Home » » 1η Μάη Συγκέντρωση Μουσείο, 11πμ

1η Μάη Συγκέντρωση Μουσείο, 11πμ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 | 8:47 μ.μ.

Η εργατική 1η Μάη να γίνει πρώτος σταθμός συσπείρωσης και αγώνα

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων
για συντονισμό

·     Η εργατική 1η Μάη να γίνει πρώτος σταθμός συσπείρωσης και αγώνα
·     Κάτω τα νέα μέτρα και η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας
·     Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
·     Μόνος δρόμος, ο δρόμος των αγώνων μας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/4, μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό, σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών - ταξικών συνδικαλιστών με θέμα την διοργάνωση του ταξικού γιορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η φετινή Πρωτομαγιά έρχεται σε μια περίοδο που από τη μια τα σύννεφα του πολέμου των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πυκνώνουν και απειλούν ευρύτερα την ανθρωπότητα και από την άλλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει ξεδιάντροπα στο κλείσιμο της περίφημης 2ης αξιολόγησης με νέα σφαγιαστικά μέτρα για τους εργαζόμενους και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με πρώτο αυτή τη φορά το ξεπούλημα της ΔΕΗ / ΑΔΜΗΕ.

Τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη να εκφραστεί η ταξική αγωνιστική τάση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που δρα από τη σκοπιά της υπεράσπισης της εργατικής τάξης και της συνολικής της χειραφέτησης. Οι αναγκαίοι ταξικοί αγώνες και ο κόσμος της δουλειάς που καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει το λογαριασμό των μέτρων για να αναταχθούν τα κέρδη της εργοδοσίας, έχουν απέναντι τους τον υποταγμένο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που στην πράξη αντιστρατεύονται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνουν την κυβέρνηση και τις δυνάμεις όλου του πολιτικού συστήματος να περάσουν την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Η σύσκεψη αποφάσισε ότι θα οργανώσει την ταξική πρωτομαγιά με συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο και με διαδήλωση στη Βουλή. Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι σωματείων και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς και κλάδους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αποφασίστηκε επίσης να εκδοθούν ανακοίνωση - κάλεσμα και αφίσα για την 1η Μάη.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η αγωνία και η ανάγκη, η εργατική πρωτομαγιά να αποτελέσει έναν αγωνιστικό σταθμό ενάντια στη νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας που φέρνει κι αυτή η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων υπέρ του κεφαλαίου. Για το σκοπό αυτό θα εντείνουμε την δράση και παρέμβασή μας, με εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους, με υλικά και νέα συνέλευση αγώνα αμέσως μετά την 1η Μάη.

Η διοργάνωση της ταξικής πρωτομαγιάς είναι ανοιχτή σε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα του αγώνα που θέλει να παλέψει με μαχητικότητα για να ζήσει ο κόσμος της δουλειάς, για να ανατραπούν οι βάρβαρες πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας.
Με συσπείρωση στους χώρους δουλειάς, με συνελεύσεις και ταξική ενότητα, με συντονισμό των ταξικών και αγωνιστικών σωματείων και συλλογικοτήτων, με αιτήματα και δράση που εμπνέουν τους εργαζόμενους και σπάνε το κλίμα των «κινήσεων διαμαρτυρίας» και τις άσφαιρες ντουφεκιές. Κόντρα στην υποταγή, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ήττας, αλλά και τις κομματικοκεντρικές λογικές που είναι αναποτελεσματικές στη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε ταξικό σωματείο και αγωνιστή να συμμετέχει, να συμβάλει και συνδιοργανώσει στον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη στο Μουσείο.

Ζήτω η εργατική 1η Μάη

Οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη. Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι.

Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!

Όλοι την Πρωτομαγιά στο Μουσείο, ώρα 11.00 πμ

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

21 Απριλίου 2017 - 9:20 μ.μ.

Ολοι την 1η Μάη στην Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Παλεύουμε κάτω απο την δική μας ΤΑΞΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ενάντια στα Νέα μέτρα σφαγής του λαού απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ενισχύουμε παντού την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Παλεύουμε για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Επιστροφή στον Εθνικό καπιταλισμό και αλλαγή Ιμπεριαλιστικού οργανισμού με ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ είναι καταστροφή για τον λαό ίδια με την Σημερινή. Το επιδιώκουνε Εθνικιστές Φασίστες Εφοπλιστές Ξενοδόχοι Φαρμακοβιομήχανοι. Το παράδειγμα της Βενεζουέλας με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς Ευρώ.... και Ε.Ε.... Με την Αστική Τάξη στην Χλιδή και τον λαό στα Σκουπίδια τα λέει όλα. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

23 Απριλίου 2017 - 11:35 π.μ.

Παιδιά αυτό το αστείο με τις χωριστές συγκεντρώσεις πρωτομαγιάτικα εντάξει το κάνετε όλοι τα τελευταία χρόνια αλλά καιρός ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΙΑ. Είναι ντροπή για την ημέρα δεν το καταλαβαίνετε αυτό; Τουλάχιστον αυτή τη μέρα οι εργαζόμενοι και η εργατική τάξη πρέπει να διαδηλώνουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ

V For Viva La Revolution

23 Απριλίου 2017 - 5:43 μ.μ.

Συμφωνούμε απόλυτα σε αυτό που λες. Ολοι στην Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ σε όλη την χώρα. Συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης απο την Αστική Τάξη γίνεται και η Διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την Δική μας για ζύμωση. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Εμεις την Επιδιώκουμε την Αντιπαράθεση. ΕΣΥ..... ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ. Καλορίζοκος στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Ταξική Ενότητα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger