Home » , » Δεν λιώνει ποτέ η καραμέλα της προβοκατορολογίας

Δεν λιώνει ποτέ η καραμέλα της προβοκατορολογίας

Από giorgis , Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 | 11:24 μ.μ.

Του Γ. Γ

Με το σημερινό γεγονός, της επίθεσης δηλαδή με παγιδευμένο φάκελο στον Λ. Παπαδήμο, ξανάνοιξε η συζήτηση για την λεγόμενη ατομική τρομοκρατία.
Δεν θα σταθούμε στα αστυνομικά σενάρια, ούτε θα σχολιάσουμε τους βαρύγδουπους απαξιωτικούς, υβριστικούς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν σε όσους επέλεξαν να αντιμετωπίσουν ένοπλα την αστική βαρβαρότητα ρισκάροντας να σκοτωθούν οι ίδιοι ή να σαπίσουν στις φυλακές.

Αρχικά πρέπει να δοθεί μια απάντηση στο ερώτημα: Είναι οι οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας μέρος του επαναστατικού κινήματος ή όχι; Κατά την άποψη μου είναι.
Κατά την αντίληψη συντρόφου δημοσιογράφου όσοι/ες συμμετέχουν σε τέτοιες οργανώσεις είναι είτε «χρήσιμοι ηλίθιοι», είτε «προβοκάτορες».
Αυτή ήταν η διαφωνία μας στην τηλεφωνική αντιπαράθεση που είχαμε πριν λίγο και αποτέλεσε το ερέθισμα, γι’ αυτή την ανάρτηση.

Φυσικά οι κομμουνιστές –όπως θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου- δεν αποδέχονται σε καμιά περίπτωση την ατομική τρομοκρατία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνταχθούμε με όλο το αστικό μπλοκ που στα πρόσωπα όσων επέλεξαν αυτό το μονοπάτι της ένοπλης πάλης ανακαλύπτουν τους «υπονομευτές της δημοκρατίας» και τους «εχθρούς της κοινωνίας». Ούτε να δεχθούμε έναν ανύπαρκτο, κατασκευασμένο κίνδυνο για τα λαϊκά στρώματα όπως θέλουν να παρουσιάσουν αυτές τις οργανώσεις.
Είναι εντελώς άλλο θέμα αν για την αντίληψη κάποιων και την δική μου, που ισχυριζόμαστε ότι τέτοιες ενέργειες κάνουν ζημιά στο λαϊκό κίνημα και άλλο η ακατάσχετη προβοκατορολογία που δεν βασίζεται πουθενά παρά μόνο σε εγκεφαλικά κατασκευάσματα.

Θα ισχυριστεί κάποιος -και θα έχει δίκιο- ότι στο παρελθόν έχει αποδειχτεί ότι υπήρξαν προβοκάτορες που παρουσιαζόταν σαν θιασώτες της  ατομικής τρομοκρατίας (Ντάνος Κρυστάλης, «Υπόθεση Δύτη» παλαιότερα κ.α). Σωστό αυτό, με μια διαφορά όμως. Αυτοί εκτελούσαν διατεταγμένη αποστολή, και το μόνο που έκαναν είναι να βάλουν κάποιες στρακαστρούκες στην επιδίωξη τους να δικτυωθούν με τις ήδη υπάρχουσες οργανώσεις μειοψηφικής βίας.

Αλλωστε τι μας λέει η εμπειρία μετά την σύλληψη και τις δίκες των φερόμενων μελών της 17 Νοέμβρη, του ΕΛΑ, του Επαναστατικού Αγώνα και των Πυρήνων της Συνομωσίας της Φωτιάς; Δεν αντιμετωπίστηκαν σαν ταξικοί εχθροί από το αστικό κράτος; Προέκυψε από πουθενά ότι είχαν διαβρωθεί από μυστικές υπηρεσίες;

Και στην τελική το αντάρτικο πόλης στην χώρα μας έχει ιστορία, την οποία έχει γράψει και με νεκρούς, σακατεμένους, πολύχρονα φυλακισμένους. (Λάμπρος Φούντας, Χρήστος Κασίμης, Τσουτσουβής, Πρέκας, Μαρίνος, Κυρίτσης, Μαζοκόπος, Ζηρίνης, κ.α).
Απ’ αυτή την σκοπιά και ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με τις μορφές πάλης που επιλέγουν κάποιες οργανώσεις για να αντισταθούν στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, είναι τουλάχιστον βεβήλωση στην μνήμη αυτών των ανθρώπων να τους «στολίζουν» με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

25 Μαΐου 2017 στις 11:30 μ.μ.

Αγώνας μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού που θα αποσπά προσωρινά μέτρα Ανακούφισης με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.

26 Μαΐου 2017 στις 12:26 π.μ.

Δεν «λιώνει» εδώ και δύο – τρεις αιώνες… Από το 1872 ας πούμε…

26 Μαΐου 2017 στις 12:48 π.μ.

H προβοκατόρικη "ατομική τρομοκρατία" ...αναγκαίο υποπόδιο του μικροαστικού καναπέ.
Βασικά καθησυχάζει τον μικροαστό, ότι ...δεν θα του βγεί κανά ΚΚΕ, όπως το '41-'49!
Βέβαια, αυτό το ξέρουν και οι "υπηρεσίες", και από κεί και πέρα τα πράγματα παύουν να είναι ρομαντικά.

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2017 στις 12:24 μ.μ.

Για να μην παρεξηγηθώ προφανώς πιστεύω οτι η κοινωνία αλλάζει από την μαζική δράση κ όχι από τέτοιες ενέργειες.Απο εκεί κ πέρα όμως αυτό που παρατηρώ κ στην περίπτωση παπαδήμου είναι οτι γενικά ο απλός κόσμος είναι από αδιάφορος μέχρι χαρούμενος για τα παθήματα των εξουσιαστών τους.Οι μόνοι που στεναχωριούνται κ λυσσάνε είναι τα κομματοσκυλα πασοκ νδ κκε συριζα κλπ

26 Μαΐου 2017 στις 5:35 μ.μ.

Tο κυριότερο πρόβλημα με τέτοιες ενέργειες ειναι ότι διαπαιδαγωγόυν τις μαζες στην σωτηρια απο μασκοφόρους εκδικητές άρα στην παθητικοποιηση. Ανατροφοδοτούν την προσωποπαγή ερμηνεία των πραγμάτων έναντι της ταξικής. Κινούνται στο σκοτάδι, μακρυα απο οποιουδήποτε είδους μαζικές διαδικασίες άρα ειναι τελείως αντιδημοκρατικές και επί της ουσίας επιβάλλονται στο όνομα του λαϊκού κινηματος. Για τους παραπάνω λόγους ειναι σίγουρα χρήσιμοι ηλίθιοι για την εξουσία των αστών.
Επιπλεον για όλους τους παραπάνω λόγους ειναι εξαιρετικά ευάλωτες σε κάθε είδους ποδηγέτηση και διάβρωση απο κρατικές υπηρεσίας ανεξαρτήτως προθέσεως όσων συμμετεχουν. Οι συλλήψεις της 17 νοεμβρη έγιναν σε πολυ βολική στιγμή λιγο πριν τους ολυμπιακούς και αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι τους είχαν απο καιρό στο χέρι. Όσο για την πραματι σκληρη τιμωρια των συλληφθέντων, προφανώς κάποιοι θα την πλήρωναν, προφανώς οι συγκεκριμένοι μπορεί να είναι αγνοί ιδεολόγοι, σε μια μυστική οργανωση δεν μπορεί ο λαός να ξέρει αν υπήρχαν πιο πάνω και ποιοι ήταν αυτοί.
στη συγκεκριμένη στιγμή το χτύπημα ερχετε να ξαναβάλει τον λαό στην θέση του ως παθητικό θεατη αφού για πρώτη φορά στα χρονια του σύριζα ευρύτερες μάζες εργαζομενων προέβησαν σε τριήμερες κινητοποιησεις και μάλιστα με το ταξικό πρόσημο του πάμε απόλυτα κυριαρχο. Φυσικά δεδομένης της αναιμικης παρουσίας του αριστεροχωριου μια τέτοια προοπτική δεν ενοχλεί ιδιαίτερα το παρόν blog, ίσως μάλιστα να το διευκολύνει να ξεφύγει απο το στρατηγικό αδιέξοδο και στρέφει την προσοχή στην χρυσή εποχή του παπαδημου και του αντιμνημονιακου μετώπου...

26 Μαΐου 2017 στις 11:20 μ.μ.

Σαμιωτάκης. Σε περιμένουμε στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να παλέψουμε για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

28 Μαΐου 2017 στις 2:09 π.μ.

Εγώ πάντως στεναχωρήθηκα πολύ όταν συλλάβανε την 17Ν, όχι απλά γιατί τους συνέλαβαν, αλλά και γιατί με την ρουφιανιά και το ψέμα των περσότερων από αυτούς, κατέπεσε και εδώ στην Ελλάδα αυτός ο μύθος περί επαναστατικότητας αυτών των ομάδων… Όποιος λοιπόν τους συμπαθεί και τους υποστηρίζει ως «επαναστάτες» και θέλει να τους μοιάσει, να γνωρίζει κιόλας για να μην κουράζετε, πως το αγαπημένο δάχτυλο της 17Ν είναι ο δείκτης…

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger