Home » , , , » Υπόθεση Ηριάννας: «Η αθλιότητα, η υποκρισία και η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει όρια»

Υπόθεση Ηριάννας: «Η αθλιότητα, η υποκρισία και η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει όρια»

Από giorgis , Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 | 12:42 π.μ.



Του  Γ. Γ.

Η αρχική φώτο βρίσκεται πρωτοσέλιδα σήμερα στην Κυριακάτικη Αυγή. Βλέποντας την, η πρώτη σκέψη που σου έρχεται, είναι ότι το κυβερνητικό έντυπο και κατ' επέκταση το πολιτικό μόρφωμα που εκφράζει, μας χλευάζουν απροκάλυπτα. Κι αυτό γιατί ασυναίσθητα σου δημιουργείται η σκέψη: Οι δικαστές βγάζουν δικαστικές αποφάσεις βασιζόμενοι σε ψηφισμένους νόμους. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δυο χρόνια που είναι στην κυβέρνηση, δεν κατάργησε αυτό τον άθλιο νόμο που δίνει τα περιθώρια στους «λειτουργούς της Θέμιδας» να καταδικάζουν ανθρώπους με μοναδικό τεκμήριο ενοχής «μερικό δείγμα DNA»;

Το DNA σαν αποδεικτικό μέσο σε βάρος κατηγορουμένου έχει μεγάλη ιστορία. Αν θυμόμαστε καλά, την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν στην δίκη του Α. Σειρινίδη τέτοια εποχή το 2011.
Τότε ο συγκεκριμένος αναρχικός βρέθηκε στο σκαμνί του δικαστηρίου με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. (Είχε προηγηθεί επίθεση με πυροβολισμούς στην κλούβα των ΜΑΤ που υπήρχε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, τον Ιούλη του 2009). Αυτή την περίοδο δεν είχαν στηθεί τα τρομοδικεία και ο Άρης Σειρινίδης με την ψήφο και των τεσσάρων ενόρκων είχε αθωωθεί. Κι αυτό, αφού ήταν ευκόλως αντιληπτό ότι η ταυτοποίηση του DNA του Σειρινίδη με αυτό των δραστών -όπως ισχυριζόταν οι αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας- δεν μπορούσε να θεωρηθεί ικανό αποδεικτικό στοιχείο για να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος αναρχικός.

Ολοι αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν «απόδειξη ενοχής» ένα δείγμα DNA, κάτι που είναι εύκολα μεταφερόμενο, επιστημονικά αμφισβητούμενο και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει μόνο του ενοχοποιητικό στοιχείο για να καταδικαστεί κάποιος. Πόσο μάλλον όταν οι αστυνομικές σκευωρίες σε βάρος όσων οι κατασταλτικοί μηχανισμοί θεωρούν αντιπάλους του συστήματος είναι κάτι το συνηθισμένο στην χώρα μας. (Αυτό φυσικά που το αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, η δικαστική εξουσία και το πολιτικό σύστημα που φτιάχνει τους νόμους το παραγνωρίζει).

«ΚΑΦΚΙΚΗ ΗΡΩΙΔΑ Η ΗΡΙΑΝΝΑ. Στη φυλακή για 13 χρόνια από ένα DNA αναξιόπιστο» μας γράφει σήμερα πρωτοσέλιδα η έντυπη ντουντούκα του κυβερνητικού κόμματος. «Η αθλιότητα, η υποκρισία και η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει όρια» γράφουμε εμείς.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

25 Ιουνίου 2017 στις 9:35 π.μ.

Απο φασιστικη αλητοσυμμορια οπως ο Συριζα δεν πρεπει να περιμενουμε ποτε ευθυτητα και ειλικρινεια παρα υποκρισια και διπλοπροσωπια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger