Home » , » Το νέο βιβλίο του συντρόφου, φίλου και λαϊκού καλλιτέχνη Κωστή Μουδάτσου.

Το νέο βιβλίο του συντρόφου, φίλου και λαϊκού καλλιτέχνη Κωστή Μουδάτσου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 | 1:42 π.μ.

Πάντα χαιρόμαστε με κάθε νέα δημιουργία του συντρόφου, φίλου και λαϊκού καλλιτέχνη Κωστή Μουδάτσου.

Σε κάθε "κέντημα" του βλέπουμε έμμετρα ή πεζά δημιουργήματα με το οπτικό πεδίο ενός ανθρώπου του μόχθου, τη τρυφερότητα ενός λαϊκού καλλιτέχνη, τη σπιρτάδα της βιωματικής έμπνευσης.

Και στο τελευταίο βιβλίο του παρακολουθούμε ένα πηγαίο αυθεντικό λαϊκό λόγο, μια ταξική προσέγγιση σε καθημερινά γεγονότα, με τρόπο που μόνο ο ιδρώτας ενός αγωνιστή της βιοπάλης και το μεράκι ενός καλλιτέχνη βγαλμένου απ’ τα σπλάχνα του κόσμου της εργασίας μπορεί να περιγράψει.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες μας να το προμηθευτούν, ενώ κάποια στιγμή θα παραθέσουμε αποσπάσματά του.

Ευχόμενοι στον σύντροφο Κωστή να έχει κυκλοφοριακή επιτυχία αυτή του η δουλειά, δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου για το καινούργιο βιβλίο του:

Οι εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ, σας προσκαλούν το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 20. 00 στο Βενετσιάνικο Λιμάνι , στη Μαρίνα για την παρουσίαση το νέου βιβλίου του Κωστή Μουδάτσου, «ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ» 

Θα ακολουθήσει λαϊκή συναυλία με το μουσικό σχήμα, ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ! 

Το νέο μας βιβλίο... «ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ» με περισσότερα από είκοσι διηγήματα, με τη φωνή του έρωτα και του παιγνιδιού της ζωής!

Το βιβλίο συνοδεύει ένα CD, με μουσική, τραγούδια και απαγγελίες! Τραγούδια με στίχους του συγγραφέα και μουσική των Μιχάλη Ξυδάκη, Νίκου Λιανέρη, Γιώργου Γκερεδάκη και Μπάμπη Κασαπάκη. 

Το εξώφυλλο είναι της ζωγράφου, Κατερίνας Δραμιτινού.

Διηγήματα και ιστορίες.... από τις εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ. (τηλέφωνο 2103638616)

Το Βιβλίο θα παρουσιάσουν οι ακριβοί φίλοι, Γιάννης Μεν. Ξυλούρης και Ηλίας Λυγερός. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Κατερίνα Μηναδάκη.

Ψάχνομε τη ψυχή του καινούργιου που παλεύει να γεννηθεί, ψάχνομε μαζί με εσάς τη ψυχή της Γης και της καλής παρέας. Γι αυτό σας προσκαλούμε στην παρουσίαση, για να γίνουμε όλοι μια παρέα, για το δικαίωμα στην ψυχαγωγία , στη γνώση, στην εργασία, στο νερό, ... στο παιγνίδι της ζωής.
 Αναζητούμε ότι είναι όμορφο και ομορφαίνει τη ψυχή μας! Ότι συμβαίνει στη ζωή , συμβαίνει και στην τέχνη. Το όμορφο ριζώνει στις ανάγκες της ψυχής. Όμορφο είναι εκείνο που είναι εσωτερικά όμορφο!

Γράφομε χωρίς προφητείες και συνταγές για την ελπίδα και για όσα μπορούμε να κάνομε ώστε να βάλομε χρώμα και παιγνίδι στην μιζέρια που μας κατακλύζει.
Γράφομε για αυτούς που μάχονται ενάντια στην νεκρή εργασία που κατασπαράσσει την ζωντανή! Ενάντια σε αυτούς που μεταμόρφωσαν το Θεό σε χρήμα, το Μεσσία σε τραπεζίτη και τους προφήτες σε κερδοσκόπους η τους αγίους σε σπεκουλαδόρους. Ενάντια σε όλους αυτούς που κραυγάζουν ειρωνικά ότι τα «υποζύγια αντέχουν ακόμη! Φορτώστε τα κι άλλα βάρη..». Ενάντια στην ανελέητη πλιατσικολογία που φέρνει σκληρή φορολογία!

Σας προσκαλούμε να τραγουδήσουμε για το δικαίωμα στην εργασία, για τη Φύση, το πολιτισμό, τη δημόσια παιδεία και υγεία, για τις κινητήριες δυνάμεις νέων ιδεών που θα θρέψουν νέους θεσμούς, με μεγάλες ανατροπές και ριζικές αλλαγές.

Επιτέλους ας σκλαβώσομε εμείς τις μηχανές, τα ρομπότ, τους υπολογιστές ώστε να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος και η απασχόληση, για να πάρει σάρκα και οστά η δημιουργική τεμπελιά, για το δικαίωμα στο όμορφο παιγνίδι της ζωής. Το όμορφο είναι όμορφο σαν είμαστε όλοι μαζί, αναζητώντας χρήσιμα πράγματα, το όμορφο, το ωραίο και το αγαθό!

Το Κάλεσμα της Φύσης είναι ένα μουσικό σχήμα που πιστεύει ότι η τέχνη του τόπου μας είναι συμπαντική. Ψάχνομε τις ρίζες μας και δεν φοβούμαστε τις γραμμές των οριζόντων και τις φουρτουνιασμένες θάλασσες. Πριν από αρκετά χρόνια ξεκινήσαμε την προσπάθεια παρέα με τον Μιχάλη Ξυδάκη.

Στην διαδρομή, μας στηρίζουν εκλεκτοί φίλοι και συνεργάτες όπως: Δημήτρης Νεονάκης, Γιώργος Τζωρτζάκης, Μπάμπης Κασαπάκης, Γιάννης Κασσωτάκης, Βαγγέλης Τσαγγαράκης, Μηνάς Παιγνιωτάκης, Γιώργης Ξυδάκης, Μαρία Καναβάκη, Βαρβάρα Τσιτσιμπάκου αλλά και οι: Γιάννης Ξυλούρης, Αλέκος και Μιχάλης Κακέπης, Ψαραντώνης κ.α. Είμαστε μια καλή παρέα. Άλλωστε η καλή παρέα είναι το καλύτερο γιατροσόφι στην εποχή που ζούμε.

Με το τραγούδι κατοχή θα κάνομε του κόσμου…

Ας τραγουδήσουμε για το τραπέζι του φτωχού, του ξωμάχου, του νέου, του αγρότη και του εργαζόμενου, για το νερό που είναι δημόσιο αγαθό, για την δημόσια υγεία, για τον πνευματικό πολιτισμό.

Ο λαϊκός πολιτισμός είναι λεύτερος σαν τους ανέμους. Έχει τις ρίζες του στις καρδιές των ανθρώπων. Είναι ζωντανός και σκορπίζει το φως του για να δούμε να ξαναβγαίνουν δημιουργικές αξίες και ιδιομορφίες, που το κέντρο τους είναι ο άνθρωπος, ο έρωτας, η Φύση, ο τόπος και το Σύμπαν.

Σας περιμένουμε στη ΜΑΡΙΝΑ, για να γίνομε όλοι μια παρέα, μια καλή παρέα , που είναι το καλύτερο γιατροσόφι στα σύγχρονα άγχη, στις μοντέρνες καταθλιπτικές αρρώστιες!

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και όποιος θέλει θα μπορεί να αποκτήσει το νέο μας βιβλίο  «ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ» .

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΙΟΥ και ώρα 20.00!

ΜΑΡΙΝΑ- ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (τηλέφωνο για πληροφορίες, 2810221345)
--------

Ο Κωστής Μουδάτσος κατάγεται από το Μέσα Λασίθι. Εκεί μεγάλωσε στον ίσκιο των Λασιθιώτικων Βουνών της Κρήτης. Σπούδασε στην ACADEMIE DE STUDII ECONOMICE, στο Βουκουρέστι. Σήμερα ζει στην Κρήτη και εργάζεται στη ΔΕΠΤΑΗ (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου).

Έχει εκδώσει τρία βιβλία , «ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ», «Ο ΑΣΩΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΟΤΕ» και «ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΜΟΣΚΟΚΟΥΖΟΥΛΟΣ».

Με τον Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη) παρουσίασαν το μουσικό έργο «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» ενώ η θεατρική διασκευή του, παρουσιάστηκε από το Θέατρο Κρήτης και την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου.
Με το Μιχάλη Ξυδάκη οργάνωσαν το μουσικό σχήμα «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» κι έχουν παρουσιάσει τις μουσικές εργασίες, «Το Κάλεσμα της Φύσης», «Η Κραυγή της Φύσης» και «Αδέσποτες Κουβέντες». Συμμετέχουν σε συναυλίες και μουσικοποιητικές βραδιές τόσο στο τόπο μας όσο και στο εξωτερικό.

Με τον Γιώργο Γκερεδάκη παρουσίασαν την εργασία, «Πρωί και Βράδυ» και με τον Νίκο Λιανέρη, την «Ορμή και Θύελλα».

Έχει ακόμη επιμεληθεί τις μουσικές εργασίες «ΠΑΡΕΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ- ΜΕΛΑΜΠΕΣ», αφιέρωμα στον Κώστα Μουντάκη κ.α.

Είναι δημιουργός των ραδιοφωνικών εκπομπών, «Ταξιδεύοντας με τη σκιά μου», «Σμιλεύοντας το χρόνο», «Κόσμος κι όνειρο είναι ένα», «Μύριες χρυσές αθιβολές» και «Μεταξύ αναρχίας, ανταρσίας και ελευθερίας».

Άρθρα, αφιερώματα και μελέτες του Κωστή Μουδάτσου, δημοσιεύονται  στον ντόπιο και διεθνή, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Πιστεύει ότι ο σκληρός και άνυδρος τόπος κρύβει νερό, για όσους μαθητεύουν στη Τέχνη και εργάζονται σκληρά. Έχει στη θράκα του μυαλού, τους πόνους όλου του ντουνιά και την ελπίδα ότι, στον ήλιο που βασίλεψε, καινούργιος  ξημερώνει!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger