Home » , » Διεφθαρμένα παλιοτόμαρα ως το μεδούλι.

Διεφθαρμένα παλιοτόμαρα ως το μεδούλι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 | 6:33 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Υποχρεωμένοι να αποδεικνύουν συνεχώς το ενδιαφέρον τους για αναζήτηση εργασίας είναι πλέον οι άνεργοι, καθώς ο ΟΑΕΔ τους απειλεί με τη διαγραφή τους από τα μητρώα του, στην περίπτωση που διαπιστώνει πως δεν ενδιαφέρονται να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τον κανονισμό των υποχρεώσεων των ανέργων, που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Δ.Σ του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στους οποίους προτείνεται θέση εργασίας και δεν τη δέχονται επανειλημμένα, θα διαγράφονται από τα μητρώα ανεργίας, καθώς ο Οργανισμός θεωρεί πως δεν ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά. Εκτός από την απώλεια της κάρτας ανεργίας, ο Οργανισμός εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμη και της διακοπής του επιδόματος ανεργίας για κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λειτουργήσει ως κίνητρο για τους μακροχρόνια ανέργους ώστε να αναζητήσουν εργασία. Στον κανονισμό θα υπάρχει και η υποχρέωση των ανέργων να γνωρίζουν πότε πρέπει να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους, ή να ελέγχουν το χρονικό διάστημα που θα δικαιούνται κάποιας μορφής επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Ωστόσο η τακτική αυτή κρύβει κινδύνους, τους οποίους καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. «Εφόσον διαπιστώσουμε ότι η τακτική αυτή χρησιμοποιείται σαν εργαλείο για τη διαγραφή ανέργων και την πλασματική μείωση των δεικτών ανεργίας, τότε θα επέμβουμε με κάθε νόμιμο μέσο και θα καταγγείλουμε τα περιστατικά χωρίς κανένα δισταγμό. Γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαγράφει τους ανέργους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ και να τους αποκλείει ακόμη και από τις ελάχιστες παροχές», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος".

Υπάρχει μια πάρα πολλή άσχημη φασιστική νοοτροπία, που δεν θα βγει σε καλό σε 'κείνους που την έχουν. Η ανθρωποφαγία είναι επικίνδυνη. Για να κρύψουν ότι πετσοκόβουν ακόμα και τις λίγες παροχές που δίνουν, ρίχνουν το δικό τους φταίξιμο στους ανέργους.

Να κάνω μια ερώτηση: Αν ένας εργοδότης κάνει μια πρόταση σαν αυτή που διάβασα εδώ η οποία συνοψίζεται στη φράση "ή μου κάθεσαι ή δουλειά γιοκ", τι πρέπει να κάνει η άνεργη; Να δεχθεί;
Κι αν δεν δεχθεί, θα έχει αυτή επιπτώσεις με τη νέα διαταγή; Και μην πει κανείς ότι είναι "μεμονωμένη περίπτωση" γιατί θα πω ότι είναι ακόμα πιο σπάνια περίπτωση άνεργος να μην ενδιαφέρεται για δουλειά και να πεινάει. Ενδιαφερόμαστε όλοι για δουλειά. Δουλειά όμως όχι δουλεία, προσέξτε που πάει ο τόνος. Ούτε για πήδημα. Δε φτάνει που έχουν καταντήσει τους εργαζόμενους είλωτες, δεν φτάνει που απολύουν κόσμο, προσπαθούν να βγουν κι από πάνω!

Νέο προαπαιτούμενο κι αυτό; Κανονίστε εκεί στο μπουρδέλο που λέγεται "κυβέρνηση", γιατί είμαστε άνεργοι εξ αιτίας των πολιτικών σας. Δεν φαντάζεστε πόσο μας προσβάλει αυτό που κάνετε. Τα υπονοούμενα, δοσίλογοι, να τα αφήσετε. Ξέρουμε ότι είσαστε εχθροί μας. Καθάρματα πάντα ήταν οι κυβερνόντες. Βολεμένοι, αδίστακτοι, άχρηστοι και σκάρτοι. Διεφθαρμένα παλιοτόμαρα ως το μεδούλι.

Στην αρχή των Μνημονίων κατηγόρησαν τους συμμετέχοντες στα Stage. Αυτούς που παρακαλούσαν για ψήφο, τους είπαν μετά πως "έβλαπταν τον προϋπολογισμό"! Και τους έδιωξαν. Αλλά όχι μόνο βελτίωση δεν είδε ο προϋπολογισμός, έγινε χειρότερος.

Μετά ήρθε η σειρά των δημοσίων υπαλλήλων. Τους κατηγόρησαν για δικά τους εγκλήματα, οι ίδιοι που τους διόρισαν. Που απαξίωσαν και διέλυσαν κάθε υποδομή. Ακολούθησαν οι μικρομεσαίοι, "φοροφυγάδες που δεν έκοβαν αποδείξεις"! Στις μίζες η Siemens πχ δίνει απόδειξη; Ποιός έχει σειρά; Αγρότες; Μπλοκάκια; Ποιοί άλλοι; Όλοι οι μη έχοντες! Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι ή άνεργοι. Κάθε φορά που θέλουν να σκοτώσουν βγαίνουν και κατηγορούν τα θύματα. Τώρα έφτασαν στους ανέργους. Δεν θα λένε ακόμα για πολύ κάτι τέτοια αφού όλοι (πλην μπάτσων και πλουσίων) θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα "Η τους αφήνουμε να μας κατασπαράξουν ή τους τρώμε εμείς". 

Συνεχίστε την πτώση, ο πάτος είναι ευθεία κάτω. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger