Home » , » Σκάνδαλο Novartis: «Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα»

Σκάνδαλο Novartis: «Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 | 2:16 μ.μ.

 «Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…» 

Εμμανουήλ Ροΐδης

Η παραπάνω πρόταση του Ροΐδη μας ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τα όσα δημοσιεύονται για το τεράστιο σκάνδαλο του φαρμακευτικού κολοσσού, Γερμανικών συμφερόντων Novartis.
Παράλληλα όμως θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι ακόμα μια φορά θα επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση: «Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα». 
Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι παρά τα κραυγαλέα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν  τρεις υπουργούς της εποχής εκείνης (2012) και έναν πρώην πρωθυπουργό να έχουν ενεργό συμμετοχή και σ’ αυτή την τεράστια απάτη, το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό. 
Αμφιβάλλουμε για το αν τα ονόματά τους θα δοθούν στην δημοσιότητα, ενώ έχουμε δεδομένο ότι κανένας απ’ αυτούς δεν θα κλιθεί να λογοδοτήσει για τις λαμογιές που διέπραξε θησαυρίζοντας, σε βάρος του ελληνικού λαού.

«Το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας, Novartis είναι αντίστοιχο με αυτό της Siemens. Μιλάμε για πάνω από 4 δισ. ευρώ "μαύρο" χρήμα», ακούσαμε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, να δηλώνει σε συνέντευξη του σε ειδησεογραφικό πρακτορείο, γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Επανερχόμαστε στο θέμα με αφορμή ένα τουιτάρισμα που έκανε ο Κώστας Βαξεβάνης. «6 μέρες πριν φύγει ο Αδωνης Γεωργιάδης -σ.σ προφανώς από Υπουργός Υγείας- χάρισε εκατομμύρια στη Novartis σβήνοντας μια προτασούλα. Αν γίνουν εκλογές παραγράφεται. Καταλάβατε;», μας γράφει ο εκδότης του Documento.

Δεν έχουμε διαβάσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας και δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες γι’ αυτό το θέμα. Αυτό που ξέρουμε όμως από την πείρα μας,  είναι, ότι υπάρχει μια συνηθισμένη τακτική στα αστικά ΜΜΕ να παρουσιάζουν με κραυγαλέους τίτλους ότι αναμένονται αποκαλύψεις και στην τελική το φινάλε να είναι μηδενικό.    
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger