Home » , , » Απ' όλα έχει ο καπιταλισμός. Μέχρι "πτωχευμένους" επιχειρηματίες με μυθική περιουσία και υπερπολυτελή ζωή

Απ' όλα έχει ο καπιταλισμός. Μέχρι "πτωχευμένους" επιχειρηματίες με μυθική περιουσία και υπερπολυτελή ζωή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 | 5:59 μ.μ.

Κατά καιρούς έρχονται στην δημοσιότητα περιπτώσεις καπιταλιστών που παρουσιάζουν σαν χρεοκοπημένες τις επιχειρήσεις τους και όμως οι ίδιοι έχουν θησαυρίσει και απολαμβάνουν μια υπερπολυτελή ζωή. (Εδώ η περίπτωση π.χ του Θωμά Λαναρά).
Μ' αυτό το δεδομένο -πράγμα σύνηθες στον καπιταλισμό- δεν μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το χθεσινό αποκαλυπτικό κείμενο που υπάρχει στον "Ελεύθερο Τύπο" και τιτλοφορείται "Η μυθική ζωή των πτωχευμένων Μαρινόπουλων – Οι επαύλεις στο Μαϊάμι και τα Χάμπτονς".

Το πώς χρεοκόπησε αυτή η τεράστια επιχείρηση και πλούτισαν τα αφεντικά της, γράφαμε σ' αυτή μας την ανάρτηση. Μα σημειώσουμε επίσης ότι υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν σ' αυτή την κομπίνα, ενώ στελέχη του Μαρινόπουλου φέρετε να έλαβαν υπέρογκα χρηματικά ποσά που κατά βάση προήλθαν από τα τεράστια θαλλασοδάνεια που έπαιρνε η επιχείρηση από τις ανακεφαλαιωμένες με χρήματα του ληστρικά φορολογούμενου λαού τράπεζες.

Να υπογραμμίσουμε επίσης ότι τo χρονικό διάστημα που πετούσε στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους απ' τις επιχειρήσεις του στο λιανεμπόριο, η οικογένεια Μαρινόπουλου φέρεται να μεταφέρει τεράστια χρηματικά κεφάλαια σε funs στο Κατάρ, ενώ ταυτόχρονα αγοράζει δυο νέα εργοστάσια, για την φαρμακοβιαμηχανία που διαθέτει, ένα στην Αγγλία και ένα στον Καναδά.

Πάμε τώρα και στο χθεσινό δημοσίευμα του "Ε.Τ". Η οικογένεια Μαρινόπουλου, εκτός των άλλων, με το κανόνι" που έριξε στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ που διέθετε, (λεπτομέρεια: Αυτή η επιχείρηση έκανε και κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά χρονικά. Χρηματοδοτούσε με "κουπόνια" τους αναγνώστες για να αγοράζουν συγκεκριμένη εφημερίδα. Το "Πρώτο Θέμα"), άφησε απλήρωτους και τους προμηθευτές της. Οι τελευταίοι διεκδικώντας τα χρήματα που τους όφειλε η οικογένεια Μαρινόπουλου προχώρησε σε δικαστική διαδικασία κατά την οποία αποκαλύφτηκαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Το ότι δηλαδή υπήρξε «δόλια πτώχευση» στις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ και η περιουσία της οικογένειας Μαρινόπουλου, είναι μυθική που απλώνεται από τη Φιλοθέη και τη Μύκονο μέχρι τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και τις Μπαχάμες.

Οπως σημειώνει το δημοσίευμα στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media, μάλιστα, η εντυπωσιακή πρώην κ. Μαρινόπουλου ανεβάζει κατά καιρούς φωτογραφίες από το εσωτερικό των σπιτιών ποζάροντας με τον αέρα της οικοδέσποινας. 
Στο Μαϊάμι η βίλα είναι δίπλα στη θάλασσα και οι εσωτερικοί χώροι χαρακτηρίζονται από άνεση και αριστοκρατική φινέτσα. 
Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η έπαυλη στα Χάμπτονς με πανάκριβα έπιπλα και διακοσμητικά από μάρμαρο, το αγαπημένο υλικό της Ιωάννας Μαρινοπούλου. 
Η οικογένεια δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία της στις Ηνωμένες Πολιτείες και η γνωστή διακοσμήτρια συμπεριλαμβάνει συχνά στο ντεκόρ της την αμερικανική σημαία, με την οποία της αρέσει και να φωτογραφίζεται. 
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο και στις δύο βίλες, ωστόσο, τόσο στο Μαϊάμι όσο και στα Χάμπτονς είναι ότι τους τοίχους κοσμεί το σύμβολο του… δολαρίου.

Επίσης, όπως συμπληρώνει το κείμενο που αναφέραμε στους κοσμικούς κύκλους, άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο Πάνος ή για τους φίλους «Πανάρας» Μαρινόπουλος ζει, κυρίως, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχοντας αγοράσει σπίτι στο Μαϊάμι, ενώ πριν από λίγα χρόνια φέρεται να απέκτησε άλλη μία βίλα στο East Hampton, μία από τις πιο ακριβές γειτονιές της Γης. Οι ομογενείς στη Νέα Υόρκη είχαν, μάλιστα, εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι ο γνωστός επιχειρηματίας αγόρασε τη βίλα -όπως ο ίδιος τους είχε πει- βλέποντας μόνο φωτογραφίες και στη συνέχεια ταξίδεψε στην περιοχή για να τη δει από κοντά, μαζί με την τότε σύζυγό του Ιωάννα

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από τους πιστωτές της Μαρινόπουλος, η πτωχευμένη στην Ελλάδα επιχείρηση είναι πάμπλουτη στο εξωτερικό. Οπως προκύπτει, άλλωστε, από τις οικονομικές καταστάσεις της κυπριακής Marinopoulos Holdings Cyprus Limited, που έχουν παρουσιαστεί στα δικαστήρια, η συγκεκριμένη εταιρία ήταν το 2014 ιδιοκτήτρια 65 θυγατρικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι εταιρίες αυτές, που βρίσκονται από την Κύπρο και τα Βαλκάνια μέχρι τη Βόρεια Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, «χρησιμοποιήθηκαν για την απόκρυψη της περιουσίας του ομίλου. 

Υ.Γ: Πάντως είναι εντυπωσιακό πόσο αδηφάγοι είναι κάποιοι καπιταλιστές. Μπήκε τώρα η οικογένεια Μαρινόπουλου σε μια δικαστική διαμάχη κατά την οποία προέκυψαν οι παραπάνω αποκαλύψεις για να μην πληρώσει κάποια εκατομμύρια ευρώ που όφειλε στους προμηθευτές της.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger