Home » , » Δημοσκοπήσεις κι άλλες ανοησίες ...

Δημοσκοπήσεις κι άλλες ανοησίες ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 | 4:04 π.μ.

Γράφει ο   mitsos175.

Εντάξει, εν μέρει τους καταλαβαίνω. Κάτι ο καύσωνας, κάτι η απελπισία, ο τρόμος τους, γιατί ο κόσμος τους έχει σιχαθεί, άρχισαν πάλι τις κρυάδες. Φήμες - Ράδιο αρβύλα - και εταιρίες ανεκδότων έχουν κάνει δημοσκοπήσεις τον Αύγουστο, κατακαλόκαιρο, μέσα στη θάλασσα. Εκεί που βουτά ο λουόμενος αναδύεται από το βυθό σα γοργόνα, σαν Αφροδίτη, ο δημοσκόπος με το ερωτηματολόγιο. «Ψηφοφόρε, καλέ ψηφοφόρε, ποιος είναι ο καταλληλότερος;» «- Αυτός! 1-0.»…

Οι ακαταλληλότεροι λοιπόν τσακώνονται ποιος λέει τα μεγαλύτερα ψέματα, ποιος αραδιάζει τις περισσότερες κουταμάρες. Όπως είναι φυσικό εμείς τους ακούμε και ξεραινόμαστε στα γέλια. Όταν βέβαια γυρίσουν από τις διακοπές, όσοι μπόρεσαν να πάνε, και δουν το σωρό από λογαριασμούς να τους περιμένει, θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Απολαύστε λοιπόν τη θάλασσα ή το βουνό, όσο διαρκεί. Γιατί και τα δάση τα καίμε και τη θάλασσα τη μολύνουμε, έτσι που στο τέλος θα τα βλέπουμε σε video, ενώ θα μας σιχτιρίζουν οι απόγονοι μας γι αυτά που είχαμε και κι αφήσαμε να χαθούν, με σκοπό το κέρδος ελάχιστων πλουσίων παρασίτων.

Ο Κούλης λοιπόν πήρε τ’ όπλο του - χορηγία κι αυτό της Siemens και πυροβολεί ΕΡΤ και Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κι αυτό για μια δημοσκόπηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου στην πρόθεση ψήφου, «η ΝΔ έχει πολύ μικρό προβάδισμα, στα όρια του στατιστικού λάθους». Τ’ άκουσε και του ήρθε κόλπος! «Τι γκίνια είναι τούτη! Ακόμα και στα γκάλοπ χάνω;»
Βεβαίως ο Κούλης έχει δυο «ατράνταχτα επιχειρήματα»: 1) Όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι με τη ΝΔ. Κάποιος του χάλασε το Μονοπώλιο στα παραμυθία κι αυτό δεν το ανέχεται. 2) Αν καταλάβουν τα γαλάζια γίδια πως θα μείνουν πάλι χωρίς «κουτάλα» θα τον διώξουν από τσέλιγκα πριν ακόμα γίνουν εκλογές, οπού μετά θα τον ξεφορτωθούν σίγουρα. Να μη χαρεί λιγάκι την αρχηγεία;

Αλλά, Κυριάκο μου, όταν λες εσύ κουταμάρες, όταν οι δικές σου εταιρίες τραβάν τα ποσοστά της ΝΔ τόσο που από κόμμα την έκαναν λάστιχο, είναι όλα εντάξει; Ξέρεις κι εσύ κι ο άλλος ψευταράκος, πως ο κόσμος απομακρύνεται από σας. Αφού βρωμάτε, ακολουθείτε την ίδια ακριβώς πολιτική. Δεν θέλουμε Μνημόνια, δεν αντέχουμε άλλα χαράτσια, άλλες περικοπές, πώς να το κάνουμε; Όταν λοιπόν γίνουν εκλογές θα σταματήσετε να πετάτε στα σύννεφα και θα γκρεμοτσακιστείτε. Όσο μεγαλύτερη η απάτη που κάνετε με τα γκάλοπ, τόσο μεγαλύτερο το σοκ που θα πάθετε, μόλις βγει το πραγματικό αποτέλεσμα. Μην σκας από τώρα βρε. Κι εσύ κι ο Τσίπρας για φούντο πάτε. Μαζί θα σας πετάξουμε στην πλησιέστερη χωματερή.

Όσο για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα: «Ντέρμπυ» όλες οι εκλογές, ενώ μετά δικαιολογούμε τ’ αδικαιολόγητα. Κι ο γάιδαρος μπορεί να πετάξει, αν έκανε δημοσκόπηση στην Ελλάδα. Ευτυχώς δεν ρωτάνε αν η Γη είναι επίπεδη, ή αν κινείται. Θα αυτοκτονούσαν επιστήμονες...

Οι περισσότεροι έχουμε καταλάβει πλέον τι γίνεται. Οι εκλογές είναι χρήσιμες, δείχνουν μια συγκεκριμένη στιγμή τι θέλουμε. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους υποψήφιους, ότι δεν προπαγανδίζεται μόνο η μια πλευρά, αυτή του Καπιταλισμού, της λεηλασίας, της υποταγής. Επίσης όλο και πιο πολλοί βλέπουν πως άλλο να πεις «θέλω αυτό» κι άλλο να εφαρμοστεί αυτό που θέλεις. Για να γίνει πράξη η θεωρία χρειάζεται να αγωνιστείς, να επαναστατήσεις. Κι αυτό πάνε να προλάβουν.

Μας παρουσιάζουν λοιπόν ένα κάλπικο νόμισμα με δυο ίδιες πλευρές και μας λένε «Διάλεχτε: Σκύλλα ή Χάρυβδη;» Κανέναν από αυτούς κι από παρόμοιους πολιτικούς απατεώνες… Ο κόσμος έχει αποφασίσει, την αλήθεια θα τη δουν σύντομα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Αυγούστου 2017 - 4:46 μ.μ.

Μήτσο μη καρφώνεσαι. Οποιος και να γίνει διαχειρηστής του Καπιταλισμού το ίδιο είναι. Ασε που η ΑΡΙΣΤΕΡΑ κάνει ΠΑΝΤΑ την δουλειά καλύτερα απο την δεξιά. ΠΑΝΤΑ ΜΗΤΣΟ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger