Home » , » Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας: Μια χώρα που αντιστέκεται ακόμα.

Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας: Μια χώρα που αντιστέκεται ακόμα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 16 Απριλίου 2017 | 10:02 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η Βόρειος Κορέα, όπως συνήθως αποκαλούμε την Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας, δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Ούτε είναι μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία πάντως πρόεδρος είναι Κορεάτης από τη Νότιο Κορέα.
Ίσως επειδή οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να κάνουν Μνημόνιο, όπως κάνουν σε κάτι «μακρινές μπανανίες», να έχουν τόση χολή για τη χώρα και τον ηγέτη της τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όπου ανέλαβε καθήκοντα στις 11/4/2012.
Πέντε χρόνια λοιπόν ο Κιμ δεν έκανε πόλεμο με κανένα κράτος.

Κάποιος άλλος Πρόεδρος αντίθετα δεν έκαστε ούτε στιγμή ήσυχος αφού έκανε μια επίθεση στη Συρία με αφορμή μια προβοκάτσια, ενώ ενέτεινε τις επιθέσεις των Αμερικάνων στο Αφγανιστάν, γιατί το Αφγανιστάν «απειλεί τις ΗΠΑ» καθόσον είναι «δίπλα». Δεν είναι; Πράγματι, πέφτει λιγάκι μακριά από την Αμερική, αλλά εμείς ξέρουμε Γεωγραφία οι Αμερικάνοι πάλι όχι.

Οι ΗΠΑ έχουν ένα άλυτο πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα. Ίσως επειδή δεν κατάφεραν να την κατακτήσουν παλαιότερα, χάρη και στους Κινέζους. Κατηγορούν συνέχεια τη Βόρειο Κορέα για όλα σχεδόν. Όταν βέβαια δεν καταπιάνονται μ' άλλες χώρες που θεωρούν εχθρικές, γιατί όποιος δεν είναι μαζί τους, δεν είναι υπόδουλος σ’ αυτούς δηλαδή, είναι εναντίον τους. Μαντέψτε λοιπόν ποιοι είναι οι πραγματικά επικίνδυνοι για την Ανθρωπότητα.

Μάλιστα οι κατηγορίες, κατευθείαν από τη CIA και την αντίστοιχη Νοτιοκορεατική Υπηρεσία, διοχετεύονται ατόφιες στα Δυτικά ΜΜΕ, τα οποία εξευτελίζονται επανειλημμένα. Έτσι δήθεν «δολοφονημένοι με άγριο τρόπο» αξιωματούχοι, τάχα «εσωκομματικοί αντίπαλοι του Κιμ», εμφανίζονται ολοζώντανοι μετά από λίγες μέρες. Θαύμα – θαύμα!

Η Β. Κορέα είναι χώρα Σοσιαλιστική. Τα μέσα παραγωγής ανήκουν στο Κράτος μέσω κρατικών επιχειρήσεων και κολεκτιβοποιημένων αγροκτημάτων. Αυτό δεν αρέσει στις ΗΠΑ. Τους πέφτει λόγος; Κανονικά όχι, αλλά άντε να εξηγείς στους Αμερικάνους τα αυτονόητα. Το μόνο που θέλει η Βόρειος Κορέα είναι η ένωση της χώρας με το Νότο σ’ ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος, ένα κράτος δηλαδή Σοσιαλιστικό.

Οι ΗΠΑ πάλι θέλουν κάθε χώρα υπηρέτη τους, έτσι έχουν επιβάλει κυρώσεις κι εμπάργκο σε οποιονδήποτε δεν τους προσκυνά. Άλλη χώρα θα γονάτιζε από τον οικονομικό αυτό πόλεμο. Οι κάτοικοι της όμως είναι αρκετά υπερήφανοι για κάτι τέτοιο. Αναγκαστικά λοιπόν η Βόρειος Κορέα διατηρεί μεγάλο στρατό. Βασιζόμενη σε δικές της υποδομές - δεν υπάρχουν μίζες από αγορές ξένων οπλικών συστημάτων, πράγμα ανήκουστο για τη Δύση, ο στρατός της είναι ικανός να κόψει την όρεξη των ιμπεριαλιστών. Επίσης διαθέτει πυρηνικά όπλα με σκοπό την ΑΠΟΤΡΟΠΗ επεμβάσεων.

Τονίζουμε ότι η μόνη χώρα που χρησιμοποίησε πυρηνικά είναι οι δήθεν δημοκρατικές ΗΠΑ.

Η Κίνα τώρα. Μεγάλη χώρα, θεωρεί την χερσόνησο της Κορέας κρίσιμη για τη δική της ασφάλεια καθώς αυτή, πράγματι, είναι δίπλα.
Τις τελευταίες μέρες όμως, μετά από ένα δείπνο με τον Τραμπ, η Κίνα περιέργως κάνει τα χατίρια του νέου πλανητάρχη συμβάλλοντας στο να καβαλήσει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ περισσότερο το καλάμι. Ίσως το φαΐ εκείνο να ήταν πολύ καλό, ίσως πάλι να έχουν συμφωνία πολλών - μα πάρα πολλών δις, για να εξαγοράσουν τη συναίνεση τους, ενώ ταυτόχρονα να τα βρουν αλλού, σε κάποια νησάκια που η Κίνα τα θεωρεί δικά της.
Πάντως, αγαπητοί Κινέζοι, εσείς είπατε τον Τραμπ «μαλάκα». «Παιδικά αφελή» στη γλώσσα της διπλωματίας. Εγώ πάλι τον αποκαλώ «φασίστα». Μ’ ένα τέτοιο ανισόρροπο, αδίστακτο κι αναξιόπιστο άτομο, δεν μπορείς να κάνεις βιώσιμη συμφωνία, όπως σύντομα θα καταλάβετε… .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

17 Απριλίου 2017 στις 6:06 μ.μ.

Επειδη τον τελευταιο καιρο γινεται αρκετη κουβεντα απο τα δυτικα μεσα για μια πιθανη στρατιωτικη επεμβαση των ΗΠΑ στην Β.ΚΟΡΕΑ ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να δωσουν σε καθε ειδους φασισταριο στρατιωτη που θα πατησει το ποδι του εκει ,ειτε αμερικανου ειτε νοτιο κορεατη το μαθημα που τους αξιζει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger