Home » , » 5 Απρίλη 1951. Σε δίκη σκοπιμότητας Αμερικανικό δικαστήριο καταδικάζει σε θάνατο τους κομμουνιστές Τζούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ

5 Απρίλη 1951. Σε δίκη σκοπιμότητας Αμερικανικό δικαστήριο καταδικάζει σε θάνατο τους κομμουνιστές Τζούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 | 7:04 μ.μ.

Γράφει η Αργυρώ Κραββαρίτη

Σαν σήμερα 5 Απρίλη 1951 αμερικανικό δικαστήριο καταδικάζει τους κομμουνιστές Τζούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ σε θάνατο με τη κατηγορία της κατασκοπίας. Ηταν μια στημένη δίκη σκοπιμότητας με αρκετούς ιστορικούς να την συσχετίζουν με την δίκη των αναρχικών εργατών Σάκο και Βαντσέτι, που οδηγήθηκαν σε θάνατο, θύματα του ταξικού μίσους των κεφαλαιοκρατών, το 1920.

Από το 1945 οπότε οι ΗΠΑ έριξαν τις βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η Αμερική παρουσιάζετε παντοδύναμη και όλος ο υπόλοιπος κόσμος ζει την «ατομική τρομοκρατία» των Αμερικανών.

Σταδιακά η κατάσταση αλλάζει. Στην Κίνα επικρατεί θριαμβευτικά η κομμουνιστική επανάσταση του Μάο, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του ’50 η Σοβιετική Ενωση ανακοινώνει ότι κατασκεύασε ατομική βόμβα, καταργώντας έτσι το μονοπώλιο του ατομικού όπλου των ΗΠΑ.
Ηταν δυο γεγονότα που ταρακούνησαν συθέμελα το πολιτικοοικονομικό και στρατιωτικό κατεστημένο της Αμερικής διαλύοντας την αίσθηση της ηγεμονίας και μονοκρατορίας που είχε μέχρι τότε. Η αρχική αμηχανία δίνει την θέση της στον πανικό και στην σύγχυση που μεταφράζονται σε ένα αντικομμουνιστικό και αντισοβιετικό παραλήρημα.

Οι αντιλήψεις του πανίσχυρου αρχηγού του FBI Έντγκαρντ Χούβερ και του ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Απριλίου 2017 στις 3:40 μ.μ.

Ήταν τέτοιες μέρες 68 χρόνια πριν...

http://eyrytixn.blogspot.gr/2013/04/blog-post_16.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger