Home » , , » Απ' τις μυθοπλασίες της Καϊλή στα παραμύθια του δημοσιοκάφρου Γ. Παπαχρήστου για τον "Ρουβίκωνα"

Απ' τις μυθοπλασίες της Καϊλή στα παραμύθια του δημοσιοκάφρου Γ. Παπαχρήστου για τον "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 | 1:18 π.μ.

Του Γ. Γ.

Αυτοί που θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα σαν επιτυχημένοι συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων, στην χώρα μας, έχουν τα περιθώρια να σταδιοδρομούν είτε στην πολιτική σκηνή είτε στην δημοσιογραφία σαν «έγκριτοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης».

Πριν λίγο γράφαμε για την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή και το παραμύθι που μας σερβίρισε  για τον υποτιθέμενο παππού της που τον σκότωσαν οι «εγκληματίες κομμουνιστές». (Αλήθεια ο πολιτικός της χώρος δεν πρέπει να τοποθετηθεί τώρα που έγινε γνωστό ότι η «είδηση» αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο παρά προϊόν μυθοπλασίας και συνεπώς εκτίθεται όλη η παράταξη στην οποία ανήκει η κ. Καϊλή;)

Καπάκι μας έρχεται και άλλο ένα εγκεφαλικό κατασκεύασμα, που μάλιστα προβάλλεται και σαν … αποκάλυψη. Δημιουργός του ο «έγκριτος» δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και μας σερβίρεται από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Με δυο λόγια μας λέει ότι τον Απρίλη του 2015 μέλη του «Ρουβίκωνα» με «καταδρομικό τρόπο που δρουν τα μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν στο Μέγαρο Μαξίμου, έπιασαν στον ύπνο αστυνομικούς και προσωπικό και έφτασαν ώς το γραφείο του Πρωθυπουργού». Εκεί ο Τσίπρας  «είδε τον... Ρουβίκωνα ιδίοις όμμασι».
Οι «εισβολείς» της αναρχικής ομάδας θέλησαν «να συζητήσουν, γιατί αντιδράει», ο πρωθυπουργός, σε ένα νομοσχέδιο που προωθούσε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος, μας γράφει το πόνημα και συνεχίζει:

«Δεν υπήρξαν προπηλακισμοί, ούτε από τη μια πλευρά ούτε από την άλλη, κυρίως εξαιτίας της ήρεμης στάσης που τήρησε το προσωπικό του Μαξίμου», μας γνωστοποιεί στο αστυνομικό του αφήγημα ο Παπαχρήστου, ενημερώνοντας μας ότι  «Γνωρίζω επίσης ότι το όλο σκηνικό κράτησε μισή ώρα και ο Ρουβίκωνας αποχώρησε όπως είχε έρθει». 
Για να αποκτήσει μεγαλύτερο σασπένς το όλο στόρυ ο "έγκυρος" μας δίνει και μια ... αποκλειστική πληροφορία: «Δύο ημέρες μετά, σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός, εμφανώς οργισμένος, διηγήθηκε το περιστατικό, ανέφερε και τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν από την αιφνιδιαστική εισβολή, το χαρακτήρισε ακραία περίπτωση τραμπουκισμού και πολλά άλλα».

Διαβάζοντας όλο αυτό το σενάριο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από παρόμοια του Φώσκολου αναρωτήθηκα: Είναι δυνατόν ένας δημοσιολόγος που τόσο καιρό μας ταΐζει τρομολογικά  σενάρια για την αναγκαιότητα εφαρμογής βάρβαρης ταξική πολιτικής, χαρμάνι με μυθοπλασίες που παρουσιάζει σαν πραγματικά γεγονότα να θεωρείτε ένας απ’ το αφόν κατέ της αστικής δημοσιογραφίας με συνέπεια να έχει γίνει εκατομμυριούχος; 
Πώς γίνεται ένας παραμυθάς ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Χανς Άντερσεν να θεωρείται "σοβαρός πολιτικός αναλυτής" και να βγάζει το χαβιάρι του γράφοντας μυθοπλασίες που τις παρουσιάζει σαν αληθινά γεγονότα;

Υ.Γ 1: Οταν πριν καιρό ο Αλέξης Μητρόπουλος αντιμετωπίζοντας δικαστικές περιπέτειες που του στέρησαν την δυνατότητα να είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ανοίξει μέτωπο με τον Γ. Παπαχρήστου είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία μας γνωστοποιούσε ότι το όνομα του δημοσιογράφου των «Νέων» περιλαμβάνεται στη «λίστα» Νικολούδη και ελέγχεται για έμβασμα που έχει βγάλει στο εξωτερικό πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Αλήθεια, πώς τα απόκτησε τόσα λεφτά ο Παπαχρήστου; Και γιατί αυτή η ιστορία δεν είχε καμιά κατάληξη;

Υ.Γ 2: Επικοινώνησα με παιδιά από τον «Ρουβίκωνα» και με διαβεβαίωσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι όσα ισχυρίζεται στο άρθρο του ο Γ. Παπαχρήστου είναι μυθοπλασίες και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Υ.Γ 2: Προφανώς οι δημοσιογραφικές ενώσεις σ' αυτή την μόνιμη τακτική της παραπληροφόρησης που υπάρχει σφυράνε αδιάφορα. Δεν θα έπρεπε όμως να υπάρχει ένας τρόπος αυτοί οι "κύριοι/ες" που ασελγούν με την αλήθεια, παρουσιάζοντας μας ανύπαρκτες καταστάσεις και παραπληροφορούν μόνιμα, κάπου να λογοδοτούν;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger