Home » » Ενοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ενοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 | 10:22 μ.μ.

Δεν έχουμε καμιά διάθεση να επαναλάβουμε τα όσα διοχετεύει η αντιτρομοκρατική και αναπαράγουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για την ένοπλη επίθεση που έγινε σήμερα, λίγα λεπτά πριν της 8 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Το μόνο που μπορεί να τονίσουμε είναι η παπαριά που είναι κοινή συνεισταμένη όλων των ΜΜΕ ότι δηλαδή "οι δράστες ήθελαν αστυνομικούς νεκρούς".
Και το εύλογο ερώτημα φυσικά είναι: Αν ήταν αυτός ο στόχος αυτής της παράτολμης ενέργειας, γιατί προτίμησαν να δράσουν στο κέντρο της Αθήνας, με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει και δεν επέλεξαν να στήσουν καρτέρι σε κάποιους μπάτσους και να τους σκοτώσουν;

Από κει και πέρα να επαναλάβουμε πάγιες θέσεις μας.

Οποιος/α έχει στοιχειωδώς πολιτική κατάρτιση γνωρίζει ότι όσο υπάρχει η μήτρα που γεννάει το φαινόμενο της ένοπλης πάλης αυτή δεν πρόκειται να εξαλειφθεί. Και η μήτρα είναι η επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σε συνδυασμό με την αδυναμία της εργατικής τάξης να παίξει τον ρόλο της συγκροτώντας ένα μαζικό επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα.

Μπορεί κατά την άποψη μας να είναι αναποτελεσματικές οι μορφές πάλης, όσων επιλέγουν να ακολουθήσουν την τακτική των οργανώσεων ένοπλης μειοψηφικής βίας.
Δεν παραγνωρίζουμε όμως ότι με τις ενέργειες τους αμφισβητούν έμπρακτα το μονοπώλιο της κρατικής βίας και σε κάθε περίπτωση η δράση τους δεν είναι εγκληματική όπως θέλει να μας την παρουσιάσει το σύστημα και τα φερέφωνα του, αλλά εντάσσεται στην λαϊκή πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό καθεστώς.

Ολοκληρώνοντας θα συνιστούσαμε στους αναγνώστες μας να διαβάσουν το βιβλίο του Μερλόν Ποντί «Ανθρωπισμός και τρομοκρατία».

Εκεί θα δουν τον Πασκάλ – έναν Γάλλο φιλόσοφο, φυσικό και μαθηματικό- να λέει απ’ τον 16ο ακόμα αιώνα το εξής χαρακτηριστικό: «Ο φόνος ενός από το αντίπαλο στρατόπεδο είναι πράξη θεμιτή. Δυστυχώς έτσι μπορούν να προχωρήσουν οι κοινωνικοί ανταγωνισμοί». 
Αυτή είναι μια αντίληψη που διακατέχει και ορισμένους θιασώτες της ατομικής τρομοκρατίας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Νοεμβρίου 2017 στις 12:30 π.μ.

παντα το ΠΑΣΟΚ χειραγωγούσε τετοιους χώρους,,,,τωρα η Φώφη "χτυπιέται" απο μηχανισμούς και παει για εκλογες.....
Τα ουζα της τρομοκρατίας χτυπάνε τα ουζα του πολίτικου συστήματος, κανοντας αβαντα στην αντιπολίτευση .. ποιος σοβαρος θα ασχοληθεί μα τέτοιους μαλακούς της πλακας στόχους εκτος απο τα γκαβαδια και τους ρουφιανους της κουκουλας...


ακουσε μπαμ ο ΓΓ και φτιάχτηκε ,,ολο το βραδυ λαικ θα κανει

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger