Home » , , » Ο κ. αντιπρόεδρος και η "απειλή" που δέχτηκε από τον "Ρουβίκωνα"

Ο κ. αντιπρόεδρος και η "απειλή" που δέχτηκε από τον "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 | 11:01 π.μ.

Του Γ.Γ.

Αν ο Αδωνις Γεωργιάδης παρέμεινε ένας γραφικός τηλεβιβλιοπώλης που σερβίρει την σαβουροπραμάτεια του με τον συνηθισμένο θεατρικό τρόπο του και την τσιριχτή φωνή του να απαγγέλλει τροπάρια με χαρακτηριστικό την αρχαιοπληξία, αρχαιοκαπηλία, και τον μεγαλοϊδεατισμό, θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα τύπο που μόνο οι σατιρικές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές θα είχαν ενδιαφέρον να ασχοληθούν μαζί του.
Αντε και να του άξιζε και κανένα σκωπτικό σχόλιο για την πατριδοκαπηλία που εμπορεύεται στα κηρύγματά του τα οποία είναι διανθισμένα με ισχυρές δόσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Ο τύπος όμως χρημάτισε υπουργός αστικών κυβερνήσεων. Στην θητεία του στο κυβερνητικό πόστο γνωρίσαμε άλλον έναν αστό πολιτικάντη με εξουσιαστική "λογική" απέναντι στους εργαζόμενους, και συμπεριφορά "κότας" στις καταγγελίες σε βάρος του.  

Σήμερα, επίσης, είναι αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείγμα κι αυτό της κατάπτωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού. Οπότε αναγκαστικά δεν μπορούμε να προσπερνούμε ασχολίαστες τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του.

Όταν, λοιπόν, πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο ο Ραβίνος Μορντεχάι Φριζής ξέσπασε σε ένα παραλήρημα, βάζοντας στο στόχαστρο του την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» και όχι μόνο, («Αναρχοκουμούνια, σας φτύνουμε και τον Μαρξ, τον προδότη τον Εβραίο αντισημίτη, σας φτύνουμε και τον Μπακούνιν», ήταν κάποια από τα εμέσματα του Ισραηλινού κληρικού), ο Α. Γεωργιάδης θεώρησε υποχρέωσή του να επιδοκιμάσει με ανάρτησή του στο twitter τα λεγόμενα του Εβραίου παπά. 

Όπως ήταν αναμενόμενο η στάση αυτή του τηλέμπορα – βουλευτή δεν πέρασε ασχολίαστη. (Η δικιά μας τοποθέτηση υπάρχει στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: «Το παραλήρημα Ισραηλινού ακροδεξιού παίρνει τα εύσημα από τον αντιπρόεδρο Ν.Δ»).
Δεκάδες ήταν και οι σχετικές αναφορές σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ανάμεσα σ’ αυτές και κείμενο στη διαδικτυακή παρουσία της εφημερίδας «Documento».

Το μέλος του «Ρουβίκωνα», Γιώργος Καλαϊτζίδης θεώρησε σκόπιμο να αναπαράγει στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b το δημοσίευμα του εντύπου του Κώστα Βαξεβάνη και απευθυνόμενος στο νεοδημοκρατικό στέλεχος έγραψε: «Οσο για σένα Αδωνι άμα σε πετύχουμε σε κανένα στενό πάρε τηλέφωνο την Μοσάντ μπας και σε γλιτώσει».

Άλλο που δεν ήθελε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ για να αυτοθυματοποιηθεί, αλλά στην ουσία και να αυτογελοιοποιηθεί.

Πάμε να δούμε τα γραφόμενα του και να τα σχολιάσουμε:

«Όταν έκανα την γνωστή ανάρτηση για τις δηλώσεις του Ραβίνου Φριζή, την οποία απέσυρα πριν από τις σχετικές δηλώσεις της Πρεσβείας και του ΚΙΣ, έγινε χαμός! Πράγματι ομολογώ ότι είχα μείνει στο αρχικό τμήμα που αφορούσε στην καταδίκη (με δριμύ τρόπο είναι αλήθεια) της Αριστερής κομμουνιστικής ιδεολογίας. Την απέσυρα λόγω των έμμεσων αναφορών του στην βία και είναι γνωστό ότι σε όλη μου την ζωή αποστρέφομαι την βία! Οι άνθρωποι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν αλλά αν σηκώσει κάποιος το χέρι του κατά ενός άλλου πρέπει να επεμβαίνει ο νόμος», μας γράφει.

Παπαριές. Προφανώς από το κόμμα του, του «τράβηξαν τ’ αυτί», γι’ αυτό αναγκάστηκε να αποσύρει την ανάρτησή του. Μπορεί τα λεγόμενα Γεωργιάδη να ενθουσιάζουν ένα μέρος του ακροδεξιού εκλογικού σώματος, αλλά δημιουργούν αποστροφή στην μεγαλύτερη μερίδα του «κεντροδεξιού ακροατηρίου» το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανάγκη στην πορεία του για του Μαξίμου.
Οσο για το ότι ο ίδιος «αποστρέφεται την βία», εδώ γελάμε. Εκτός και αν εννοεί την λαϊκή αντιβία που μπορεί να υπάρξει σε εργατικές κινητοποιήσεις ή την συμβολική «βία» σε κάποιες ακτιβίστικες παρεμβάσεις.
Κι αυτό γιατί ο ίδιος βρέθηκε, το 2002 στο ίδιο κόμμα, στο ΛΑΟΣ, στα ψηφοδέλτια του οποίου στις νομαρχιακές εκλογές συμπεριλαμβανόταν τέσσερα άτομα της ναζιστικής συμμορίας (Β. Κολιός, Μ. Παπαδημητρίου, Ν. Σκάντζος και Ηλίας Παναγιώταρος, μέλη της Κ.Ε της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα κάποιοι απ’ τους οποίους δικάζονται σήμερα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση).

Λέτε να μην είχε ακούσει τίποτα ο Γεωργιάδης για την βία που ασκούσαν τα στελέχη του Μιχαλολιάκου σε όσους θεωρούσαν πολιτικούς αντιπάλους; 

Οσο για την βία που ασκούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ σε βάρος πολιτών, όταν για τον Γεωργιάδη δεν είναι ανύπαρκτη είναι εντελώς δικαιολογημένη.
Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που υπήρξε στην βουλή το 2013 όταν καταγγέλθηκε ότι ομάδα των ΜΑΤ χτύπησε και έριξε κάτω τον Δημήτρη Τρίμη, τότε πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του.

Απόσπασμα από περασμένη ανάρτηση μας:

Η υπόθεση είναι γνωστή. Στη διαδήλωση της 29ης Ιουνίου 2011 ομάδα των ΜΑΤ χτύπησε και έριξε κάτω τον Τρίμη, με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του. Το επεισόδιο αυτό ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας την επομένη στη Βουλή, σημειώνοντας και την ύποπτη προστασία που παρείχαν τα ΜΑΤ σε κάποιους ροπαλοφόρους με καλυμμένα πρόσωπα.

Αντιγράφουμε από τα επίσημα πρακτικά:

 Αλέξης Τσίπρας: «Αλήθεια, αυτούς που απεγκλώβισε η Αστυνομία χθες και τους φέρθηκε με το γάντι και τους έβαλε και στο προαύλιο της Βουλής για να τους προστατεύσει, γιατί τους φερόταν τόσο καλά, ενώ σε κάποιους άλλους φέρθηκε με πρωτοφανή βία; Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Χαρίσης είναι με εννιά ράμματα στο νοσοκομείο. Δεν είναι κουκουλοφόρος, ούτε φόρεσε ποτέ στη ζωή του κουκούλα. Ο δημοσιογράφος της ΕΣΗΕΑ ο Δημήτρης Τρίμης, δεν είναι κουκουλοφόρος ούτε ποτέ στη ζωή του φόρεσε κουκούλα. Είναι με σπασμένο χέρι!».

Σπυρίδων-Αδωνις Γεωργιάδης: «Ο αρχηγός τους είναι! Δεν τα λέτε καλά!»

Τσίπρας: «Εντάξει, κάτσε κάτω εσύ τώρα. Βγήκες τώρα να υποστηρίξεις την κυβέρνηση!»

Γεωργιάδης: «Ο αρχηγός των κουκουλοφόρων είναι! Ο Τρίμης είναι ο αρχηγός τους!»

Προεδρεύων (Ευάγγελος Αργύρης): «Παρακαλώ, κύριε Γεωργιάδη».

Τσίπρας: «Κύριε Γεωργιάδη, υποστηρίζεις την κυβέρνηση! Εχετε γίνει ένα. Χθες δρούσαν τα αγαπημένα σας παιδιά».

Γεωργιάδης: «Ο αρχηγός τους είναι!»

Τσίπρας: «Τα παιδιά της Ακροδεξιάς δρούσαν χθες χέρι χέρι μαζί με τις δυνάμεις της Αστυνομίας».

Η παρέμβαση Γεωργιάδη ήταν πάνω από σαφής. Επανέλαβε τρεις φορές ότι ο Τρίμης είναι ο «αρχηγός των κουκουλοφόρων».  Με άλλα λόγια, κατηγόρησε κάποιον πολίτη, ο οποίος είναι επιπλέον εκλεγμένος πρόεδρος ενός επαγγελματικού σωματείου ότι είναι αρχηγός ομάδας εγκληματιών ή τουλάχιστον παραβατών του νόμου, και κατά συνέπεια καλώς υπέστη όσα υπέστη από τα ΜΑΤ.

Θα μιλήσουμε παρακάτω για το "ταλέντο" του Γεωργιάδη να ανακαλύπτει "αρχηγούς". Τώρα ας εστιαστούμε στην ομολογία του αντιπροέδρου της Ν.Δ ότι ενθουσιάστηκε "στην καταδίκη της κομμουνιστικής ιδεολογίας" από τον Εβραίο παπά.
Φυσικά αυτό δεν μας κάνει καμιά εντύπωση αφού ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια ότι «Σιχαίνομαι τους κομμουνιστές»

Και συνεχίζει στο κείμενο του ο βουλευτής - τηλέμπορας: «Θεωρούμαι από την Αριστερά, της οποίας την ιδεολογική ηγεμονία αμφισβητώ, "ακροδεξιός". Γιατί; Έχω κάνει το ο,τιδηποτε ακροδεξιό στην ζωή μου; Όχι απλώς δεν τους φοβάμαι και δεν Τιμώ τους "Αγώνες" τους, έτσι γενικά και αορίστως, "αγώνες" διαχρονικά βαμμένους με πολύ αίμα».

Προφανώς και δεν θα περιμέναμε να έχει διαφορετική άποψη για την Αριστερά ένα άτομο που οι πολιτικοί του πρόγονοι ήταν χίτες και ταγματασφαλίτες, την εποχή που οι αριστεροί και οι κομμουνιστές έδιναν την ζωή τους πολεμώντας τους κατακτητές. 
Δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο οι απόψεις ενός πολιτικάντη ο οποίος όταν διεκδικούσε την αρχηγία της Ν.Δ., έβγαλε το συμπέρασμα ότι η αστική δημοκρατία του την εποχή που βασάνιζε και εξόριζε κομμουνιστές ήταν εξόχως φιλική απέναντί τους γιατί σύμφωνα με τον ίδιο τα Μακρονήσια έμοιαζαν με… Χίλτον.  

Ας προσπαθήσουμε, όμως, να "ελαφρύνουμε" κάπως την ανάρτησή μας γιατί αν συνεχίσουμε να γράφουμε όπως αισθανόμαστε θα περάσουμε σε εκτιμήσεις για τον Α. Γεωργιάδη "ποινικά κολάσιμες".

Παραπάνω μας λέει ότι δεν έχει κάνει "ο,τιδηποτε ακροδεξιό στην ζωή" του. Αλίμονο.

Ποιος αναιδής θα αποκαλέσει ένα άτομο "ακροδεξιό" την στιγμή που ο αρχιπραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός τον χαρακτηρίζει "αξιότιμον φίλον" του;

Ποιος αυθάδης θα αποδώσει τέτοιο προσδιορισμό σε ένα πολιτικό ο οποίος ποτέ δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον αρχιφασίστα Κώστα Πλεύρη;
Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, είναι η "λατρεία" που δείχνει ο Γεωργιάδης για τον ιδρυτή του κόμματος της "4ης Αυγούστου", ο οποίος στην συνέχεια κατέληξε συγκάτοικος του στο κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη, που διαφήμιζε και πουλούσε από τις τηλεοπτικές του εκπομπές ένα εμετικό βιβλίο του στο οποίο ανάμεσα στα άλλα υπάρχει και η "διαπίστωση" ότι "Οι άντρες των SS απετέλουν διά την εποχήν τους το καύχημα της Λευκής Φυλής"... 

Και φυσικά τα αισθήματα μεταξύ Πλεύρη - Γεωργιάδη είναι αμοιβαία. Δείγμα του ότι ο φασίστας Πλεύρης γράφει στον πρόλογο του οχετού του: «Ευχαριστώ τον Άδωνι Γεωργιάδη, που είχε το θάρρος να παρουσιάση το βιβλίον στην τηλεόρασιν».

Δεν ξεχείλιζε από "προοδευτικότητα" η δήλωση του Α. Γεωργιάδη που έκανε κατά την διάρκεια της θητείας του σαν υπουργός Υγείας όταν απευθυνόμενος σε εργαζόμενους νοσοκομείου είπε: "Μισώ και σιχαίνομαι τους απεργούς"!;

Απορούμε πραγματικά για το ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι άξεστοι που αποδίδουν σ' αυτό το νεοδημοκρατικό στέλεχος "ακροδεξιά" νοοτροπία, όταν για όποιον έχει παρακολουθήσει τις βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις που κάνει ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ διαπιστώνει ότι στο πρόσωπο του έχουμε ένα  γνήσιο εκφραστή του σύγχρονου πολιτικού λόγου.

Επειδή αυτό θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, δεν θα μπούμε στην διαδικασία να το τεκμηριώσουμε. Αν τυχόν όμως υπάρχουν ακόμα κακόπιστοι ας παρακολουθήσουν αυτό το βίντεο και έχουμε δεδομένο ότι θα τους διαλυθούν οι όποιες επιφυλάξεις.

Και συνεχίζει ολοκληρώνοντας την μπουρδολογία του στο f/b ο Αδωνις Γεωργιάδης:


«Όμως αμέσως μετά την ανάρτηση και την απόσυρση της, το σύνολο της "προοδευτικής" αριστεράς έσπευσαν να με καταδικάσουν. Από τον "φίλο" μου Κώστα Βαξεβάνη και τον έτερο κ. Παπαδημούλη, έως όλες μα όλες τις εφημερίδες και τα sites και φυσικά τα τρολ τους...
Όμως όπως θα δείτε τις επόμενες ώρες, όλοι αυτοί οι "ευαίσθητοι" για την Ειρήνη και την μή χρήση βίας, θα σιωπήσουν τώρα που ο Αρχηγός του Ρουβίκωνα απειλεί ευθέως την σωματική μου ακεραιότητα. 
Όπως σιωπούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια όταν οι "αντιεξουσιαστές" ο χώρος δηλ που εκπροσωπεί ο Ρουβίκωνας, μου έκαιγε τα βιβλιοπωλεία (συνολικά 17 φορές), μου έβαζε γκαζάκια, βόμβες, απειλούσε την ζωή και την οικογένειά μου. 
Διότι έτσι είναι η αριστερή "ευαισθησία" πάντα επιλεκτική! Μόνον αν μας συμφέρει, ποτέ αν πλήττει ιδεολογικούς και πολιτικούς μας αντιπάλους. 
Αυτή την Ελλάδα θέλουμε να αλλάξουμε, αυτή την ιδεολογική κυριαρχία να νικήσουμε». 

Αρχικά να πούμε ότι αν μιλάει ο Αδωνις για τρολ είναι σαν να μιλάει κάποιος σε σπίτι κρεμασμένου για σκοινί. Κι αυτό το διαπιστώνει κανείς εύκολα διαβάζοντας το κείμενο που υπάρχει στον ιστότοπο jungle-report και το οποίο τιτλοφορείτε "Πόσα πληρώνει ο Άδωνις για να του κάνουν retweet;"

Οσο για την "επιλεκτική" αριστερή "ευαισθησία" που διαπιστώνει, αφού το εγκεφαλικό του κατασκεύασμα του περί "απειλής της σωματικής του ακεραιότητας" που "δέχτηκε", δεν φαίνεται να "συγκινεί" κανέναν, να πούμε ότι χρειάζεται θράσος χιλίων πιθήκων να τολμάει ο συγκεκριμένος ανάλγητος πολιτικάντης να μιλάει ότι είναι αποδέκτης "απειλών" και δεν "εισπράττει"  αριστερή "ευαισθησία".



Από κει και πέρα να κάνουμε μια παρένθεση και να πούμε ότι όταν ο Γεωργιάδης έκφρασε την επιδοκιμασία του στα λεγόμενα του Εβραίου κληρικού Μορντεχάι Φριζή ο οποίος έκανε λόγο για τα  «αναρχοκομμουνιστικά σκουλήκια του "Ρουβικώνα"» τα οποία αν έμπαιναν στην Ισραηλινή πρεσβεία θα δεχόταν «Μια σφαίρα στο κεφάλι και τελειώσαμε», ο Γιώργος Καλαϊτζίδης αντέδρασε.

Το μέλος του "Ρουβίκωνα" προφανώς και δεν θα έστελνε λουλούδια βλέποντας τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., να ασπάζεται απολύτως το παραλήρημα του Ραβίνου. Εγραψε, λοιπόν, στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b: "Οσο για σένα Αδωνι άμα σε πετύχουμε σε κανένα στενό, πάρε τηλέφωνο την Μοσάντ μπας και σε γλιτώσει".

Δηλαδή τι περίμενε ο Γεωργιάδης; Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας βλέποντας τον να θεωρεί "ΑΨΟΓΟ" ένα υβριστικό, απειλητικό προς αυτούς παραλήρημα να του απέδιδαν και "εύσημη μνεία";


Το ότι ο Γεωργιάδης είναι εντελώς άσχετος και ισχυρίζεται ότι οι αναρχικές συλλογικότητες έχουν "αρχηγούς" είναι ανάξιο σχολιασμού.

Από που όμως προκύπτει ότι ο Γ. Καλαϊζίδης "απειλεί ευθέως την σωματική ακεραιότητα" του; 
Εχει κληρονομικό χάρισμα το νεοδημοκρατικό στέλεχος και αντιλαμβάνεται τι υπονοεί μια πρόταση που μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις; 

Π.χ., κάποιος μπορεί να εκτιμήσει ότι ο "Αρχηγός" (με κεφαλαίο μάλιστα το Α κατά τον Αδωνι) μπορεί να εννοεί ότι θα είναι τόσο καταιγιστική η αναρχική προπαγάνδα που θα δεχθεί ο κ. αντιπρόεδρος, αν συναντηθεί με μέλη της αναρχικής ομάδας, που θα χρειαστεί η παρέμβαση της Μοσάντ για να τον γλιτώσει.
'Η ακόμα κάποιος άλλος να υποθέσει ότι αν μέλη του "Ρουβίκωνα" τρακάρουν σε κανένα στενό τον αξιότιμο κ. βουλευτή, θα έχουν τόσα πολλά να του εξηγήσουν, που ο ίδιος θα χρειαστεί την βοήθεια της μυστικής Ισραηλινής υπηρεσίας για να αποφύγει την αφόρητη λεκτική πίεση. 
Κι αν συνεχίσουμε μπορούμε να αναφέρουμε δεκάδες ακόμα ερμηνείες της διατύπωσης του Γ.Κ.

Εν κατακλείδι να πούμε ότι δεν ξέρουμε πόσες φορές αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να κάψουν τα μαγαζιά με την σαβουροπραμάτεια του Γεωργιάδη. Γνωρίζουμε όμως ότι ο τηλέμπορας - βουλευτής με την καθημερινή προπαγάνδα του και τα πονήματα τύπου Πλεύρη που πουλάει προσπαθεί να "κάψει" μυαλά".

Οσο για την αλλαγή που ευαγγελίζεται ότι θα φέρει το κόμμα του, μπορεί βάσιμα να υποθέσουμε ότι θα είναι ένα κακέκτυπο της "αλλαγής" που πραγματοποίησε ο ίδιος "πουλώντας" τον Καρατζαφέρη για να βρεθεί στην Ν.Δ.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger