Home » , » Παραπάει το δούλεμα...

Παραπάει το δούλεμα...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017 | 12:33 π.μ.

Πηγή: indexanthi.gr

Με την πρώτη "λιακάδα" βγήκε από το κάστρο της η Έφη Αχτσιόγλου και έπαιξε με τις σαπονόφουσκές της. Μόνο που (κάνει πως) ξεχνάει ότι βρίσκεται μέσα σ' ένα βαρύ, ατελείωτο χειμώνα. Ο λόγος για τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος… του συστήματος "Εργάνη", που καταγράφει μεν αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά τον Μάιο, "ξεχνάει" όμως να μας πει με ποιους όρους γίνεται αυτή. Στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα μέχρι κεραίας στο indexanthi.gr.

Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στους τρεις προηγούμενους μήνες:

➤Σχεδόν το 50% των προσλήψεων τον Απρίλη αφορούσαν «ευέλικτες» μορφές εργασίας, σύμφωνα με το συστημικό εργαλείο «Εργάνη». Συγκεκριμένα το διάστημα 1-30 Απριλίου, περίπου οι μισές προσλήψεις έγιναν με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης ή της εκ περιτροπής εργασίας -σύμφωνα πάντα με την «Εργάνη»- επιβεβαιώνοντας τη μονιμοποίηση της τάσης των προσωρινών και ευέλικτων μορφών απασχόλησης στην αγορά εργασίας, που για τους εργαζόμενους σημαίνει πετσοκομμένους μισθούς και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα.

⏩Υψηλά ποσοστά εργασιακής «ευελιξίας» καταγράφονται τον Μάρτιο, καθώς στις προσλήψεις που έγιναν τον συγκεκριμένο μήνα, λιγότερες από τις μισές (49,14%) είναι συμβάσεις με πλήρη απασχόληση, ενώ στο 37,41% φτάνουν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και στο 13,45% οι συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας.

⏩Τον Φεβρουάριο, το 56,76% ήταν συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία και μόνο το 43,24% ήταν συμβάσεις με πλήρη απασχόληση, δηλαδή πλήρες ωράριο.

⏩Από τις νέες προσλήψεις που έγιναν συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του 2017, μόνο το 46,5% ήταν συμβάσεις με πλήρη απασχόληση, ενώ οι «ευέλικτες» συμβάσεις ανέρχονται στο 53,5%. Το 38,68% αφορούν σε συμβάσεις με μερική απασχόληση και το 14,82% με εκ περιτροπής εργασία. Στους αριθμούς αυτούς πρέπει να προστεθεί και ένας αριθμός μερικών χιλιάδων συμβάσεων (τον Μάρτη ανήλθαν σε 3.816) οι οποίες από πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο τον βαθμό «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας.

Παρ' όλα αυτά, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πανηγυρίζει… σεμνά επειδή –σύμφωνα με την "Εργάνη" της- τον Μάιο βρήκαν "απασχόληση" 89.534 άτομα. Και δηλώνει σφυρίζοντας κλέφτικα: «H θετική δυναμική στην αγορά εργασίας διατηρήθηκε και τον Μάιο. Η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είναι κομβικής σημασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία αποτελεί το βασικό κοινωνικό πρόβλημα για τη χώρα μας. Χωρίς θριαμβολογίες, συνεχίζουμε την προσπάθεια με σχέδιο και επιμονή».

Έχει χαθεί κάθε μέτρο. Ακόμη και στον εμπαιγμό…
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Ιουνίου 2017 - 2:39 π.μ.

Ο νέος παπατζής.
Αλέξη, έχω μια απορία: Έδωσες τα πάντα στους τοκογλύφους. Εσύ τι πήρες; Πήρες τα σκουπίδια για τα βγάλεις έξω; Το περίμενα.
Μπορεί να είναι αυτό που λέει η παροιμία "κερατάς και δαρμένος" ο ίδιος όμως εξακολουθεί να ελπίζει. Χαμένος από χέρι, αλλά τίγκα στην αισιοδοξία.
Εμείς πάλι και να θέλουμε να χαρούμε, δεν προλαβαίνουμε. Με το "καλημέρα" κι ένας φάκελος - βόμβα. Και τι βόμβα! Ηλεκτρική, εφορίας, νερού... δεν ξέρουμε από πού να φυλαχτούμε και τι να πρωτοπληρώσουμε. Σαν να μπήκαν στις τσέπες μας ακρίδες κι έφαγαν μέχρι και το εσώρουχο.
Τι είπε ο νέος παπατζής; "Οι εταίροι μας θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο να μπει η ανάπτυξη στην ατζέντα των προτεραιοτήτων». Ποιό χρέος; Άστο να (μην) κουρεύεται! Ανάπτυξη αγάπη μου, ανάπτυξη. Πάντως παραδέχομαι πως βρίσκει δικαιολογίες ακόμα και τις μεγαλύτερες αποτυχίες του. Τι θα αναπτυχθεί Αλέξη μου; Εκτός από το χρέος και τη διαφθορά που ήδη αναπτύσσονται μια χαρά. Πάντως είτε "επιμήκυνση" πεις, είτε "μνημόνιο", είτε "ανάπτυξη", το τσούξιμο θα είναι το ίδιο. Και η λεηλασία επίσης.
"Προσερχόμαστε στο Eurogroup με συγκεκριμένες λύσεις υπάρχει διέξοδος αρκεί να μην προσκρούσει σε σκοπιμότητες που θα την εμποδίσουν. Μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ».
Αλέξη μου, πρόσεξε τι ζητάς. Οριστική λύση; Κάτι σαν τελική λύση; Endlösung; Από τους Γερμανούς!; Βρε Αλέξη, όταν οι Γερμανοί μιλάνε για λύσεις, δεν αναφέρονται στα μαθηματικά. Ρώτα τους Εβραίους να σου πουν τι εννοούν.
Οι φούρνοι θα είναι τουλάχιστον Siemens; "Βάζετε σε λειτουργία το φούρνο, ενώ είστε μακριά". Ακριβώς η περίπτωση του Τσίπρα: Αυτός εκτός Βουλής, ίσως κι εκτός Ελλάδας, εμείς στην Κόλαση. Γιατί επιμένω στη συγκεκριμένη εταιρεία; Έχω πληροφορίες. Ο Κούλης ορκίζεται ότι η Siemens "προμηθεύει πάντα τα καλύτερα". Τώρα πως το εννοεί, δεν ξέρω. Συσκευές, προμήθειες, μίζες (για αυτοκίνητα)…
Είπα "βρικόλακας" και θυμήθηκα. Επίτιμο μνημόσυνο έκαναν σήμερα για το μπαμπά του γαλάζιου τσέλιγκα. Καλέ, πότε θα κάνετε Μνημόσυνο της Οικονομίας; Χρόνια τώρα πεθαμένη. Δεν της κάνετε, γιατί αυτή την πεθάνατε εσείς; Σωστό κι αυτό.
Τες πα. Που λέτε, έβαλε στοίχημα ο Πρωθυπουργός με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ποιος θα πει την μεγαλύτερη κουταμάρα. Κέρδισε ο Τσίπρας με το αμίμητο: ο εκλιπών απέφυγε να υιοθετήσει την μισαλλοδοξία!!! Αλέξη, ξέρεις ποιος ήταν "ο εκλιπών"; Ξέρεις τι έκανε και τι έλεγε; Φυσικά ξέρεις. Αλλά τέτοιος παπατζής που είσαι, τέτοια λες… mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger