Home » , » Κοίτα ποιοι μας κάνουν μαθήματα για σωστή Παιδεία!

Κοίτα ποιοι μας κάνουν μαθήματα για σωστή Παιδεία!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 | 4:52 π.μ.


Γράφει ο  mitsos175.

«Να καταργηθεί το κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση»! Αυτή την ανοησία - μαζί με πολλές άλλες- ξεστόμισε ο Κούλης σε εκδήλωση για τη μνήμη του μπαμπά του.

Κυριάκο, αγόρι μου, όταν μιλάς για εκπαίδευση, άνοιξε και κάνα βιβλίο. Κοίτα τουλάχιστον τον ορισμό: Μονοπώλιο ονομάζεται η κατάσταση στην αγορά, κατά την οποία ένα αγαθό ή μια υπηρεσία προσφέρεται μόνο από μία ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
Άρα ότι είναι ΔΗΜΟΣΙΟ, δεν είναι μονοπώλιο, ανήκει σε όλους.

Και να το πρόβλημα του Μητσοτάκη. Δεν θέλει να έχουν όλοι βασικά αγαθά, είτε υλικά, είτε πνευματικά. Γιατί; Τι να σας πω; Κόμπλεξ; Κακία; Ζήλια; Άβυσσος η καρδιά του νεοφιλελέ.

Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα ο Κούλης υπερασπίστηκε ακόμα μια φορά τα συμφέροντα των λίγων πλουσίων. Όπως έκανε με εμπόρους ναρκωτικών, καταχραστές, παιδεραστές, καταστροφείς, τοκογλύφους κα.

Αυτοί είναι μάλλον οι «άριστοι» σύμφωνα με τη ΝΔ. Άριστοι απατεώνες, δήμιοι, λαμόγια; Το να μιλάει ο Κούλης για Παιδεία και Αριστεία είναι ειρωνικό. Ειδικά σήμερα μετά τα γεγονότα με τη ΔΑΠ Πάτρας. Τι έγινε;

«106 φοιτητές συνελήφθησαν να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία στο μάθημα "Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα" στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η αντιγραφή έγινε αντιληπτή και η Γενική Συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Στη συνέλευση που έγινε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τάχθηκε κατά της απόφασης, όπως το ίδιο έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, με την ΠΑΣΠ». 

Ωστόσο, η ΔΑΠ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ζητούσε να αρθεί η ποινή. Ο λόγος; Να μην δυσαρεστηθεί η κομματική πελατεία. Η ΠΑΣΠ είχε 47% στο τμήμα ενώ η ΔΑΠ 40%.
Έλα όμως που έγινε σούσουρο κι άρχισαν τα πειράγματα και οι πλάκες. «ΔΑΠ - ΔΑΠ δυνατή, πρώτη στην Αντιγραφή», «Το έμβλημα της ΔΑΠ μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα πρέπει να είναι το σκονάκι» και πολλά άλλα καθόλου κολακευτικά.
Έτσι ο Κούλης ζήτησε την παραίτηση του υπεύθυνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης σχολής.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία που οι νεοδημοκράτες προσπαθούν να βολευτούν, να περάσουν μπροστά, με πλάγιο τρόπο. Ειδικά η οικογένεια Μητσοτάκη έχει παράδοση στο ρουσφέτι.
Ούτε είναι μόνο ο σάλος από την ανακοίνωση της ΔΑΠ. Υπάρχει ένας βαθύτερος λόγος, που ο Μητσοτάκης καθάρισε το προεδρείο. Ο λόγος είναι η προσπάθεια μετατροπής του κόμματος της ΝΔ σε προσωπική περιουσία του Κυριάκου.

Εκείνοι που έχουν θέση στο κόμμα της ΝΔ είναι σαν τον Άδωνη: Άριστοι στην κολακεία του αρχηγού. Υποτακτικοί και υπάκουοι στον ηγέτη, ακόμα και όταν δίνει τις πιο παράλογες διαταγές.

Ο Μητσοτάκης έστειλε ξανά το μήνυμα του όπως έκανε και με τον Τραγάκη. Είναι διπλό:

1) “Κάντε ότι κομπίνα θέλετε, αρκεί να μη σας πιάσουν. Αν σας καταλάβουν είστε μόνοι σας”.

2) “Το κόμμα είμαι ΕΓΩ”.

Υπάρχει λοιπόν μια νοοτροπία στον αρχηγό της αξιωματική αντιπολίτευσης απείρως πιο επικίνδυνη από την αντιγραφή. Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει το κόμμα ώστε να μη φύγει όπως οι προηγούμενοι, οτιδήποτε κι αν συμβεί. Αυτός θα είναι το τέλος της ΝΔ. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:41 π.μ.

"Μονοπώλιο ονομάζεται η κατάσταση στην αγορά, κατά την οποία ένα αγαθό ή μια υπηρεσία προσφέρεται μόνο από μία ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Άρα ότι είναι ΔΗΜΟΣΙΟ, δεν είναι μονοπώλιο, ανήκει σε όλους."
Τα "πυρεία ελληνικού μονοπωλίου" δεν τα θυμάται ο συντάκτης, ή είναι τόσο μικρός που να μην τα πρόλαβε;Τον καιρό που απαγορευόταν η συλλογή αλατιού από ιδιώτες, διότι ήταν "μονοπώλιο του κράτους"; Τις τράπουλες του Μονοπωλίου;

14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:24 μ.μ.

Άγγελε, θα είχες απόλυτο δίκιο, αν έλεγα τη λέξη κράτος. Είπα δημόσιο. Έχει διαφορά. Παρόλα αυτά έχεις δίκιο για την παρατήρηση που κάνεις.
Βέβαια το νόημα εδώ είναι πως ο αρχηγός της ΝΔ θέλει να ιδιωτικοποιήσει την Παιδεία. Να την εμπορευτεί. Θα μου πεις - και πάλι θα έχεις δίκιο - ότι η Παιδεία κατάντησε παραπαιδεία, εμπόριο βαθμών, γνώσεων, ελπίδων κλπ.
Όμως ο Κούλης πρόκειται να το παρακάνει. Φιλοσοφία του είναι «Να ζει μόνο όπως έχει λεφτά. Αυτός θα σπουδάζει ότι θέλει, θα πίνει νερό, θα έχει ρεύμα… οι φτωχοί ας ψοφήσουν!». Σου θυμίζω τα λόγια του πατέρα του για τους ηλικιωμένους. Τάχα «ζουν πολύ, δεν πεθαίνουν» !!!
Ευχαριστώ για το σχολιασμό και ιδιαίτερα για το «μικρός». mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger