Home » , » Παϊσιος: Τα "θαύματα" και η αντίσταση του στον «γυναικείο κομμουνιστικό πειρασμό»

Παϊσιος: Τα "θαύματα" και η αντίσταση του στον «γυναικείο κομμουνιστικό πειρασμό»

Από giorgis , Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 | 9:43 π.μ.

Του Γ. Γ.

Η φυλλάδα "Espresso" είναι μια έντυπη πατσαβούρα που όμως έρχεται δεύτερη σε κυκλοφορία απ' όλα τα καθημερινά έντυπα που κυκλοφορούν. Ταΐζει το αναγνωστικό της κοινό με απίστευτη κιτρινίλα και σερβίρει κάθε παραδοξότητα που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Κι όμως θεωρείτε επιτυχημένο έντυπο. Οπως επιτυχημένοι τηλέμποροι θεωρούνται Βελόπουλος και Λιακόπουλος, με τον πρώτο να πουλάει «χειρόγραφες επιστολές του ημών Ιησού Χριστού» και τον δεύτερο διατριβές του που αποδεικνύουν ότι «ανάμεσα μας ζουν οι Νεφελίμ οι Ελιμ και οι Ελοχίμ».

Αφού, λοιπόν, η αποχαύνωση και η μαλάκιση εγκεφάλου είναι κοινό χαρακτηριστικό μιας καθόλου ευκαταφρόνητης μερίδας της κοινωνίας μας, είναι λογικό να υπάρχουν γατόνια που εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση.

Δείτε σήμερα τον καινούργιο ψαλμό του καλόγερου Εφραίμ που έκανε πρωτοσέλιδο η  "Espresso". Μιλάμε για τον ρασοφόρο που παράτησε το προσκυνητάρι και ασχολήθηκε με την χριστεμπορία και το μπλοκ επιταγών του. Σ' αυτή την φάμπρικα τα "θαύματα" είναι βασικό εργαλείο.  Και ο Εφραίμ είναι εξπέρ σ' αυτά. Τόσα θαύματα έχουν γίνει με την μεσολάβηση του που χρειάστηκε να εκδώσει ένα ολόκληρο βιβλίο για να τα περιγράψει. Όπως αναφέρει στο σύγγραμμά του ο Εφραίμ καρκινοπαθείς γιατρευόταν οριστικά, στείρες γυναίκες έμειναν έγκυες αρκεί ο «άγιος» ηγούμενος να τους έδινε την ευχή του και να φορούσαν το πιο πολύτιμο εμπόρευμα που έχει το μοναστήρι του. Την «Αγία Ζώνη». 

Τώρα, λοιπόν, που ξεμπέρδεψε οριστικά με κάτι ψιλοδικαστικές φουρτούνες που είχε, προφανώς με την βοήθεια του "Αγίου" Πνεύματος, ξανάρχισε τα τροπάρια του για τα "θαύματα" που έκανε ο μακαρίτης Αρσένιος Ενζεπίδης, που το παπαδαριό τον ανακήρυξε «άγιο» Παϊσιο.

Αφού λοιπόν αυτός ο "άγιος" βλέπει πια τα ραδίκια ανάποδα, προφανώς θα αναμένει ο Εφραίμ να αυξηθεί η πελατεία του αφού έμεινε μοναδικός εν ζωή "θαυματοποιός". Και στην ελεύθερη αγορά ισχύει ο κανόνας: Προσφορά και ζήτηση. Προσφορά δεν υπάρχει οπότε σαν "μονοπώλιο" παραγωγής θαυμάτων θα αυξηθεί η πελατεία του Εφραίμ αφού η ηλιθιότητα δεν έχει έλλειψη στην εποχή μας. Οπότε διαφημίζοντας τον Παϊσιο, ο ηγούμενος, ουσιαστικά διαφημίζει την επιχείρησή του. 

Παράλληλα τέτοια θέματα είναι "λουκούμι" για το αναγνωστικό κοινό της  "Espresso". (Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι όμως δεν είναι μόνο αυτή η φυλλάδα και κάποια περιθωριακά ακροδεξιά έντυπα όπως η "Ελεύθερη Ωρα" και το "Μακελειό" που παρουσιάζουν σε πρωτοσέλιδα τους τα "θαύματα" του Παϊσιου. Το ίδιο έκανε και η θεωρούμενη έντυπη ναυαρχίδα της δεξιάς "Ελεύθερος Τύπος", κάτι που σχολιάζαμε κάνοντας γενικότερη αναφορά στην .. "θαυματουργική απάτη").

Εμένα είναι άλλο το θέμα μου. Ξένοι νταλγκάδες αυτοί και τα νταλαβέρια που έχουν οι ρασοφόροι με τα «εργαλεία» που κατασκευάζουν –«θαύματα» και «αγίους» δηλαδή- για να δουλεύουν τους «πελάτες» του, και να πηγαίνει πρίμα η χριστεμπορία τους. Αυτό δεν με αφορά.

Αλλά, ρε μπαγλαμάδες, τους κομμουνιστές και τις συντρόφισσες τι τις μπερδεύεται στα τροπάρια σας;
Εντάξει, ο «άγιος» σας Παϊσιος έκανε το τραπέζι σε φίδια. Είχε κολιτιλίκια με αρκούδες και λύκους. Είχε προσωπικά αλισβερίσια με τον Χριστό σας. Η Παναγία η ίδια του ετοίμαζε τα γεύματα του και όταν αυτή είχε δουλειά την αντικαθιστούσε ένας «άγγελος». Ο διάβολος υποκλίθηκε στην προσωπικότητα του, μίλαγε με σαύρες, έπεσε από γκρεμό 100 φορές και σώθηκε, πάλεψε με μοναχό Saolin και τον νίκησε κ.α

Αυτά δεν φτάνουν για να του βάλετε το «αγιασμένο» φωτοστέφανο; Χρειαζόταν να μας πείτε ότι ο καλόγερος «αντιστάθηκε» στον «γυναικείο κομμουνιστικό πειρασμό» και άρα αυτό μετράει στο τεφτέρι που γράφετε τα «θαύματα» για να τον κάνετε εικόνισμα;

Και εδώ δεν κάνω πλάκα.  Διαβάζω την βιογραφία του «αγίου» όπως την παραθέτει ο Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.gr:

Στον εμφύλιο τον συνέλαβαν κομμουνιστές. «Τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο μόνο του και ύστερα έβαλαν δύο αντάρτισσες σχεδόν γυμνές. Προσευχήθηκε έντονα επικαλούμενος την Παναγία και αμέσως ένιωσε «δύναμιν εξ ύψους», που τον ενίσχυσε και τις έβλεπε με απάθεια σαν αδελφές του, όπως ο Αδάμ την Εύα στον παράδεισο. Τίς μίλησε με τρόπο καλό. Εκείνες ήρθαν σέ συναίσθηση, ντράπηκαν και έφυγαν κλαίγοντας.» 

Ομοίως ο άγιος δοκιμάστηκε και άλλες φορές στον εμφύλιο, πλην όμως, όπως συνάγεται από τις αφηγήσεις του, ο Κύριος δεν ήταν με τους κομμουνιστές. Λογικό, ούτε αυτοί ήταν μαζί Του.

Υ.Γ. Πραγματικά είναι γελοίος τέτοιος πρωτόγονος αντικομουνισμός σήμερα. Και οι φυλλάδες του ΔΟΛ  επιτίθεντο στους εξόριστους κομμουνιστές με την κατηγορία ότι βιάζουν τις συντρόφισσες τους, αλλά αυτό γινόταν το 1933. Στην εποχή μας και να ακούμε τέτοια αστεία τροπάρια;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

19 Ιανουαρίου 2017 στις 10:19 π.μ.

Παΐσιος: Τα "θαύματα" ....

20 Ιανουαρίου 2017 στις 8:55 π.μ.

................ότι «ανάμεσα μας ζουν οι Νεφελίμ, οι Ελιμ και οι Ελοχίμ».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger