Home » , » Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στα προσφυγικά στρατόπεδα των Παλαιστίνιων στο Λίβανο (Βίντεο)

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στα προσφυγικά στρατόπεδα των Παλαιστίνιων στο Λίβανο (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 | 1:19 π.μ.

Αναμφισβήτητα είναι πολύ σημαντική η αποστολή αλληλεγγύης που έχει οργανώσει η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και εξίσου ενδιαφέρουσες οι καθημερινές ανταποκρίσεις που μας στέλνει από την μέση Ανατολή η μαχόμενη δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη.

Οι φωτογραφίες που μας στέλνει  από τα προσφυγικά στρατόπεδα των Παλαιστίνιων στο Λίβανο μια δίνουν μια εικόνα για το τι επικρατεί σ' αυτή την πολύπαθη γωνιά του πλανήτη μας. "Ντύσαμε" λοιπόν αυτές τις φωτογραφίες - προσθέτοντας και μερικές που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο- με το τραγούδι «Δεν υποχωρούμε απ' την επανάσταση» (Από CD με Παλαιστινιακά επαναστατικά τραγούδια που είχε κυκλοφορήσει ο «Ριζοσπάστης») και φτιάξαμε το βιντεάκι που παραθέτουμε στο τέλος της ανάρτησης.

Από τον ιστότοπο του Δικτύου Σπάρτακος αντιγράφουμε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Mar Elia: Είναι το μικρότερο από τα στρατόπεδα /προσφυγικούς καταυλισμούς της Βηρυτού.
Ιδρύθηκε το 1952 σε γη που ανήκει στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στο Mar Elia ζουν σήμερα 15.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Είναι μέσα στην πόλη της Βηρυτού, στην επιφανέστερη και πλουσιότερη περιοχή της, «μια φαβέλα στο Κολωνάκι» θα λέγαμε. Στο χώρο στεγάζονται οι περισσότερες πολιτικές παρατάξεις των Παλαιστίνιων.

Η ξενάγηση στο στρατόπεδο της Αντωνίας Λεγάκη έγινε από τον επικεφαλής του τμήματος Λιβάνου του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) και τον εκπρόσωπο διεθνών σχέσεων.

Η επίσκεψη της αποστολής που έχει οργανώσει η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση συνεχίζεται σε όλα τα στρατόπεδα και θα ακολουθήσει πλήρης ανταπόκριση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger