που σημαίνει ότι δεν θα υποχωρήσει από περιοχή που θεωρεί απόλυτα κρίσιμη. Το σκεπτικό των ΗΠΑ όμως είναι παντού το ίδιο: Τώρα που είμαστε δυνατοί να βουτήξουμε.
Για το δικτάτορας. Ναι ο Άσαντ υποστηρίζεται από την καπιταλιστική Ρωσία και δεν είναι δημοκράτης. Ευτυχώς που υπάρχουν οι "κομμουνιστικές" ΗΠΑ, το "αναρχικό" βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, ο "δημοκράτης" Τούρκος Σουλτάνος και οι υπόλοιποι "σύντροφοι". Από κοντά κάποιοι που βρίζουν το ΚΚΕ... mitsos175.

18 Δεκεμβρίου 2016 στις 1:22 π.μ.

Abu Mohammed al-Adnani: Σκοτώθηκε το 2016 στο Χαλέπι. Τον Μάιο του 2005 συνελήφθη από τις δυνάμεις του Συνασπισμού (ΗΠΑ) με ψεύτικο όνομα και αφέθηκε ελεύθερος το 2010. Ο ίδιος ορκίστηκε πίστη στο Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, μαζί με τριάντα πέντε άλλους, ενώ στη Συρία, είχε σχέδιο για την καταπολέμηση της κυβέρνησης του Άσαντ. Αν τον έβρισκε νωρίτερα ο Συριακός στρατός θα τον έστελνε "ντουγρού" στις παρθένες. Εντούτοις και οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι αυτές τον εξόντωσαν.
Khaled al-Johani: Φυλακίστηκε, χωρίς δίκη για σχεδόν ένα χρόνο,στη φυλακή Ulaysha στη Σαουδική Αραβία (Ριάντ)
Zahran Alloush: Αυτός όντως αφέθηκε ελεύθερος λόγω όμως της γενικής Αμνηστίας τρεις μήνες μετά τη συριακή εξέγερση. Μετά την απελευθέρωσή του, ίδρυσε μια ομάδα ανταρτών που ονομάζεται το Τάγμα του Ισλάμ με σκοπό την καταπολέμηση του Άσαντ. Έκανε μυριάδες εγκλήματα πολέμου, γενοκτονία κανονική (γι' αυτό είπα να γίνει όπως στο Στάλινγκραντ με τους φασίστες). Ξέρετε ποιόν είχε κολλητό; Κάποιον πλούσιο αμερικάνο δημοσιογράφο, ο οποίος τον έλεγε μετριοπαθή! Σύμφωνα με φήμες πέρσι τα Χριστούγεννα σκοτώθηκε από επιδρομή της Συριακής Αεροπορίας. Ένα λάθος διορθώθηκε.
Ahrar al-Sham: Δεν είναι πρόσωπο, είναι συνασπισμός σαλαφιστών. Συνεργάζεται με τον "Ελεύθερο Συριακό Στρατό" τη βιτρίνα δηλαδή, αυτούς που οι ΗΠΑ στέλνουν τα δολάρια. Προσχώρησαν μετά στο "Ισλαμικό μέτωπο" το οποίο όμως διαλύθηκε κατόπιν: Σύμμαχοι Τουρκία, Al Nusra.
Να πω δυο λογάκια για Jabhat Fateh al-Sham (Al-Nusra Front) H αλ Κάιντα της Συρίας (και του Λιβάνου). Μετονομάστηκε αρκετές φορές (στρατός κατάκτησης κοκ) για να πάρει τα δολάρια των ΗΠΑ γιατί σαν Αλ Νούσρα είναι τρομοκράτες. Φυσικά κατά του Άσαντ σύμμαχοι Τουρκίας και Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Αυτοί είχαν το Χαλέπι που κλαίνε οι Δυτικοί. Αυτοί είχαν κάνει και τις αυτοκτονικές επιθέσεις, αν θυμάστε, όσοι παρακολουθείτε. Από αυτούς αποσπάστηκε το ISIS που ενώθηκε με το Ιρακινό παράστημα για να κάνει το Χαλιφάτο. Είναι η πιο πολυάριθμη και καλύτερα εξοπλισμένη αντίπαλος του Άσαντ. Αυτούς τσακίζουν οι Ρώσοι. Το κόλπο; Απλό: Οι Αμερικάνοι δίνουν λεφτά και όπλα στο FSA (Ελεύθερος Συριακός Στρατός) "και καλά" μετριοπαθής. Μόλις τα πάρουν από τους Αμερικάνους, μεταπηδάν ολόκληρες μονάδες με τον οπλισμό στην Al-Nusra! Που και που κάνουν εμπόριο με τον ISIS, ενώ δεν είναι λίγες φορές που τσακώθηκαν για τη μοιρασιά. Α ξέχασα! Μόλις είναι να μοιράσουν νέα όπλα οι Δυτικοί οι της Αλ Νούσρα ξαναγίνονται FSA! Κατά τα άλλα Σαρία, κατοχή κλπ.
Λύθηκαν οι απορίες; Από γνωστούς που έχω στη Συρία, επιβεβαιωμένα τα ονόματα και από την εγκυκλοπαίδεια (αγγλικά) για να μπορούν να ελεγχτούν. Όποιος λέει για το ΚΚ Συρίας να μας δείξει πρώτα τα δικά του κατορθώματα, τις δικές του μάχες κατά της Θεοκρατίας του Ιμπεριαλισμού και του Φασισμού. mitsos175.

18 Δεκεμβρίου 2016 στις 12:10 μ.μ.

Να ξέρεις ότι κάθε φορά που αναφέρομαι στο ΚΚΕ αναφέρομαι πάντα για την ηγεσία του και όχι για τα μέλη αυτό συγγνώμη που δεν το ξεκαθάρισα πριν. Αν προσβάλλεσαι σκέψου με ποιους συνομιλεί και διατηρεί συντροφικές σχέσεις το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια (ΑΚΕΛ, ΚΚ Κίνας, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ρωσίας, Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα που στο ουγγρικό δημοψήφισμα τώρα τελευταία συμπαρατάχθηκε με τις πιο ακραίες ρατσιστικές και εθνικιστές φωνές, Συρίας κλπ). Όλοι ξετσίπωτοι υπηρέτες του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Χρειάζεται να επεκταθώ πιο αναλυτικά για το καθένα; Αλήθεια το ΚΚΕ καταδίκασε τη στάση του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος στο δημοψήφισμα ως ξενοφοβική; Ενημέρωσέ με.
Α και κάτι άλλο. Ο Αγγουράκης το 2014 τι δουλειά είχε στο δημοψήφισμα για την απόσχιση της Κριμαίας ως παρατηρητής παρεούλα με τους υπόλοιπους "ριζοσπάστες αντιιμπεριαλιστές" της Λεπέν, του Jobbik κλπ;

Πάμε παρακάτω. Έγραψα Abu Muhammad al-Jolani όχι Adnani. Εκτός και αν αυτός που μου αναφέρεις είναι άλλη περίπτωση οπότε εντάξει είναι και περίεργα τα ονόματα τους μπερδεύεσαι εύκολα θα μου πεις. Αυτός που σου λέω εγώ όντως απελευθερώθηκε από τον Άσαντ. Για τον δεύτερο το παραδέχεσαι οπότε είμαστε κομπλέ. Για την τρίτη περίπτωση αναφέρθηκα στο πρόσωπο τον Hassan Aboud όχι τον συνασπισμό. Και αυτός όντως απελευθερώθηκε από το καθεστώς.

"Ναι ο Άσαντ υποστηρίζεται από την καπιταλιστική Ρωσία και δεν είναι δημοκράτης". Αφού παραδέχεσαι ότι είναι δικτάτορας είμαστε καλά γιατί πριν μου τα μάσαγες λίγο: "Για το "δικτάτορας Άσαντ" μόνο μια επισήμανση....". Άρα αυτό το όποιος λέει για το ΚΚ Συρίας άστο καλύτερα γιατί εδώ έχουμε ένα "Κ"Κ που στηρίζει μια δικτατορία (και όχι του προλεταριάτου)

Γενικώς οι τζιχαντιστές αποδεικνύεται ότι είναι απλά εργαλεία που χρησιμοποιούν τόσο οι ΗΠΑ όσο και τα ντόπια καθεστώτα είτε μιλάμε για Σ.Αραβία είτε και για Ιράν, Συρία κλπ. Τους εξέθρεψαν όλοι αυτοί με τις πολιτικές τους. Ο καθένας τους χρησιμοποιεί για την προώθηση των δικών του συμφερόντων για το μοίρασμα της περιοχής και να αρπάξει ό,τι μπορεί από αυτά που επιδιώκει. Σε παραπέμπω πάλι στις Αντιγειτονιές στο παραπάνω που παρέθεσα για τη άποψή μου για τη Συρία.

V For Viva La Revolution

19 Δεκεμβρίου 2016 στις 2:10 π.μ.

Λοιπόν να πούμε το βιογραφικό για κάθε έναν από τους 400.000 μισθοφόρους; Ας είναι. Ο τύπος που αναφέρεις, πιάστηκε κι από τους Αμερικάνους. Εκείνο που δεν πρόσεξες είναι πως είναι σύμμαχος της αντιπολίτευσης, μέλος ταυτόχρονα του χαλιφάτου ενώ έχει πει δημόσια ότι "το μέτωπο Al Nusra δεν έχει καμιά οδηγία ή σχέδιο να επιτεθεί στη Δύση" με τη δικαιολογία ότι δεν θα σαμποτάρουν την ανατροπή του Άσαντ!
Ο Άσαντ έδωσε πολλές φορές αμνηστία. Στο Χαλέπι σήμερα οι φονιάδες παραβίασαν ακόμα μια φορά την εκεχειρία. Προσωπικά προτιμώ τον Άσαντ, τον ηγέτη της Βορείου Κορέας κι άλλους που συκοφαντούνται, από όλους του δήθεν δημοκράτες κανίβαλους της Δύσης. "Ο εχθρός του εχθρού" μπορεί να μην ισχύει πάντοτε, αλλά εδώ βρίσκει εφαρμογή. Πρέπει να σταματήσουν οι ΗΠΑ, που είναι οι νέοι ναζί. Και μια είδηση: Σήμερα στην Συρία 600 αντάρτες παρέδωσαν τα όπλα. Δεν πρόκειται να τους πειράξει κανείς. Ο Άσαντ τηρεί το λόγο του, γι αυτό κερδίζει τον πόλεμο. Γι αυτό κι ο τύπος που λες είχε φύγει από τη φυλακή. Λόγω αμνηστίας. Κατανοείς τι σημαίνει αυτό; Δεν τον άφησε έτσι, έγινε συμφωνία, άσχετα, αν παραβιάστηκε από τους αντιπάλους του.
Στην ουσία με δικαιώνουν τα γεγονότα, γιατί λέω πως με μισθοφόρους φασίστες δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική ειρήνη. Για το ΚΚΕ δεν θα μπω καν στο κόπο ν' απαντήσω. Μ' αρέσει όμως που υπονόησες ότι είμαι εγώ ο αντικομουνιστής! Τες πα. Σέβομαι τους αγώνες όλων των συντρόφων. Η ηγεσία του ΚΚΕ με αντιπροσωπεύει, τουλάχιστο στα θέματα ουσίας. Αλλιώς θα είχα φύγει.
Περί φασιστών τώρα. Σκοτίστηκα τι λένε οι φασίστες κι αν συμφωνούν ή όχι σε μια θέση του ΚΚΕ. Το είπα ξανά. Αν κάποιος από αυτούς πει "η γη γυρίζει" δεν θα πω "μένει ακίνητη" επειδή το είπε αυτός. Απλή λογική. Οι ναζί πάντα προσπαθούν να καπελώσουν αγώνες, να τους οικειοποιηθούν ή να τους σαμποτάρουν. Άλλωστε φασίστας μισεί φασίστα άλλης χώρας με μια εξαίρεση: Η χρυσή αυγή συμπαθεί τους γερμανούς ναζί γιατί στην κατοχή οι παππούδες τους έκαναν μαζί βρομοδουλειές.
H αυτοδιαχείριση, η αντίσταση στις γειτονιές είναι κάτι πολύ καλό. Αλλά στη Συρία αναρχικοί, αριστεροί, κομμουνιστές καταδιώκονται από την "αντιπολίτευση". Αυτοί μόνο τη Σαρία θέλουν, όσοι δεν είναι μισθοφόροι. Αν είσαι "ουδέτερος" στη σύρραξη το δέχομαι. Αν και πιστεύω πως λόγω ΗΠΑ, πρέπει να υποστηριχτεί ο Άσαντ. Αν όμως θέλεις την δήθεν "αντιπολίτευση" ε τότε δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε. Αυτοί είναι οι φασίστες της Συρίας. mitsos175.

19 Δεκεμβρίου 2016 στις 7:04 μ.μ.

Δεν υποστηρίζω κανέναν. Ούτε ΗΠΑ Ούτε Ρωσία. Ούτε Άσαντ, ούτε αντιπολίτευση, ούτε ισλαμοφασισμό. Αυτό είναι ξεκάθαρη πολιτική θέση. Ήξερε καλά ο Άσαντ τι θα έκαναν αυτοί όταν τους ελευθέρωσε. Χαζός είναι νομίζεις; Πολύ μυαλό θέλει; Άραγε γιατί ο ΙΣΙΣ στην αρχή της εμπλοκής του στη Συρία χτυπούσε κυρίως την αντιπολίτευση; Αφού και οι δύο θεωρητικά δουλεύουν μόνο για τις ΗΠΑ γιατί ο ΙΣΙΣ τους κήρυξε πόλεμο; Πως ο ΙΣΙΣ έφτασε να ελέγχει εδάφη στη Συρία έτσι εύκολα και που ήταν ο Συριακός Στρατός; Που ήταν τότε η Ρωσία; Οι δυο τους αρκούσαν για να τους εξαφανίσουν από την αρχή. Οι Ρώσοι μπήκαν μετά στο παιχνίδι αφού ο ΙΣΙΣ έκανε ό,τι έκανε. Ο Άσαντ αφού τους άφησε να τσακίσουν την αντιπολίτευση και να καταλάβουν εδάφη στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση. Έτσι πλέον από εμφύλιος ο πόλεμος γίνεται πόλεμος κατά της τρομοκρατίας. Πολύ βολικό γι'αυτόν. Οι Ρώσοι επίσης ενεπλάκησαν στη Συρία μετά από έκκληση για βοήθεια της συριακής κυβέρνησης όχι μόνο λόγω ΙΣΙΣ αλλά και λόγω των αμερικάνικων βομβαρδισμών και της αμερικάνικης παρέμβασης δεν θα άφηναν τους αμερικάνους να κάνουν παιχνίδι μόνοι τους φυσικά.
Οι δε ΗΠΑ βρήκαν την ευκαιρία μέσα από τον ΙΣΙΣ και να πάρουν τους Κούρδους με το μέρος τους ώστε αυτή τη στιγμή στη Β.Συρία υπάρχουν αμερικάνικες βάσεις και ταυτόχρονα μέσα από την επέμβασή τους να πιέζουν για "λύση" του συριακού επέμβαση που δεν μπόρεσαν να πετύχουν πολύ πιο πριν αν και ήθελαν για διάφορους λόγους τους αναφέρω και στις Αντιγειτονιές. Ταυτόχρονα χτυπούσαν και θέσεις του Συριακού Στρατού μέσα από τους βομβαρδισμούς τους. Αντίστοιχα και οι Ρώσοι με πρόσχημα τον ΙΣΙΣ χτυπούσαν την αντιπολίτευση με την αεροπορία τους μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων τους προς τα εκεί ήταν.

Η δε Αλ Νούσρα στην ουσία έκανε πέρα τους δυτικόδουλους και τον FSA ενώ υπήρξαν πολλές φορές και συγκρούσεις
μεταξύ τους. Αυτό που λες με τα όπλα και τα λεφτά σωστό είναι όπως και η συνολική στάση της Αλ Νούσρα έτσι είναι όπως το λες. Η αποδυνάμωση όμως της αντιπολίτευσης ποιον ευνοεί άραγε;

Πάντως συμφωνώ ότι με μισθοφόρους φασίστες δεν θα υπάρξει ειρήνη. Ούτε όμως με δικτάτορες που αιματοκυλούν το λαό τους θα υπάρξει.

Τώρα για το ΚΚΕ σε καταλαβαίνω τι να πεις για τα αίσχη του κόμματος σου; Κατανοητό.....

V For Viva La Revolution

20 Δεκεμβρίου 2016 στις 1:48 π.μ.

1) Αμνηστία: η δια νόμου άρση του αξιόποινου χαρακτήρα ορισμένων πράξεων με την οποία και αναστέλλεται η ισχύς των, προς κολασμό τούτων, νόμων καθώς και η ανάκριση ή δίωξη επ' αυτών των πράξεων. Με την αμνηστία επέρχεται δηλαδή η απόσβεση της ποινικής αγωγής. Είναι πράξη πολιτική που αποβλέπει στο συμφέρον της Πολιτείας και που υπαγορεύεται από ποικίλες συνθήκες και ανάγκες τόσο του Κράτους όσο και από πιθανές ανάγκες κοινωνικού συμφέροντος.
2) O ISIS χτυπά τον Άσαντ. Παλμύρα (η πιο πρόσφατη επίθεση) για να απομακρύνει δυνάμεις. Μερικές φορές τσακώθηκε με τους άλλους μισθοφόρους για τη λεία.
3) Η αποδυνάμωση της Αντιπολίτευσης έγινε από τους Ρώσους όπως είπες, αλλά και την ίδια τη συμπεριφορά της. Σαρία, λεηλασία, εκτελέσεις, μαύρη αγορά κοκ.
Τα υπόλοιπα σε νέα άρθρα που θα μιλάνε για τις καινούριες εξελίξεις.
Για μερικούς φταίει πάντα το ΚΚΕ. Απαντάν οι νεκροί του, εγώ τι να πω; Μόνο ότι σέβομαι τους αγώνες όλων. Θα δούμε ποιός έχει δίκιο ούτως ή άλλως. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger