Home » , » Déjà vu. Επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία ...

Déjà vu. Επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 | 2:37 π.μ.


Γράφει ο mitsos175.

Déjà vu ονομάζεται το φαινόμενο όπου υπάρχει η ισχυρή αίσθηση ότι ένα γεγονός ή εμπειρία που υφίσταται σήμερα έχει ήδη βιωθεί στο παρελθόν, ότι το έχουμε ξαναζήσει κι ότι αυτό που γίνεται τώρα είναι μια ανάμνηση.
Με κάποιο τρόπο ο χρόνος έχει σταματήσει. Επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία εις το διηνεκές. Κι αν αυτό που σας λέω σας φαίνεται παράλογο ακούστε τα γεγονότα πριν ακριβώς 20 χρόνια. Ίσως πάλι πείτε ότι κανένα Déjà vu και καμιά χρονική διαστρέβλωση δεν υπάρχει, παρά μόνο πολιτική εξήγηση:

12/1/1997
"Η κακοκαιρία προκαλεί τεράστιες υλικές καταστροφές σε Κόρινθο. Πλήττονται επίσης άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας στοιχίζοντας τη ζωή σε 3 ανθρώπους ενώ αγνοούνται άλλοι 4".

Κάθε χρόνο σχεδόν η ίδια ιστορία: Πνιγόμαστε, παγώνουμε, καταστρεφόμαστε. Που να ήμασταν και σε περιοχές με μουσώνες ή τυφώνες. Προτείνω τα μελλοντικά βαρομετρικά χαμηλά να παίρνουν άλλα ονόματα πιο ταιριαστά: Αδιαφορία, Ανικανότητα, Λαμογιά, Βλακεία, κοκ...

Και τότε είχαμε προβλήματα με ποιόν άλλο; με τη γείτονα. Τότε είχαμε τους S-300 όπου πάλι οι μπλέκονται οι Αμερικάνοι λέγοντας πως "ήταν λάθος η απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για την αγορά ρώσικων πυραύλων", ενώ χαρακτήρισαν επίσης "λάθος" τις απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου. Δυο λάθη κάνουν ένα σωστό; Δεν νομίζω. Κι όλα αυτά γιατί δεν ψωνίσαμε από το συνηθισμένο αμερικάνικο μαγαζί όπλων.

Άφησα το καλύτερο για το τέλος: Δήλωση του ΚΚΕ: "Η κυβέρνηση ... αξιοποιώντας τη λαϊκή ψήφο εξαπολύει θύελλα νέων μέτρων εναντίον των εργαζόμενων με αποτέλεσμα την αύξηση των ανέργων και των απόκληρων της κοινωνίας, την εξάπλωση της φτώχιας και της εγκατάλειψης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Με την πολίτικη της η κυβέρνηση ... δεν θίγει μόνο το λαϊκό εισόδημα. Υποθηκεύει το μέλλον του λαού και της νέας γενιάς ιδιαίτερα. Τους καταδικάζει να είναι έρμαια της αδηφαγίας του μεγάλου κεφαλαίου". 

Άφησα επίτηδες κενό μετά τη φράση "η κυβέρνηση". Τότε ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ταιριάζει όμως σε όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Πιο διαχρονική δήλωση δεν υπάρχει. Αν η συντρόφισσα Παπαρήγα είχε σχέσεις με την Εκκλησία θα ήταν ήδη αγία. Οι προφητείες της θα ήταν όχι απλά ένα βιβλιαράκι, αλλά σειρά, τόμοι ολόκληροι.

Ο Τζίμης ο Πανούσης που ισχυρίζεται πως "το ΚΚΕ λέει πάντα τα ίδια" έχει δίκιο. Αλλά και οι άλλοι κάνουν συνέχεια την ίδια πολιτική. Όταν λοιπόν με τα ίδια περίπου υλικά (διεφθαρμένους άχρηστους κηφήνες) εφαρμόζεις την ίδια ακριβώς μέθοδο εξαπάτησης και λεηλασίας έχεις τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να βγούμε από αυτή τη δίνη. Ότι αν δεν τους σταματήσουμε, η κατάσταση συνεχώς θα χειροτερεύει. Ελπίζω και εύχομαι σε 20 χρόνια από τώρα αυτή η δήλωση να θεωρείται παλιά και όχι επίκαιρη γιατί αλλιώς "την κάτσαμε". Διότι "σημασία έχει να αλλάξεις τον κόσμο". 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger