Home » , » Η υποτέλεια της ελληνικής αστικής τάξης και το "Δόγμα Τρούμαν" που εξαγγέλλεται σαν σήμερα το 1947

Η υποτέλεια της ελληνικής αστικής τάξης και το "Δόγμα Τρούμαν" που εξαγγέλλεται σαν σήμερα το 1947

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 | 1:22 μ.μ.

Σαν σήμερα, 12/3/1947, με ομιλία του στο Κογκρέσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαγγέλλει το λεγόμενο «Δόγμα Τρούμαν» που με υπογραφή του Αμερικανού προέδρου Χάρι Τρούμαν παίρνει την μορφή νόμου στις 22/5/1947.

Σύμφωνα μ’ αυτόν τον νόμο  παρεχόταν κάθε είδους βοήθειας, από την Αμερική, ειδικά οικονομικής, στις αστικές κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας για να αντιμετωπίσουν τον «επαπειλούμενο κομουνιστικό κίνδυνο».
Όπως ανέφερε μάλιστα σε ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος «εάν η Ελλάδα –σ.σ. που αυτή την εποχή ο εμφύλιος πόλεμος ήταν στην κορύφωση του-και η Τουρκία δεν λάμβαναν τη βοήθεια, τότε ήταν αναπόφευκτο να πέσουν στον κομουνισμό κι αυτό θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου για όλη την περιοχή».

Ενώ το ΚΚΕ καταγγέλλει με όλους τους τρόπους την ωμή επέμβαση των Αμερικάνων στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας η αστική τάξη της χώρας μας και τα κόμματα της ένιωσαν ανακούφιση και υποδέχτηκαν σχεδόν με ενθουσιασμό τους ξένους προστάτες τους.

Δεν υπάρχει καλύτερη περιγραφή γ’ αυτό το γεγονός απ’ αυτή που κάνει ο Βασίλης Ραφαηλίδης στο βιβλίο του «Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους».

Παραθέτουμε το σχετικό κεφάλαιο
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

12 Μαρτίου 2017 στις 1:56 μ.μ.

Δεν υπήρχε καμμία υποτέλεια. Η Φεουδαρχία τελείωσε το 1909. Απο το 1919 ο Καπιταλισμός βρίσκεται στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. Η μισή Αστική Τάξη πήγε με τους Γερμανούς και η άλλη μισή με τους Αγγλους. Απο το 1943 μετά την συντριβή σε Στάλιγκραντ Κούρσκ η Αστική τάξη με τους Γερμανούς και Αγγλους Συμμάχους της έκανε ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ απέναντι στον λαό. Η Τραγωδία ήτανε οτι το ΚΚΕ δεν είχε Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ...λαοκρατία.... δηλαδή ενα ποιό ....δημοκρατικό αστικό κράτος... αποτέλεσμα να αγνοήσουνε το 2ο και 3ο Γράμμα Ζαχαριάδη για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο με αποτέλεσμα να φτιαχτεί το ΕΑΜ σαν Πολιτικό Μέτωπο με την Σοσιαλδημοκρατία και τον Οπορτουνισμό. Η Καταστροφή που ακολούθησε ήτανε ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Ο λαός δεμένος χειροπόδαρα δεν πήρε την Εξουσία την ώρα που αποχωρούσανε οι Γερμανοί ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944. Δόθηκε χρόνος στην Ενωμένη Αστική Τάξη και τους Συμμάχους της να αλλάξουνε τον Συσχετισμό και να σφάξουνε τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και κατόπιν το Αίσχος της Βάρκιζας. Ο Ζαχαριάδης απο την 1η μέρα που γύρισε απο 9 χρονη ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ απουσία σε Κέρκυρα Νταχάου πίεζε για την δημιουργία ΔΣΕ και ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ εκεί. Καθυστερούσε το λανθασμένο πρόγραμμα της .....λαοκρατίας...... και οι αυταπάτες για αστική ομαλότητα.... Οταν έπεσε όλο το βάρος στην 3η Ολομέλεια Σεπτέμβρη του 1947 το Αστικό κράτος είχε οργανωθεί. Ηρθε και ο ΤΙΤΟ το 1945 που έκλεισε τα σύνορα να τελειώσει το έγκλημα. Στην 5η Ολομέλεια Γενάρη του 1949 μίλησε για Σοσιαλιστική Επανάσταση. Το 1953 πέρασε στο πρόγραμμα η Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Το 1955 τους υποχρεώσανε απο το ΚΚΣΕ χρουτσόφ να το αποσύρουνε. Στην σελ΄318 του 2ου Τόμου ο Διάλογος που του λένε να το αποσύρει λόγω Δικτακτορίας του Προλεταριάτου.

12 Μαρτίου 2017 στις 2:04 μ.μ.

Αρνητικό ρόλο έπαιξε και η επικράτηση του Οπορτουνισμού στην Κ.Δ το 1935 με την αλλαγή του Σοσιαλφασισμού με τα Πολιτικά Μέτωπα την χαλάρωση της ενιαίας καθοδήγησης τους Μπολσεβίκους μειοψηφία και την διάλυσή της το 1943 λόγω Ευρωκομμουνισμού. Η ΕΣΣΔ παραμονές του Ιμπεριαλιστικού πολέμου έκανε δυο ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Για τα Κ.Κ της διεθνούς που δεν είχανε την Εξουσία είμαι στο πλευρό της ΕΣΣΔ σήμαινε Κοινωνική Συμμαχια και μετατροπή του πολέμου σε ΤΑΞΙΚΟ την ώρα που αποχωρούνε οι Γερμανοί απο την κάθε χώρα. Δεν έγινε πουθενά. Στην ΑΝ.Ευρώπη έγινε Σοσιαλισμός γιατί έδωσε αυτή την δυνατότητα στους λαούς ο Κόκκινος Στρατός ωστε να μη συμβεί ότι το 1918 20 στην Ευρώπη με την Σφαγή των Επαναστάσεων απο ...φίλους...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger