Home » , » Ας μιλήσουμε για τις οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας. Μέρος 9ο

Ας μιλήσουμε για τις οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας. Μέρος 9ο

Από giorgis , Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 | 2:52 π.μ.

Του  Γ. Γ.

Στα πλαίσια αυτού του αφιερώματός μας θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην παρουσία αναρχικών συλλογικοτήτων και μεμονωμένων αναρχικών στο  αντάρτικο πόλης. 


Επειδή οι ιστορικές μας γνώσεις, στο θέμα αυτό, είναι ελάχιστες ζητήσαμε από συντρόφους ποιο καταρτισμένους από εμάς να γράψουν σχετικά. 

Ανταποκρίθηκαν και τα κείμενα του θα τα δημοσιεύσουμε στο επόμενο διάστημα. 

Τώρα θα παραθέσουμε τρία ιστορικά κείμενα για το αναρχικό αντάρτικο πόλης καθώς και ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης» το οποίο σαν συγγραφείς φέρει «Τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τον αναρχικό επαναστάτη Θεόφιλο Μαυρόπουλο». Κυκλοφόρησε σε ελάχιστα αντίτυπα το 2012 από τις εκδόσεις  «Μαύρη Διεθνής».


Από το βιβλίο «Με τη μάχη στο αίμα τους» - Εκδόσεις Δαίμων του τυπογραφείου  παραθέτουμε όλο το κεφάλαιο που αναφέρεται στην Αναρχική - τερροριστική δράση στην Ρωσία την πρώτη δεκαετία του 20 αιώνα

Στην συνέχεια διαβάστε ολόκληρο το βιβλίο «ΤSante Caserio Το οπλισμένο χέρι της αναρχίας».

Αναφέρετε στην ιστορία του Sante Caserio, ενός νεαρού Ιταλού αναρχικού που μετανάστευσε στη Γαλλία για να μη συλληφθεί ως λιποτάκτης. Εκεί μαχαίρωσε και σκότωσε τον Sadi Carnot, τον Γάλλο πρόεδρο, το 1894, σαν πράξη αλληλεγγύης προς τους Γάλλους συντρόφους του, Vaillant και Henry που είχαν εκτελεστεί από το γαλλικό κράτος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απολογία του νεαρού αναρχικού στην δίκη του η οποία ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου 1894 στη Lyon. 


Διαβάστε επίσης ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Ο Μάριους Ζακόμπ και οι Ιλλεγκαλιστές» - Εκδόσεις Δαίμων του τυπογραφείου. (Μας το έστειλε ο αναγνώστης μας Βασίλης Α. και τον ευχαριστούμε).

Αναφέρετε στην δράση που είχαν οι λεγόμενοι "ιλλεγκαλιστες" (αδόκιμα- μεταφράζεται ως ”παρανομιστές”). 

Αυτοχαρακτηριζόταν - "ατομικιστές αναρχικοί" και έδρασαν στην Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα. Στο συγκεκριμένο κείμενο μπορείτε να διαβάσετε την απολογία του Μαριούς Ζακόμπ ο οποίος δικάστηκε γιατί μαζί με τους συντρόφους του εκτέλεσαν έναν μπάτσο όταν ο τελευταίος τους αντιλήφτηκε να πραγματοποιούν μια ληστεία.


Να ρθούμε και στα «δικά» μας. Επειδή πάλι πρόσφατα –με αφορμή το τρομοδέμα στον Παπαδήμο που οι μπάτσοι φέρνουν σαν αποστολέα του τα μέλη της ΣπΦ- ξεκίνησε μια συζήτηση για την Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.


Διαβάσαμε το βιβλίο που αναφέραμε αρχικά. Δεν αντέχει σε καμιά κριτική. Πέρα από το μίσος που ξεχειλίσει σε κάθε σελίδα του και το οποίο δεν στρέφεται μόνο κατά του καπιταλιστικού συστήματος, δεν υπάρχει ίχνος πολιτικής σκέψης που να αξίζει κανείς να ασχοληθεί μαζί της. 


Ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό απόσπασμα απ’ αυτό το βιβλίο:



Με αιχμή του δόρατος την αναρχική συνείδηση οικοδομείται ένας νέος αυτόνομος αξιακός κώδικας που επιτιθέμενος στα πρότυπα και στις σχέσεις της κυριαρχίας, προωθεί την εξέγερση της καθημερινής ζωής.

Κάθε μας μέρα θέλουμε να είναι μια εχθροπραξία απέναντι στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Καθημερινά κινούμαστε μέσα στην ανωνυμία του πλήθους σαν αγγελιοφόροι ενός νέου κόσμου δίχως εξουσία. Εκεί που οι άλλοι κοιτούν τις βιτρίνες των νέων εμπορευμάτων, εμείς βλέπουμε ένα καινούργιο στόχο επίθεσης, εκεί που δεσπόζουν τα υπερπολυτελή κτίρια που στεγάζουν τους δυνάστες μας με τους στρατούς σωματοφυλάκων και μπάτσων να τους φυλάνε, εμείς εντοπίζουμε μια υπέροχη ευκαιρία για να τους χτυπήσουμε.


Με αυτόν τον τρόπο δηλώνουμε παρών στη δημόσια ζωή, αποσκοπώντας στην κοινωνική πόλωση. Δηλαδή επιθυμούμε όχι να αφυπνίσουμε, αλλά να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που ο καθένας παίρνει θέση. Ή με το κράτος ή με την αναρχία. 


Όλες οι μικρές ή μεγάλες επιθέσεις, προωθούν τη διάχυση των αναρχικών αντιλήψεων και πρακτικών ώστε να επιταχύνουμε την πορεία προς τον εμφύλιο πόλεμο. Από τη μια μεριά βρίσκονται οι δυνάμεις καταστροφής και από την άλλη οι υπερασπιστές και συντηρητές αυτού του κόσμου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger