Home » » Άσκηση Μέδουσα: Ελληνικό και Αιγυπτιακό κράτος εκπαιδεύονται για πόλεμο!

Άσκηση Μέδουσα: Ελληνικό και Αιγυπτιακό κράτος εκπαιδεύονται για πόλεμο!

Από Unknown , Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 | 10:59 μ.μ.

Η διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 5», που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου 2017 μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του ελληνικού και Αιγυπτιακού κράτους, στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας τους, αποτελεί ένα σαφές δείγμα των επιθετικών στοχεύσεων και των πολεμικών προθέσεων των δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων.
Ουσιαστικά το ελληνικό κράτος διαμέσου αυτών των στρατιωτικών ασκήσεων θέλει να διαμορφώσει όρους de facto AOZ, καθώς με την αυθαίρετη ερμηνεία των δικαιωμάτων που καθορίζει το Καστελόριζο, αποκτά γειτνίαση με την Κύπρο και μοιράζει την Ανατολική Μεσόγειο με το επίσης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. 
Οι μύθοι περί "εθνικής άμυνας" και "προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας" αποκρύπτουν τους επιθετικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα μιας επιθετικής αστικής τάξης που θέλει να κάνει πράξη τον σύγχρονο Μεγαλοιδεατισμό της μέσω της "προνομιακής" της σχέσης με τις ΗΠΑ, το Ενιαίο Πολεμικό-Επιθετικό Δόγμα μεταξύ ελληνικού κράτους και Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τους εξίσου εχθρικούς για τους λαούς της περιοχής Άξονες Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. 
Για την ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο θαλάσσιων ενεργειακών και εμπορικών δρόμων στρατηγικής σημασίας, η ελληνική και όχι μόνο, άρχουσα τάξη είναι αποφασισμένη να δώσει στην κλιμακούμενη πάλη της κατά του κόσμου της εργασίας και τα χαρακτηριστικά διακρατικής σύγκρουσης.
Είναι σχεδιασμοί που αλληλοδιαπλέκονται με τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ιδιαίτερα με αυτούς των ΗΠΑ, που κλιμακώνουν σε ενεργειακό και γεωστρατηγικό επίπεδο την αντιπαράθεση με την Ρωσία. 
Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο γίνεται αιχμή του δόρατος των Νατοϊκών επιδιώξεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αντιπαράθεση του Τουρκικού κράτους με τις ΗΠΑ-ΕΕ, για να αναβαθμίσει τον ρόλο της κατοχυρώνοντας ότι η ελληνική επικράτεια είναι το σημαντικότερο πολεμικό ορμητηριο.
Στην τοποθέτηση του ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στην συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ ήταν ξεκάθαρος:

"η Ελλάδα καθίσταται ο πιο σημαντικός πυλώνας ασφάλειας και συνεργασίας, σε μια από τις πιο ασταθείς περιοχές της Ευρώπης, μία χώρα που εκπληρώνει τις νατοϊκές της υποχρεώσεις και συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ.

Οι σχεδιασμοί για αποθήκευση πυρηνικών όπλων στην βάση του Αράξου, η επέκταση της συμφωνίας για την Σούδα, ο ρόλος της Ανδραβίδας σε βάση εφόρμησης και κέντρο της πολυεθνικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, η διεκδίκηση νέων βάσεων για τα μη επανδρωμένα δολοφονικά UAV σε Λάρισα-Άκτιο-Σκύρο, η πιθανή παραχώρηση βάσεων σε Κάρπαθο κλπ. διαμορφώνουν το παζλ της σχέσης προνομιακού εταίρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί τα Μνημόνια να μην τα έσχισε, αντίθετα μας τα επιβάλλει, αλλά στην δαπάνη 600 εκατομμυρίων για τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών που κρίνονται απαραίτητα από το ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν Ανυποχώρητη! 
Επιπλέον, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει επωμιστεί καθήκοντα «Air Policing» («εναέριας αστυνόμευσης») στην Αλβανία εκ περιτροπής με την Ιταλία, ενώ το Μάρτη του 2014 υπογράφηκε και τεχνική συμφωνία με τη Βουλγαρία για την εκτέλεση «διασυνοριακών επιχειρήσεων εναέριας επιτήρησης». Παρόμοιο ρόλο διεκδικεί και στο Μαυροβούνιο. 
Επομένως, τα 2,4 δις δολάρια που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δαπανήσει για τον εκσυγχρονισμό των F16, κρίνονται απαραίτητα για την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών της ελληνικής άρχουσας τάξης, που ταυτίζονται με τους αμερικανικά ιμπεριαλιστικά πλάνα και είναι ταυτόχρονα Νατοϊκές προτεραιότητες. Διεκδικώντας την επιβολή των δογμάτων Πολέμου Καταστολής από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και Αφρική.

Άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ: Ελληνικό και Αιγυπτιακό κράτος Εκπαιδεύονται για πόλεμο!
Τόσο με τα σενάρια της άσκησης, όσο με τις δυνάμεις που έλαβαν μέρος, οι Τσίπρας-Καμμένος, αλλά και οι Δικτάτορες της Αιγύπτου έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΔΩ: 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger