Home » » Σαν σήμερα η "17 Νοέμβρη" εκτελεί τον βασανιστή της χούντας Ευ. Μάλλιο

Σαν σήμερα η "17 Νοέμβρη" εκτελεί τον βασανιστή της χούντας Ευ. Μάλλιο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 | 5:47 μ.μ.

Οι δίκες των βασανιστών της Χούντας έγιναν έναν χρόνο δηλαδή μετά την πτώση της χούντας. Τα «Νέα» αναφέρουν στο ρεπορτάζ τους το οποίο τιτλοφορούσαν «Προκλητικοί οι βασανιστές στη Χαλκίδα»: «Οι κατηγορούμενοι είναι προκλητικοί. Γελάνε την ώρα που τα θύματά τους καταθέτουν για τα απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστησαν στην Ασφάλεια. Συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης κατά των μαρτύρων κατηγορίας, υποστηρίζοντας για μερικούς απ’ αυτούς ότι συνεργάστηκαν με την Ασφάλεια».

Όταν ολοκληρώθηκε στην Χαλκίδα οι δίκη των βασανιστών Μάλλιου, Μπάμπαλη, Καραπαναγιώτη και Κραβαρίτη και η δικαστική απόφαση ήταν αθωωτική για όλους με το σκεπτικό πως «ήταν ικανότατοι και εκτελούσαν υποδειγματικά τα καθήκοντά τους», ο κόσμος βγήκε αγανακτισμένος στους δρόμους σε αυθόρμητες διαδηλώσεις με τα συνθήματα: «Οι φασίστες στο Γουδί», «Δίκες λαϊκές για τους βασανιστές», «Φόλα στο σκύλο της ΕΣΑ», «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά». 

Ο Πέτρος Μπάμπαλης εκτελέστηκε τον Γενάρη του 1979 από τα όπλα της οργάνωσης «Ιούνης '78», ενώ σαν σήμερα το 1976 εκτελείται από την «17 Νοέμβρη» ο Ευάγγελος Μάλλιος, ένα τομάρι με μεγάλο παρελθόν ο οποίος «διέπρεψε» σαν στέλεχος της «Διώξεως Κομμουνισμού» από το 1958 έως το 1964 ενώ οι καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του όσοι/ες βρέθηκαν στα μπουντρούμια της Μπουμπουλίνας στην διάρκεια της Απριλιανής χούντας είναι ανατριχιαστικές.
Εδώ να προσθέσουμε ότι όταν στις 17 Δεκέμβρη 1976, γίνεται η κηδεία του βασανιστή Μαλλιού, είχε παραβρεθεί σύσσωμη η αφρόκρεμα των νοσταλγών της χούντας. Μάλιστα με σύνθημα του γνωστού Γ. Γεωργαλά επιτίθενται στους δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός τραυματίζοντας 6 απ’ αυτούς. Ενας από τους τραμπούκους που πρωτοστατούν στον ξυλοδαρμό των δημοσιογράφων και τελικά συλλαμβάνεται από την αστυνομία είναι ο σημερινός φυρερίσκος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Τελικά δεν δικάζεται ποτέ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

15 Δεκεμβρίου 2017 στις 12:03 π.μ.

Αμα το λέει
http://tvxs.gr/news/σαν-σήμερα/14-δεκεμβρίου-1976-η-17ν-δολοφονεί-τον-αρχιβασανιστή-της-χούντας-ε-μάλλιο
...το υπεράνω πάσης αναξιοπιστίας TVXS, εμάς μας περισσεύει κάθε αμφιβολία!

Αλλά, γενικά και δυστυχώς, το "ελληνικής"(;) κοπής "αντάρτικο πόλεων" δεν χαίρει καλής φήμης:
http://news.in.gr/features/article/?aid=1500182772
...οπότε οι άτιμες οι αμφιβολίες κουμπώνουν με την κοινή λογική.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger