Home » , » Πετυχημένες οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας

Πετυχημένες οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 | 12:31 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Η τεράστια επιτυχία της χθεσινής  κοινητοποίησης για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας φαίνεται από πολλά πράγματα:

Από το πλήθος των καταστημάτων που παρέμειναν κλειστά και που ήταν τα περισσότερα, πράγμα που παραδέχτηκαν ακόμα και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
Από την υποτονική έως ανύπαρκτη κίνηση των λιγοστών καταστημάτων που άνοιξαν. Ο τζίρος ήταν πολύ μικρότερος των καθημερινών, πράγμα αναμενόμενο, αφού όπως λένε πολλοί «Αν είχε λεφτά ο κόσμος δεν θα περίμενε την Κυριακή». Είναι λοιπόν θέμα χρημάτων, περικοπών, όχι ωραρίου, αργίας κλπ.
Από την μεγάλη συμμετοχή στις πορείες, τις συγκεντρώσεις, όλες τις δραστηριότητες που σκοπό είχαν να ενημερώσουν τον κόσμο, να υπερασπίσουν τα λιγοστά δικαιώματα που απέμειναν και φυσικά να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που μας έφεραν οι πολιτικές των Μνημονίων.

Φαίνεται όμως και από τη λύσσα των άμεσα ενδιαφερομένων να καταργηθεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, να συνεχιστεί η λεηλασία των εισοδημάτων και να δημιουργηθούν μονοπώλια με την πλήρη καταστροφή των μικρών επιχειρήσεων.

Σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας τα ΜΜΕ μιλούν για «κάποιο τουρίστα που προπηλακίστηκε από κουκουλοφόρους». Πέρα από τα περίεργα, όπως το ότι δεν έπιασε καμιά από τις τόσες κάμερες που βρίσκονταν πολύ κοντά το επεισόδιο, κι ότι μέχρι στιγμής ακούστηκαν μόνο ο τουρίστας κι η οικογένεια του, μόνο η μια μεριά δηλαδή, να πω κάποια πράγματα.
Βεβαίως το να δέρνεις είναι κακό. Το να σκλαβώνεις όμως είναι χειρότερο. Κι επειδή ειπωθήκαν μερικές γνωστές ατάκες να δώσουμε μια απάντηση.

«Αυτά δεν γίνονται στην Αυστραλία». Σωστό. Η χώρα διαθέτει το μεγαλύτερο κατώτερο μισθό του κόσμου, το 2015 ήταν 9,54 δολάρια την ώρα. Επίσης έχει 28 μέρες το χρόνο αργία, (μέσα στις 20 χώρες με τις περισσότερες αργίες) ενώ εμείς 15.

«Δεν θα ξανάρθουμε». Πολύ καλά θα κάνετε. Να μην ξανάρθετε κυρία μου. Αν είναι για να έρθετε, να εξαντληθούν εκατομμύρια εργαζόμενοι, να χάσουν τα δικαιώματα τους, να υποφέρουν περισσότερο, ε! ας μην έρθετε, δεν χάλασε ο κόσμος.

«Θέλετε τους τουρίστες» Πέρα από το γεγονός πως ό,τι έχει η χώρα καταλήγει σε τοκογλύφους, νομίζω ότι εκατομμύρια τουρίστες δεν προτιμούν την Ελλάδα, επειδή ψωνίζουν την Κυριακή, αλλά για τις πάμπολλες ομορφιές που έχει. Πολλές από αυτές, ιδιαίτερα τις φυσικές (δάση - θάλασσες) δυστυχώς τις καταστρέφουν κάποιοι, για να βγάλουν κέρδος. Θέλουμε λοιπόν κάθε άνθρωπο, αλλά να σέβεται και τον συνάνθρωπο.

Επειδή αναφέρθηκαν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς σε όσους προασπίζονται δικαιώματα, να κάνουμε σαφές ένα πράγμα. Κάθε απεργοσπαστικός μηχανισμός, κάθε προσπάθεια να πληγούν εργαζόμενοι, θα έχει ανάλογη απάντηση.

«Ζώα» και «γαϊδούρια» στην Ελλάδα δεν λέμε όσους υπερασπίζονται τις λιγοστές ελευθερίες που απόμειναν. Λέμε τους αδίστακτους, τους αδιάφορους, όσους κερδίζουν και απολαμβάνουν εις βάρος των άλλων. Όσους δεν σέβονται, δεν ενδιαφέρονται για τον πλησίον. Περαστικά σας λοιπόν.

Τέλος χαιρετίζω κάθε πράξη Αντίστασης από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

17 Ιουλίου 2017 στις 5:44 μ.μ.

Μήτσε175 δεν πιστεύω να είσαι τόσο αφελής που να μην καταλαβαίνεις ότι ο ξυλοδαρμός του τουρίστα από κουκουλοφόρους είναι χροντροκομένη προβοκάτσια! Μυρίζει από μακρυά...

17 Ιουλίου 2017 στις 9:23 μ.μ.

Γιάννη, κάτι τέτοια γυρνάνε εις βάρος όσων τα μηχανεύονται. Υπάρχουν πολλά στοιχεία για το τι είναι. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν αυτοί που σκαρφίζονται κολπάκια, είναι πως ο κόσμος έχει αλλάξει πάρα πολύ.
Εγώ εδώ απάντησα στο ποιηματάκι που λένε τα ΜΜΕ. Καμιά προπαγάνδα δεν θα μείνει αναπάντητη. Ούτε καμιά πρόκληση.
Δεν ψωνίζω από κάποιον που άνοιξε Κυριακή, ούτε καν τις καθημερινές. Δεν είμαι ο μόνος. Εμπάργκο στους δουλεμπόρους. Σε αυτούς που θέλουν σκλάβους εργαζόμενους, απαντάμε με πράξεις. Σ ευχαριστώ. mitsos175.

17 Ιουλίου 2017 στις 10:32 μ.μ.

Ασφαλώς και μυρίζει απο μακριά οτι πρόκειται για Κουκουλοφόρους που ο ρόλος τους είναι προβοκατόρικος σε βάρος της Εργατικής τάξης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger