Home » , » Μπογιόπουλος - Κοττάκης για την θέση του ΚΚΕ περί νομίσματος (Ηχητικό)

Μπογιόπουλος - Κοττάκης για την θέση του ΚΚΕ περί νομίσματος (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 4 Απριλίου 2017 | 10:02 μ.μ.

Αρκετές συζητήσεις προκλήθηκαν μετά την ξεκάθαρη διατύπωση που υπήρξε στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ για την νομισματική πολιτική.
Πέρα τα όσα σχόλια αναγράφτηκαν στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαμε την ΛΑΕ μέσω του ιστότοπου της να κάνει αναφορά ότι υπήρξε «τέτοια τρομοκρατία ενάντια στο εθνικό νόμισμα –σ.σ από το ΚΚΕ- που ξεπερνάει, ίσως, και την τρομοκρατία που ασκούν και οι πλέον φανατικοί των ευρώπληκτων κύκλων της χώρας και θα την ζήλευαν Τσίπρας, Μητσοτάκης, Μάνος, Ανδριανόπουλος και Τζήμερος» και την «Αυγή» σήμερα να γράφει ότι μ’ αυτή την στάση του το ΚΚΕ «δείχνει υπευθυνότητα και εντιμότητα».

Απ’ τα δημοσιεύματα της εφημερίδας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Κοττάκης ορμώμενος, εκτίμησε ότι το κυβερνητικό έντυπο «εξυμνεί το ΚΚΕ», κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν,  δίνοντας έτσι, το έναυσμα για να αρχίσει μια αρκετά μεγάλη συζήτηση με τον Ν. Μπογιόπουλο στην ραδιοφωνική τους εκπομπή.

Η ενδιαφέρουσα συζήτηση που υπάρχει στο παρακάτω ηχητικό διαρκεί περίπου 22 λεπτά αλλά αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 30 σχόλια

4 Απριλίου 2017 στις 11:13 μ.μ.

ΟΙ Θέσεις του ΚΚΕ είναι απόλυτα ξεκάθαρες. Η Κρίση που ζούμε είναι καπιταλιστική και έχει σχέση με το ποιός έχει στην Ιδιοκτησία του τα μέσα παραγωγής. Η Τραγωδία που ζούμε θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και άν φύγουμε απο την Ε.Ε και το Ευρώ επιστρέφοντας στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και αλλάξουμε Ιμπεριαλιστική Συμμαχία με Ρωσσία Κίνα. Το επιδιώκουνε Φαρμακοβιομήχανοι Ξενοδόχοι Εφοπλιστές Εθνικιστές και Φασίστες. Ο Λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να διαλέξει ποιό τμήμα της Αστικής Τάξης η Ξένος Ιμπεριαλιστής θα τον Σφάξει. Πρέπει να παλέψει κάτω απο την δική του ΤΑΞΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Ενισχύοντας παντου την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Προσωρινά μέτρα ανακούφισης με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Το παράδειγμα της ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς Ευρώ και Ε.Ε με την Αστική τάξη στην χλιδή και τον λα΄στα Σκουπίδια τα λέει όλα.

4 Απριλίου 2017 στις 11:58 μ.μ.

Κατ΄αρχάς, το εθνικό-κρατικό νόμισμα προυπθέτει ΜΟΝΟΜΕΡΗ διαγραφή του χρέους, ως πράξη εθνικής κυριαρχίας και ΕΛΕΓΧΟ εισροής κι εκροής κεφαλαίων στη χώρα, ώστε να μην μπορέσει κανείς να αγοράσει μπιρ παρά τη δημόσια περιουσία.
Η ακροδεξιά στην Ελλάδα γιγαντώθηκε λόγω εξαθλίωσης επί ευρώ, όπως επί ευρώ επίσης, ξεπουλιέται μπιρ παρά η δημόσια περιουσία.

Επιπλέον, οι 18 περίπου ευρωπαικές αστικές δημοκρατίες, που προέκυψαν μετά τη διάλυση των Αυτοκρατοριών μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά το μεσοπόλεμο απέκτησαν φασιστικά καθεστώτα. Κοινό τους χαρακτηριστικό; Ότι όλες είχαν ΙΣΧΥΡΟ νόμισμα, δεμένο με το χρυσό κανόνα, γεγονός που τις οδήγησε στην εξαθλίωση και το φασισμό.

5 Απριλίου 2017 στις 12:54 π.μ.

Ο Φασισμός είναι το μακρύ ΑΝΟΙΧΤΑ Δολοφονικό χέρι του Καπιταλισμού. Ο Φασισμός στην Ευρώπη παραμονές 2ου Παγκοσμίου Ιμπεριαλιστικού πολέμου ήτανε Συνειδητή επιλογή όλων των Αστικών Τάξεων για να αντιμετωπίσουνε τις Κοινωνικές Επαναστάσεις και για να χτυπήσουνε την ΕΣΣΔ.

5 Απριλίου 2017 στις 1:14 π.μ.

Όπως λέει και ο κουμουνιστής Καζάκης πριν το ευρώ ο Λάτσης ήτανε βαστάζος στο λιμάνι και οι Βαρδινογιάννηδες δίνανε πενηντάευρα σε ζητιάνες γιατί δεν είχανε περισσότερα λεφτά.
Ο κουμουνιστής Καζάκης επιμένει πως είναι μαρξιστική ανάλυση να λες πως σε μία ιστορική περίοδο που παγκόσμια υπήρχε ο χρυσός κανόνας οι 18 περίπου(sic!) ευρωπαικές αστικές δημοκρατίες (προσοχή ακολουθεί αντίφαση) απέκτησαν φασιστικά καθεστώτα γιατί είχαν ισχυρό νόμισμα;


Τεσπα. Ο σύντροφος Καζάκης κατά βάθος θα ήθελε να είναι ΚΚΕ. Ξεκινάει με ΜΟΝΟΜΕΡΗ διαγραφή του χρέους για να τους τρομάξουν τα κεφαλαία. Ταυτόχρονα κάνει την μνα εθνικά νόμισμα που θα αξίζει η μία - βάλε με το νου σου. Θα συνεχίσει με ΕΛΕΓΧΟ εισροής κι εκροής αλλά δεν θα βασίζεται σε ένα λαικό κίνημα που θα έχει επαναστατήσει. Θα βασίζεται στο ΙΣΧΥΡΟ εθνικό φίλτρο που θα απαγορεύει στους τουρίστες να αλλάζουν τα ευρά στην μαύρη και θα μπορούν μονάχα στις τράπεζες των Λάτση,Βαρδινογιάννη κτλ. Μάλιστα, επειδή έχει μεγάλα μαρξιστικά κεφάλια το ΕΠΑΜ έχουν σχεδιάσει ο στρατός και η αστυνομία να αναλάβει τον έλεγχο όπως κάποια στιγμή ζητούσε ο κουμουνιστής Καζάκης. Μετά όπως όλα τα εθνικοσιαλιστικά κόμματα θα φτιαχτούν τα τάγματα του καθεστώτος για να συνεχίσουν τις πυρσοφορίες που έχουν ατονήσει τελευταία.

5 Απριλίου 2017 στις 1:49 π.μ.

Τζαμαρία ιδού η κατάντια σας. Μέχρι και ο Κοττάκης σας επικροτεί. Σε χειροκροτάνε όλοι οι ευρωλάγνοι και εσύ νομίζεις ότι κάνεις και αντιΈΕ πολιτική. Άστο δεν το σώζεις. ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΤΕ και βάζετε βόμβα και στην αντιιμπεριαλιστική πάλη προς όφελος τελικά της ΕΕ.

ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ!!!

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2017 στις 10:58 π.μ.

Πέρα από τις όποιες ακροβασίες κάνει ο φουκαράς ο μπογιόπουλος ο μόνος δρόμος εξόδου είναι ένα πλατύ λαικό μέτωπο που φεύγει από την Ε.Ε το ευρω κ το στρατιωτικό σκέλος του νατο.Απαραίτητο στοιχείο ένα σοσιαλίζων πρόγραμμα με προστατευτισμό στην οικονομία , εμφαση στην πρωτογενή παραγωγή κλπ.Αυτό έχει ρίσκο κ χρειάζεται λαό έτοιμο να αλλάξει κ τρόπο ζωής για να κερδίσει την λευτεριά κ την προκοπή του.Όταν σταθετοποιηθούν αυτές η αλλαγές η παρασιτική ελληνική άρχουσατάξη θα έχει εξασθενήσει αφού δυναμή της είναι οιξένοι.Σε αυτό το μέτωπο βέβαια το κκε μπορεί κ πρέπει νέχει ηγετικό ρόλο αλλά δεν θέλει να πάρει το ρίσκο μιας ήττας ή μιας καταστροφής(πχ πραξικόπημα) που θα προέλθει από αντίδραση των ιμπεριαλιστών κ των ντόπιων δωσίλογων.Όποτε το κκε βολεύεται μια χαρά κρατώντας το μαγαζί με συνοχή κ τρώγοντας τις επιχορηγήσεις.Κάνει κ ένα συλλαλητήριοια φορά τον μήνα περιμένει μπας κ ανέβει μισο τα εκατό όποτε γίνουν εκλογές.Αυτό πάντως μέχρι τώρα δεν βγαίνει όπως φαίνεται κ από τα ποσοστά όπου στις τελευταίες εκλογές που έχασε κ μερικές χιλιάδες ψήφους μετά την κωλοτούμπα τσίπρα.

5 Απριλίου 2017 στις 11:19 π.μ.

Leo.
Μια χαρά σας απάντησε ο Μπογίοπουλος σε εσένα και σε όλα τα μούτρα που παίζουν παραποιούν και διαστρευλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ θεωρώντας οτι με αυτό τον τρόπο θα διεξάγουν πιο έυκολα την πολιτική αντιπαράθεση ενάντιων του.Η κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ που πιο ξεκάθαρη δεν μπορεί να γίνει είναι η συνολική αποδέσμευση απο την ΕΕ και οχι μόνο απο την ευρωζώνη όπως υποστηρίζει ο λαφαζαν και το μόρφωμα του.Αν αυτή η πολύ ξεκάθαρη θέση όπως είπαμε βρίσκει αντίθετους τους νεροκουβαλητές του ΣΥΡΙΖΑ την Ανταρσυα όπως και τα πρώην μεγαλοστελέχοι του απο την απαρχη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της ψήφισης του Μάαστριχ που συγκρότησαν σήμερα την ΛΑΕ, ας μας το ξεκαθαρίσουν και να μην μας ζαλίζουν των έρωτα με σενάρια και διαπυστώσεις όπως η τάχα φιλοευρωπαική θέση του ΚΚΕ.Και για τους κουτοπόνηρους οι παρατηρήσεις του Κοττακη στις τοποθετήσεις κατά την ομιλία-εισήγηση του Γραμματέα στο Συνέδριο αφορούσε τις εκτιμήσεις του Κόμματος για την κατάσταση περαιτέρω φτώχειας και εξαθλίωσης που θα βιώσουν τα λαικα εργατικά στρώματα στην περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα σε ενα περιβάλλον παραμονής εντός των πλαισίων της ΕΕ και της κυριαρχίας του Κεφαλαίου στην οικονομία.

5 Απριλίου 2017 στις 11:32 π.μ.

Σε περιμένουμε στην Λαική Συμμαχία. Χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Μέσα στον καθημερινό αγώνα γίνεται και η διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας εσύ την δική σου και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Εμείς την επιδιώκουμε ΕΣΥ.... ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΕΜΠΡΟΣ..... Διαφορετικά λες τα ίδια με Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανους Ξενοδόχους Εθνικιστές και Φασίστες. ΔΙΑΛΕΞΕ.......

5 Απριλίου 2017 στις 12:20 μ.μ.

Leo τι έγινε Στο Σεναζαιρ; Ποιους πηρε ο υπνος; Αστα επαναστατη τις φακης.

5 Απριλίου 2017 στις 1:46 μ.μ.

Η ραδιοφωνικη συζητηση των δυο δεν ειναι τιποτε αλλο παρα ενα μνημειο
μιας ακατασχετης λογοδιαρροιας χωρις ουσιωδες περιεχομενο και συστηματικη
αποφυγη να απαντηθουν οι αρνητικες επιπτωσεις της παραμονης της χωρας στο
ευρω Το ραδιοφωνικο ζευγος εκαμε ομως οτι μπορουσε να προβαλει στον
υψιστο βαθμο τις αλλοπροσαλες και ατεκμηριωτες υπερ του ευρω θεσεις του ``κ``κ ε με την προτροπη να παμε να βρουμε τις αυθεντικες θεσεις του κομ
ματος και να τις διαβασουμε ισως ετσι και κατ αυτους γινομαι ``σοφοτεροι``
1 ΥΣ Η ιστοσελιδα του Βαθυ Κοκκινο οφειλε να τοποθετηθει επι του περιεχομενου της ραδιοφωνικης εκπομπης
2 ΥΣ Ο προεδρος Μαο Τσε Τουνγ ελεγε`` Οταν ο εχθρος μιλαει με κολακευτικα
λογια για σενα κοιτα να δεις που εχεις λαθος``

5 Απριλίου 2017 στις 1:48 μ.μ.

@Leo
@Leo
Άρα η Βρετανία με το εθνικό νόμισμα και έξα από την Ε.Ε. βρίσκεται στο δρόμο οικοδόμησης το σοσιαλισμού ή ενός "ανθρώπινου καπιταλισμού" ,τρομάρα σου!Δεν έχει τέρμα η κατρακύλα σας ,οπορτούνια,cheerleaders της βρωμερής σοσιαλδημοκρατίας,πανηγυριτζήδες του "περήφανου όχι", υποτελείς του καπιταλισμού!

5 Απριλίου 2017 στις 1:56 μ.μ.

Leo 5 Απριλίου 2017 - 1:49 π.μ.

ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ!!!

Εξω απο τους ιμπεριαλιστικους οργανισμους με την αστικη εξουσια στη θεση της.
Η απατεωνια του αιωνα.
Βρε απατεωνες εννοειτε οτι οι αστοι θα αυτοκτονησουν ομαδικα;
Σε ποιον Μαρξ σε ποιον Λεννιν το ειδατε αυτο γραμμενο, σοσιαλδημοκρατες των χιλιων σταδιων;

5 Απριλίου 2017 στις 4:03 μ.μ.

Φουκαρά Σαμιωτάκη μπερδεύτηκες. Ο Μοναδικός δρόμος για την Εργατική Τάξη και τον λαό είναι η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας για Ζύμωση. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Διαφορετικά ΦΟΥΚΑΡΑ Σαμιωτάκη λες το ίδιο με τμήματα της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ Εθνικιστές και Φασίστες για Επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό και στους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ Ρωσσίας Κίνας. Το Παράδειγμα της Βενεζουέλας με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε με το λαό στα Σκουπίδια τα λέει όλα ΦΟΥΚΑΡΑ Σαμιωτάκη. ΔΙΑΛΕΞΕ....ΕΜΠΡΟΣ.....

5 Απριλίου 2017 στις 4:28 μ.μ.

Και βέβαια Σαμιωτάκη σε αυτό το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας προτείνεις μαζί με ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ μπορείς να πας μόνο σου. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει σε αυτό τον βόθρο. Μπήκε με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ την ...ΕΔΑ... και τον Συνασπισμό..... Οσο για τις Θέσεις του ΚΚΕ που δεν βγαίνουνε τόσο το καλύτερο για εσας. Θα διαλυθή το ΚΚΕ οπότε όλα εντάξει. Αρα δεν χρειάζεται άγχος......

5 Απριλίου 2017 στις 6:55 μ.μ.

ΔΕΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 15
http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/11/blog-post_70.html

5 Απριλίου 2017 στις 7:38 μ.μ.

[...]Οσοι σήμερα παρουσιάζουν ως «νέα κοσμογονία» το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος του ελληνικού καπιταλισμού, σκόπιμα αποκρύπτουν αυτό που σε όλους τους τόνους λέει το ΚΚΕ: Οτι δεν υπάρχει περίπτωση ο καπιταλισμός να ξεπεράσει την κρίση του χωρίς απαξίωση κεφαλαίου, μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και καταστροφή φτωχών αυτοαπασχολούμενων. Η διαδικασία αυτή είναι νομοτελειακή και συμβαίνει με όλα τα νομίσματα, με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και τα μείγματα διαχείρισης.
Τους ενοχλεί, λοιπόν, η κρυστάλλινη τοποθέτηση του ΚΚΕ ότι η εργατική τάξη δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και χρεοκοπούν το λαό, είτε με μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία εντός ευρώ είτε με μια έξοδο και αλλαγή νομίσματος. Τους ενοχλεί η θέση του Κόμματος ότι η δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, για να πιάσει τόπο για τους εργαζόμενους, θα πρέπει να έχει στόχο η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία και διακρατική ένωση, να αποτελέσει αναπόσπαστο στοιχείο της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού, της πάλης για να έρθουν οι εργαζόμενοι στην εξουσία. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως απέδειξε το Brexit, θα αποτελεί απλώς αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει την κρίση για λογαριασμό του κεφαλαίου...
http://www.rizospastis.gr/columnStory.do?publDate=5%2F4%2F2017&id=16602&columnId=7124

5 Απριλίου 2017 στις 7:47 μ.μ.

Δεν είναι αίτημα προς στην αστική εξουσία αλλά προς το λαό για να το επιβάλλει αυτός. Η αστική τάξη είναι εξαρτημένη από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο συνεπώς το βάρος για το σπάσιμο των ιμπεριαλιστικών δεσμών πέφτει στο λαό. Εννοείται ότι ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας για ανεξαρτησία και αποχώρηση από ΕΕ-ΝΑΤΟ θα φέρει και ρήξη με την αστική εξουσία ακριβώς λόγω της εξάρτησής της και θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή της. Αυτό και τώρα μπορεί να γίνει και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ εφόσον ο λαός εξεγερθεί εναντίον της ξενόδουλης αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού και το απαιτήσει. ΑΥΤΟ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ Γ'ΑΥΤΌ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ δίοτι η πάλη για ανεξαρτησία ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΟΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ

Όχι η Βρετανία δεν βρίσκεται στο δρόμο του σοσιαλισμού ή ενός ανθρώπινου καπιταλισμού αλλά στο σπάσιμο των δεσμών με την ΕΕ και αυτό αντικειμενικά είναι υπέρ των λαών γιατί την αποδυναμώνει και ταυτόχρονα μπορεί να κινητοποιήσει και άλλους λαούς για να απαιτήσουν την αποχώρησή τους από αυτήν. Ο Βρετανικός λαός πρέπει να συνεχίσει την πάλη του ενάντια και στην πολιτική του Βρετανικού ιμπεριαλισμού με στόχο την ανατροπή του η εναντίωσή του ωστόσο στην ΕΕ είναι θετικό γι'αυτόν βήμα και για όλους του λαούς. Ας μπουν λοιπόν πρωτοπόροι τα ΚΚ που υποτίθεται είναι επαναστατικά και να καθοδηγήσουν αυτά τις διαθέσεις των λαών ρίχνοντας αυτά το αίτημα αυτό καθώς και ένα άμεσο πρόγραμμα εξουσίας υπέρ των λαών ενάντια στην ΕΕ και στις κυρίαρχες ολιγαρχίες σε κάθε χώρα μέλος.

V For Viva La Revolution

5 Απριλίου 2017 στις 8:07 μ.μ.

Τα αντικομμουνιστικά κόλπα δεν πιάνουνε. Το ΚΚΕ συμμετέχει σε όλες τις Αστικές Εκλογικές διαδικασίες απο θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης για την προβολή των θέσεων του και για τα Οικονομικά. Και αυτό έκανε στο Δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ με τα δύο ΝΑΙ σε μνημόνια και το όχι... υπήρχε μόνο στην φαντασία σου. ΟΙ Κομμουνιστές ψηφίσαμε ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και είναι τίτλος τιμής για εμας. Και δεν κάνουμε Βήμα πίσω.

5 Απριλίου 2017 στις 9:04 μ.μ.

Η Αστική Τάξη στην Ελλάδα είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1919 στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις Αληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Σε περιμένουμε στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Εχεις τα Κότσια......

5 Απριλίου 2017 στις 9:28 μ.μ.

Leo
"Εννοείται ότι ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας για ανεξαρτησία και αποχώρηση από ΕΕ-ΝΑΤΟ θα φέρει και ρήξη με την αστική εξουσία ακριβώς λόγω της εξάρτησής της και θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή της."

Στην Βρετανία δεν έφερε καμία απολύτως ρήξη με την αστική τάξη η έξοδος απο την ΕΕ.Επίσης το ίδιο το Βρετανικό κεφαλαιο διαπραγματέυεται τους όρους τις αποχώρησης οι οποίοι μάντεψε τι θα επιφέρουν στον Αγγλικό λαό.Οταν λοιπόν το ΚΚΕ με τις εκτιμήσεις του σας ξεφτιλίζει εσεις τις ανταρσυολαέ καλό θα ήταν να το βουλώνετε.Γιατι μια έξοδο απο την ΕΕ χωρίς την ανατροπή της εξουσίας του Κεφαλαίου όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ θα οδηγήσει στην ίδια αντιλαική πολίτικη.Γιατί ρε οπορτούνες όπως επιβεβαίωσε και η πάλι η πραγματικότητα το ΚΚΕ με την περίπτωση της Βρετανίας η έξοδος απο την ΕΕ δεν οδηγεί απο μόνη της σε ρήξη με την αστική τάξη και το κεφάλαιο αντιθέτως όμως η ρήξη με την αστική τάξη και το κεφάλαιο οδηγεί στην έξοδο απο την ΕΕ όπως είναι και η θέση του ΚΚΕ.Αντε στις τρύπες τώρα.

5 Απριλίου 2017 στις 10:25 μ.μ.

Προκήρυξις του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος

"Η χώρα μας εξήλθεν από τον πόλεμον ΕΘΝΙΚΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΗ και οικονομικώς κατεστραμμένη. ΕΘΝΙΚΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΗ εις τας μεγάλας αστικάς δυνάμεις της Δύσεως αι οποίαι την εμεγάλωσαν διά να τη χρησιμοποιούν στρατιωτικώς όπου τα συμφέροντά των κινδυνεύουν."

Αθήναι τη 10η Σεπτεμβρίου 1920
Η Κεντρική Επιτροπή

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6991325

Συνέχισε εσύ τις ανοησίες περί ιμπεριαλιστικής Ελλάδας....

V For Viva La Revolution

6 Απριλίου 2017 στις 1:10 π.μ.

Καταλαβαίνω την απόγνωση σου αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο απο το 1919. 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Συνέχισε τα παραμύθια για την σκλαβωμένη Αστική Τάξη.

6 Απριλίου 2017 στις 1:19 π.μ.

Leo

Την Μικρασιατική εκστρατεία 1919-1922 την γνωρίζεις ανιστόριτε.Που θα μας πεις οτι η Ελλάδα δΕν είναι ιμπεριαλιστική χώρα.Ολοι οι άσχετοι στην ΛΑΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζεύτηκαν οταν αποχώρισαν απο το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

6 Απριλίου 2017 στις 2:04 π.μ.

Βρετανική αστική τάξη = Ιμπεριαλιστική

Ελληνική αστική τάξη = Εξαρτημένη

Η Βρετανία είναι ιμπεριαλιστική και ανεξάρτητη χώρα αγορίνα μου γι'αυτό η έξοδος από την ΕΕ δεν θα ανατρέψει την αστική εξουσία γι'αυτό είπα ο βρετανικός λαός να παλέψει και ενάντια στον βρετανικό ιμπεριαλισμό. Στην Ελλάδα αντίθετα που η αστική τάξη είναι σφιχτοδεμένη στην ΕΕ και εξαρτημένη από αυτήν ένας τέτοιος αγώνας είναι κίνδυνος γι'αυτούς. Και δεν έχεις καταλάβει κάτι. Μιλάω για ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ αυτή είναι η πρότασή μου ούτε δημοψηφίσματα ούτε εκλογές. Να ξεσηκωθεί ο λαός και να επιβάλει την αποχώρηση ακριβώς για να υπάρχει φιλολαϊκή λύση. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

V For Viva La Revolution

6 Απριλίου 2017 στις 10:52 π.μ.

Ναι την γνωρίζω τεταρτοδιεθνιστή και γνωρίζω πολύ καλά ότι ήταν οι ιμπεριαλιστές που έσπρωξαν την Ελλάδα σε αυτήν αυτοί ήταν πίσω από όλο αυτό άλλωστε αυτό το κατήγγειλαν και οι κομμουνιστές τότε. Γι'αυτό το λόγο οι κομμουνιστές και το ΣΕΚΕ κατήγγειλαν το ρόλο των Άγγλων και των άλλων ιμπεριαλιστών ως αυτούς που οργάνωσαν και υποκίνησαν την εκστρατεία και η ελληνική αστική τάξη και ως εξαρτημένη σε αυτούς αλλά και λόγω του σοβινισμού της και της θέλησής της να αρπάξει και αυτή ακολούθησε και για τα δικά της συμφέροντα. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΑΡΑ ΜΟΥ.

Προκήρυξις του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος

Προς τους εργάτας
και χωρικούς της Ελλάδος

"Η ελευθερία την οποίαν καυχώνται ότι πραγματοποιεί η ειρήνη, είναι πραγματικώς η πολιτική και οικονομική ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΙΣ της χώρας μας εις τας μεγάλας κεφαλαιοκρατικάς δυνάμεις της Δύσεως, των συμφερόντων των οποίων αποτελεί σήμερον και θα αποτελεί και εις το μέλλον ένα ΤΥΦΛΟΝ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΚΙΝΗΤΟΝ ΟΡΓΑΝΟΝ."

Αθήναι τη 10η Σεπτεμβρίου 1920
Η Κεντρική Επιτροπή

V For Viva La Revolution

6 Απριλίου 2017 στις 4:08 μ.μ.

Σε περιμένουμε στην Λαική Συμμαχία. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η Ιδεολογική διαπάλη που εσύ προφανώς και φοβάσαι για αυτό δεν έρχεσαι. Δικαίωμα σου να λες τα ίδια με τμήματα της Αστικής Τάξης Εθνικιστές και Φασίστες. ΟΙ Κομμουνιστές σε αυτό τον βόθρο δεν θα σε ακολουθήσουμε. ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1919. Και το άρθρο του ΛΕΝΙΝ αρχές του 1917 που εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ....ΕΛΒΕΤΙΑ.... Και το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

6 Απριλίου 2017 στις 6:50 μ.μ.

Xα, χα, χα!
"Εξαρτημένη" = ..."τραβάτε με κι ας κλαίω"!
"Μόνο με προσοχή, μη μου σκιστεί και το καλτσόν!"
Η ...διακορευθείσα, πλην τιμία, παρθένος! (...λέμε τώρα!)
"Τι να έκανα, καλέ μαμά, να πήγαινα με τα κουμούνια;"
Ηθικόν δίδαγμα: Τα κουμούνια φταίγανε!

Ουστ, απατεώνες.........

6 Απριλίου 2017 στις 7:03 μ.μ.

Σεχτάρ. Δεν θέλει να έρθει στην Λαική Συμμαχία. Την φοβάται την Ιδεολογική αντιπαράθεση όπως ο Διάολος το λιβάνι. Και μας μιλάει για ΣΤΑΛΙΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ την στιγμή που θέλει να φτιάξει ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με Εθνικιστές και Φασίστες. Μιλάμε για πολλά γέλια......

6 Απριλίου 2017 στις 11:18 μ.μ.

Ναι ναι μου σηκώνονται οι τρίχες από κάτω μάγκες. Βέβαια όταν άλλοι πηγαίνουν σε συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και σας λένε για τον ΠΡΟΔΟΤΗ Φλωράκη και την Παπαρήγα και τους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ χρουτσοφικούς ρεβιζιονιστές και εσείς τους κυνηγάτε ως δημοκράτες που είστε μετά μας καλείτε να έρθουμε και στη συμμαχία σας για αντιπαράθεση εδώ για την ΕΕ σας λέμε και μας βαφτίζετε χρυσαυγίτες. Δεν αντέχετε την διαφορετική άποψη, δεν αντέχετε την κριτική και θέλετε και διάλογο κιόλας. Πόσες φορές ως φοιτητής με βρίζανε δικοί σας παλικαράδες, με συκοφαντούσανε και χυδαιολογούσανε μόνο και μόνο επειδή τολμούσα να διαφωνώ με τη στάση και τη γραμμή της ΠΚΣ στις σχολές.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ. ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ.....

V For Viva La Revolution

6 Απριλίου 2017 στις 11:49 μ.μ.

Καταλαβαίνω τον πανικό και την απόγνωσή σου. Δεν αντέχεις την Ιδεολογική αντιπαράθεση που γίνεται ανοιχτά στην Λαική Συμμαχία που συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Απο την στιγμή που ζητάς να φτιάξεις ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με τμήματα της Αστικής Τάξης Εθνικιστές και Φασίστες για επιστροφή στον Εθνικό καπιταλισμό Φασίστας είσαι. Αν δεν είσαι έχεις λύση. ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΙΑΛΕΞΕ.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger