Home » , » Προβολή ταινίας στα Χανιά: Senso, του Λουκίνο Βισκόντι

Προβολή ταινίας στα Χανιά: Senso, του Λουκίνο Βισκόντι

Από Δημήτρης Δαμασκηνός , Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 | 9:22 π.μ.

 Αναδημοσίευση από το Cretalive.gr

Ο πολιτιστικός σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ» δίνοντας για πέμπτη χρονιά το παρόν στα κινηματογραφικά δρώμενα της πόλης των Χανίων, συνεχίζει και αυτόν τον χειμώνα το «ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ» με σπάνιες ταινίες ποιότητας καταξιωμένων Ιταλών σκηνοθετών που θα προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 20.00μ.μ. στη φιλόξενη αίθουσα ορόφου του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23, είσοδος από Γιαμπουδάκη).

Η πρώτη ταινία αυτού του αφιερώματος που θα προβληθεί την Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 στις 20.00μ.μ. έχει την υπογραφή του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι και παίχτηκε στις ελληνικές αίθουσες με τον τίτλο «Έτσι τελείωσε μια μεγάλη αγάπη», ωστόσο είναι περισσότερο γνωστή σε όσους αγαπούν τον καλό κινηματογράφο ως «Senso», παραγωγής του 1954.

Η ταινία είναι ένα ιστορικό μελόδραμα αφηγημένο με κομψή, οπερετική μεγαλοπρέπεια, τον τόνο της οποίας υπαγορεύουν οι ρομαντικές νότες της «7ης Συμφωνίας» του Μπρούκνερ, η εθνική έξαρση του ιταλικού Risorgimento, τα ασυγκράτητα συναισθήματα του λυρικού θεάτρου και η έντονα δραματική χρήση του κινηματογραφικού χρώματος.

Έτος παραγωγής: 1954
Χώρα: Ιταλία
Διάρκεια: 118 λεπτά
Σκηνοθεσία: Luchino Visconti
Σενάριο: Camillo Boito, Luchino Visconti
Παίζουν: Farley Granger, Alida Valli, Heinz Moog

Η ταινία Έτσι Τελείωσε Μια Μεγάλη Αγάπη (Πρωτότυπος Τίτλος Senso) γνωστή και ως «Λίβια, η Αδίστακτη Κόμμισα» είναι δράμα παραγωγής 1954 σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger