Home » , » Απορρίφτηκε το δίκαιο αίτημα του Β. Δημάκη. Κυβέρνηση και δικαστές θα ρισκάρουν το θάνατο ενός ανθρώπου;

Απορρίφτηκε το δίκαιο αίτημα του Β. Δημάκη. Κυβέρνηση και δικαστές θα ρισκάρουν το θάνατο ενός ανθρώπου;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 | 8:54 μ.μ.

Δεν οφείλεται στην αναλγησία των δικαστών η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά να μην ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του Βασίλη Δημάκη να παρακολουθεί με «βραχιολάκι» τα μαθήματα στην πανεπιστημιακή σχολή, όπου φοιτά.

Ούτε μπορεί να αποδοθεί σε "ευθυνοφοβία" η απόφαση του υπουργείου δικαιοσύνης και προσωπικά στον υπουργό Σ. Κοντονή το ότι  τηρεί στάση «Πόντιου Πιλάτου», "πετώντας την μπάλα" στα "αρμόδια όργανα" για την μη ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας. Είναι μια συνειδητή επιλογή μελών της εξουσιαστικής δικαστικής κάστας να δείξουν το πιο απάνθρωπο πρόσωπο τους. Είναι μια κυβερνητική απόφαση να βάλει "πλάτη" στο δικαστικό κατεστημένο, άσχετα αν κινδυνεύει η "αριστερή" κυβέρνηση να χρεωθεί τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας.

«Λυπάμαι που η δικαιοσύνη ποδηγετήθηκε τόσο αισχρά εκριζώνοντας τη Δημοκρατία εκ θεμελίων. Δεν έχω να πω τίποτ' άλλο. Είστε στυγνοί δολοφόνοι και η κοινωνία το ξέρει. Τα υπόλοιπα θα τα πει η κοινωνία μετά το θάνατό μου», ήταν η δήλωση του Βασίλη Δημάκη όταν πληροφορήθηκε την δικαστική απόφαση.

Αλήθεια, αντιλαμβάνονται δικαστές και κυβέρνηση τι θα επακολουθήσει αν χάσει την ζωή του ο απεργός πείνας;

Εύστοχη η παρέμβαση που έκανε στην προσωπική της παρουσία στο facebook η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου:

Μόνη λύση: να πάρει ο Β. Δημάκης την άδεια που δικαιούται

Δεν χρειάζεται να κάνω περίπλοκους συλλογισμούς. Θα μπω κατευθείαν στην ουσία: είναι στοιχειώδες δικαίωμα του Βασίλη Δημάκη να πάρει εκπαιδευτική άδεια, και αυτό πρέπει να γίνει αμέσως. Αν αυτό ισχύει μία φορά γενικώς, ισχύει εκατό για όσους είχαμε κινητοποιηθεί στην υπόθεση Ρωμανού (όπου, θυμίζω, έγινε ad hoc ειδική νομοθετική ρύθμιση) και άλλες ανάλογες. Μάλιστα, το δίκαιο αίτημα του Β. Δημάκη γίνεται κατεπείγον, από τη στιγμή που κινδυνεύει η ζωή του, λόγω της απεργίας πείνας και δίψας που κάνει.

Αυτό είναι το κύριο. Από εκεί και πέρα, είμαι υποχρεωμένη να πω ότι οι δύο ανακοινώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι, δυστυχώς, θλιβερές -- και αντίθετες, βέβαια, ως πνεύμα, με πολλά από τα σημαντικά που έχει κάνει για τις φυλακές.
Η πρώτη ανακοίνωση, εξηγώντας ότι το υπουργείο δεν... μπορεί να παρέμβει, παρεμβαίνει κανονικότατα και μιλάει κυνικά, καταλήγοντας, εμμέσως πλην σαφώς, στην απειλή υποχρεωτικής σίτισης. Η δεύτερη ξιφουλκεί εναντίον όσων υποκριτικά διαμαρτύρονται και ασχολείται μόνο με αυτούς, καταλήγοντας και πάλι «φωτογραφίζοντας» την υποχρεωτική σίτιση.

Τι θα γίνει αύριο, τι σκέφτεται άραγε το υπουργείο; Θα επιχειρήσει να εφαρμόσει (για πρώτη φορά στα χρονικά, αν δεν κάνω λάθος) την υποχρεωτική σίτιση; Ή κυβέρνηση και δικαστές θα παίξουν με τον θάνατο; Tι άλλο; Πώς θα υπάρξει λύση στο αδιέξοδο; Η λύση, βέβαια, είναι μία – και είναι δίκαιη: να δοθεί το ταχύτερο στον Β. Δημάκη η άδεια που δικαιούται.


Στις 18:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης από Φοιτητικούς Συλλόγους, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, με αίτημα την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας και δίψας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger