Home » , » Βάλτε μου δυο κανναβουριές ...

Βάλτε μου δυο κανναβουριές ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 | 6:35 μ.μ.

«Η αυταπόδεικτα παρανοϊκή και εγκληματική πολιτική της Απαγόρευσης και της Καταστολής», τιτλοφορούσε ένα κείμενο του, που είχε γράψει στην «Ελευθεροτυπία», τον Ιούλη του 2014 ο Γιώργος Βότσης.
Εγραφε λοιπόν τότε ο δημοσιογράφος που αναφέραμε: «Μια πολιτική, που συγκρούεται με την απλή αλήθεια ότι τα λεγόμενα ναρκωτικά, με τα οποία η ανθρωπότητα συμβίωνε, χωρίς πρόβλημα, επί χιλιετίες, στη φυσική τους κατάσταση είναι πάμφθηνα και ότι η παρανομία εκτινάσσει τις τιμές τους στα ύψη. Μια πολιτική που υποδαυλίζει πολέμους (Ινδοκίνα, Βιετνάμ, Κολομβία, Αφγανιστάν κ.ά.) και εξοντώνει, εκπορνεύει ψυχικά και σωματικά και εξαθλιώνει εκατομμύρια κυρίως νέους, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο. Μια πολιτική, που εκπορεύεται από τις ΗΠΑ, παρά την εμπειρία τους από την ποτοαπαγόρευση που γέννησε πανίσχυρες εγκληματικές συμμορίες και που κυριάρχησε πλανητικά, όλο τον εικοστό αιώνα, βασισμένη στην παρανομία, τη μυθοπλασία, την υποκρισία και την παραπληροφόρηση. Μια πολιτική, που επέβαλαν οργανωμένα συμφέροντα, τη συντηρούν ιδιοτελώς οι πολυπλόκαμοι και πολυδάπανοι μηχανισμοί της Καταστολής και υπηρετεί το οργανωμένο έγκλημα.
Μια πολιτική, κοντολογίς, που σκοτώνει, μαζικά και αδίστακτα, για το κέρδος. Το αμύθητο: Ο τζίρος από τη μαύρη αγορά των ναρκωτικών συναγωνίζεται εκείνον της εμπορίας όπλων -από τα ίδια, συχνά, κυκλώματα…». 

Ολοκληρο το κείμενο του Γ. Βότση μπορεί να το διαβάσετε εδώ, ενώ παράλληλα σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα ενδιαφέρον τηλεοπτικό ρεπορτάζ που έκανε ο Τ. Δούσης στο Άμστερνταμ. Ο δημοσιογράφος επισκέφτηκε μαγαζιά της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, τα περίφημα  coffe shops, στα οποία πωλείται νόμιμα επεξεργασμένη ινδική κάνναβη. Εδώ να σημειώσουμε ότι στην Ολλανδία που επιτρέπεται νόμιμα η χρήση χασίς  υπάρχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη χρήσης σκληρών ναρκωτικών.

Μ’ αυτά τα δεδομένα μας δεν μας φαίνεται λάθος η τοποθέτηση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Χατζηνικολάου: «Η κάνναβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει αποποινικοποιηθεί, που σημαίνει ότι η ιδιόχρηση θα μπορεί είναι ελεγχόμενη και να έχει πληρώσει κάποιος το παράβολο του για να την κάνει. Να πω ότι να έχει στο μπαλκόνι του ένα φυτό και να πληρώνει 150 ευρώ για αυτό, ένα τυχαίο παράδειγμα λέω, θα σπάσει τελείως αυτό το παράκυκλο ... Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας όταν η κάνναβη είναι ευρύτερα διαδεδομένη, αντί να προστατεύσω τον χρήστη και να τον κάνω να είναι κάτω από την κρατική εποπτεία, όπως το οινόπνευμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Τσιρώνης.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

14 Οκτωβρίου 2017 στις 1:29 μ.μ.

Αρχές καλοκαιριού, εκπρόσωποι μεγάλων βιομηχανιών από τον κλάδο της παραγωγής «φαρμακευτικής» κάνναβης με έδρα τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Γαλλία, συναντιούνται στην Ελλάδα με κυβερνητικούς παράγοντες. Επισημαίνουν το ιδιαίτερα γόνιμο και πρόσφορο έδαφος της χώρας, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, για την καλλιέργεια κάνναβης, το οποίο θα τους εξασφαλίζει αποδοτικότερη παραγωγή, και εκφράζουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν άμεσα στην αγορά μεγάλων καλλιεργούμενων εκτάσεων. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι ο τζίρος από την υποτιθέμενη «φαρμακευτική» κάνναβη ενδέχεται να αγγίξει το ποσό των 220 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας. Τέλη Σεπτέμβρη, σε ρόλο «λαγού», 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν Ερώτηση στη Βουλή με θέμα «την ιατρική χρήση της κάνναβης και τις αναπτυξιακές προοπτικές της», ζητώντας «επιτέλους» να γίνεται η παραγωγή και διακίνησή της και εκτός κρατικού μονοπωλίου.

14 Οκτωβρίου 2017 στις 9:22 μ.μ.

https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=14/10/2017&id=16832&pageNo=24

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger