Home » » Πρόσκληση για βιβλιοπαρουσίαση: Λαϊκός Πόλεμος - Λαϊκός Στρατός

Πρόσκληση για βιβλιοπαρουσίαση: Λαϊκός Πόλεμος - Λαϊκός Στρατός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 | 8:29 μ.μ.



Η «Κόκκινη Γραμμή – Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση» διοργανώνει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, στις 19:00, παρουσίαση του βιβλίου του Βο Νγκουγιέν Γκιάπ «ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΛΑΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ» (εκδόσεις Προμαχώνας) και συζήτηση με τον Κώστα Σαραντίδη, βετεράνο του Λαϊκού Στρατού Βιετνάμ στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ NEWSTARART CINEMA (Ιουλιανού 42, Αθήνα)

Το βιβλίο «Λαϊκός Πόλεμος – Λαϊκός Στρατός» αποτελεί μια συλλογή κειμένων, ομιλιών και άρθρων, ένα δείγμα της πολιτικής και στρατιωτικής αντίληψης του στρατηγού Βο Νγκουγιέν Γκιάπ.

Ο Γκιάπ, ηγεμονική φιγούρα της βιετναμέζικης αντίστασης, έχει ανακηρυχθεί από φίλους και εχθρούς ως ένας από τους κορυφαίους θεωρητικούς και πρακτικούς του πολέμου του 20ου αιώνα.

Τα γραπτά του αποτελούν όχι μόνο μάρτυρα της στρατιωτικής του ιδιοφυΐας, αλλά και συμπύκνωση της πολιτικής αντίληψης και θεωρίας πάνω στην οποία οικοδομήθηκε ο νικηφόρος αγώνας του βιετναμέζικου λαού. Ένας αγώνας-σύμβολο, που ενέπνευσε τους λαούς στην πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό, και οι διδαχές του οποίου αποτελούν ακόμη ακριβή κληρονομιά για τους αγωνιστές- και σ’ αυτή τη γωνιά της γης που λέγεται Ελλάδα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger