Home » » Φταίει (και) το ελληνικό κράτος για τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό;

Φταίει (και) το ελληνικό κράτος για τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό;

Από Unknown , Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 | 11:04 π.μ.

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, έχει ενταθεί από τα κυρίαρχα ΜΜΕ η εθνικιστική προπαγάνδα που υποστηρίζει πως η Ελλάδα απλώς υπεραμύνεται των δίκαιων αξιώσεών της απέναντι στην μονομερώς επιτιθέμενη Τουρκία.
Στόχος αυτής της προπαγάνδας είναι η νομιμοποίηση των επιθετικών κινήσεων του ελληνικού καπιταλισμού, αλλά και η συσκότιση των πραγματικών αιτίων της τουρκικής και ελληνικής επιθετικότης.
 Στο παρακάτω κείμενο, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ένα μόνο βήμα στο άνοιγμα αυτής της κουβέντας εντός του κινήματος, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή πολιτική γραμμή και διεθνιστική πρακτική για τα συμφέροντα των καταπιεσμένων και στις δύο όχθες του Αιγαίου1.
Δεν θα αναφερθούμε εδώ σε πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως το κυπριακό και η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ή τα συγκεκριμένα ενεργειακά συμφέροντα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά θα επικεντρωθούμε στο να καταδείξουμε την ευθύνη του ελληνικού κράτους και την αμοιβαία επιθετικότητα Ελλάδας-Τουρκίας στον μεταξύ τους ανταγωνισμό, που έχει ως όριο τη συνεργασία τους απέναντι στους εχθρούς-λαούς. 
Διαβάστε το υπόλοιπο του κειμένου εδώ  http://diktiospartakos.blogspot.gr
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger