Home » , » Προς δημοσιογράφο Αντα Ψαρρά: Υπάρχουν και όρια στην κυβερνητική προπαγάνδα.

Προς δημοσιογράφο Αντα Ψαρρά: Υπάρχουν και όρια στην κυβερνητική προπαγάνδα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 | 1:50 μ.μ.

Κάποιες φορές στην προσπάθεια σου να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα φτάνεις στο σημείο να μην μπορείς να αποφύγεις την γελοιότητα.
Ο λόγος στην συγκεκριμένη περίπτωση για την Αντα Ψαρρά που με κείμενο της στην απογευματινή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «ανακάλυψε» ΤΑ «επιχείρημα» για να αντιτάξει σε όσα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά καυτηρίασαν την κυβερνητική απόφαση να απαγορεύσει την φωτογράφηση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, στον καταυλισμό της Μόριας, μετά την έντονη χιονόπτωση που έχει πλήξη το νησί.

Και η στάση της απέναντι σε όσους στηλίτευαν την φασιστική αυτή απόφαση της κυβέρνησης, να απαγορεύσει δηλαδή την φωτογράφηση της κατάσταση που βιώνουν οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα του καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού που βρίσκονται στους καταυλισμούς, είναι επιεικώς άθλια.

Ας δούμε αρχικά το δημοσίευμα της κυρίας αυτής στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και να το σχολιάσουμε:

 Όψιμοι «φιλάνθρωποι»

Η υποκρισία πιάνει καθημερινά ταβάνι! Ραδιόφωνα και ιστολόγια φανατικά προσανατολισμένα στα «καταστροφικά» προβλήματα που φέρνουν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σήμερα θύμωσαν, επειδή δεν επετράπη από την αστυνομία να φωτογραφίσουν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν σε σκηνές μέσα στο χιόνι.
Το αδηφάγο μάτι της δικής τους κάμερας, αφού σπέρνει την ξενοφοβία και το ρατσισμό, ήθελε να αποτυπώσει σήμερα το δράμα των ανθρώπων με προφανή στόχο να αποδείξει την κρατική αναλγησία.

Φυσικά και είναι λογικό να αποτυπώνουν οι δημοσιογράφοι τις συνθήκες ζωής των προσφύγων και δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να απαγορεύει ή να επιτρέπει τη φωτογράφιση.

Όμως, μαζί με τις φωτογραφίες πόσοι από αυτούς που διαμαρτύρονται θα αποτυπώσουν και την άρνηση πολιτών και επιχειρηματιών να φιλοξενήσουν έστω προσωρινά κάποιους πρόσφυγες σε ξενοδοχεία και κλειστούς χώρους;

Αυτό το γεγονός όμως... ξέχασαν να το αναφέρουν στις θυμωμένες καταγγελίες τους οι όψιμοι «προστάτες» των προσφύγων!  

Το πρώτο που πρέπει να σημειώσει κανείς για το κείμενο της κυρίας αυτής, είναι ότι επικεντρώνεται αποκλειστικά σε κάποια ΜΜΕ που "σπέρνουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό" και τα οποία στάθηκαν επικριτικά στην κυβερνητική απόφαση της απαγόρευσης φωτογραφιών. Πιθανόν να υπήρξαν και τέτοιες περιπτώσεις. Ηταν ελάχιστες όμως μπροστά σ' όλη την κατακραυγή που υπήρξε, τουλάχιστον στο διαδίκτυο. Δεν υπέπεσαν στην αντίληψη της δεκάδες ιστότοποι αριστερού προσανατολισμού που επέκριναν αυτή την κυβερνητική μεθόδευση;

Για την κ. Αντα Ψαρρά η αστυνομία ευθύνεται αποκλειστικά γι' αυτή την απόφαση. Προφανώς η έγκριτη δημοσιογράφος θα αγνοεί ότι πέρα απ' την φυσική, η αστυνομία έχει και πολιτική ηγεσία και μια τέτοια απόφαση δεν θα μπορούσε να ληφθεί χωρίς την έγκριση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως κατ' ευφημισμό ονομάζεται το υπουργείο προστασίας του συστήματος.


"Όμως, μαζί με τις φωτογραφίες πόσοι από αυτούς που διαμαρτύρονται θα αποτυπώσουν και την άρνηση πολιτών και επιχειρηματιών να φιλοξενήσουν έστω προσωρινά κάποιους πρόσφυγες σε ξενοδοχεία και κλειστούς χώρους;", μας γράφει η συντάκτρια της απογευματινής κυβερνητικής εφημερίδας. Αλήθεια, τι διαφορετικό λένε οι νεοναζί του Μιχαλολιάκου με το "πάρτε τους μετανάστες στα σπίτια σας" που απευθύνουν σε όσους τους κατηγορούν για ρατσισμό;


Και εντάξει. Βρήκατε τόσα να πείτε σε όσους έκαναν κριτική σ' αυτή την κυβερνητική ενέργεια. Δεν μπορούσατε κ. Ψαρρά να βρείτε δυο λέξεις για να αναφερθείτε στο δράμα που ζουν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που τώρα επιδεινώθηκε με την επέλαση του χιονιά και την κρατική αδιαφορία που αντιμετωπίζουν;


Δεν γνωρίζεται κυρία Ψαρρά ότι στο νησί της Λέσβου βρίσκονται χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες κυρίως Αφρικανοί, που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ συνθήκες πολικού ψύχους, όπως αυτές που επικρατούν σήμερα στον καταυλισμό της Μόριας και βρίσκονται σε καλοκαιρινές σκηνές σκεπασμένες με χιόνι με ότι σημαίνει αυτό; Να σας δώσουμε εμείς μια εικόνα με το παρακάτω βίντεο αφού εσείς την αγνοείτε.



Πόσο αλήθεια μπορεί να ξεπέσει ένας δημοσιογράφος για να εκτελέσει μια διατεταγμένη αποστολή; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

9 Ιανουαρίου 2017 στις 8:42 μ.μ.

Τί σου είναι αυτοί οι αριστερούτσικοι δημοσιοκάφροι του στυλ παλαιάς ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, Εφημερίδας των Συντακτών κτλ αλλά και ανάλογοι "καλλιτέχνες". Νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν να παίρνουν μπικικίνια όπως κάποτε επί ΠΑΣΟΚ και να πουλάνε ανέξοδο αριστεριλίκι. Μόνο που τώρα δεν έχει φράγκα και το σύστημα τους ζητάει να βάλουν πλάτη και να πείσουν τον λαό ότι τάχα μου όλοι κυνηγάνε την ΠΦΑ κυβέρνηση ή ότι όλοι είναι ίδιοι, ότι η λύση βρίσκεται στην αποχή και τον αναχωρητισμό κτλ . Πόσο πολύ γουστάρω που εκτίθενται τέτοιοι τύποι, ο κατήφορός τους δεν έχει τέλος, και στο τέλος του θα αγκαλιαστούν με τους Χρυσαυγίτες και τους Σώρρες.

9 Ιανουαρίου 2017 στις 8:45 μ.μ.

αργυρώνητη στην υπηρεσία του καθεστώτος...Αντα Ψαρά ευαισθητούλα αλά κάρτ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger