Home » , » Συνεχίζουν μέχρι την Πέμπτη την απεργία τους οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ (Βίντεο)

Συνεχίζουν μέχρι την Πέμπτη την απεργία τους οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 | 8:58 μ.μ.


Με απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στους δήμους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την Πέμπτη.
Με ομόφωνη λοιπόν απόφαση οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ απέρριψαν τις κυβερνητικές προτάσεις οι οποίες επιδίωκαν την λήξη της απεργίας.
Ο λόγος ήταν ότι μ’ αυτές  δεν εξασφαλίζεται ο τρόπος μοριοδότησης σε περίπτωση διαγωνισμού για πρόσληψη εργαζομένων στους ήδη συμβασιούχους που εργάζονται αλλά ούτε εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει είσοδος των ιδιωτών στο χώρο της καθαριότητας. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απεφάσισαν την συνέχισε του αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Το σημαντικό και αυτό δεν το αναφέρει κανένα ΜΜΕ είναι ότι η ομόφωνη απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ προέρχεται από συνδικαλιστές που ανήκουν σε διαμετρικά αντίθετους πολιτικούς χώρους. Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ δηλαδή απαρτίζεται από 4 άτομα που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ, 3 μέλη του ΠΑΜΕ 2 που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έχουν προσχωρήσει στην ΛΑΕ και 2 της ΔΑΚΕ.
Να θυμίσουμε ότι η αρχική θέση της Ν.Δ ήταν ενάντια στην απεργία ενώ ο ίδιος ο Μητσοτάκης, όπως φυσικά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υπέρ της παράδοσης  της καθαριότητας στα χέρια ιδιωτών.
«Πρέπει να στραφούμε σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από συμπράξεις του Δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς», είναι η ακριβής θέση της Ν.Δ που ακούστηκε από το στόμα του αρχηγού της.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμούς των αμαξοστασίων, και των ΧΥΤΑ και την Πέμπτη κατέρχονται σε 24ωρη απεργία πραγματοποιώντας πανελλαδική διαδήλωση στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Τότε θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία τους και θα εκτίμηση την κατάσταση που θα έχει δημιουργηθεί.

 Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε την μικροένταση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από το μέγαρο Μαξίμου όταν οι απεργοί προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό με συνθήματα και οι δυνάμεις καταστολής τους εμπόδισαν, καθώς και τα όσα διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσαλονίκης.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger