Home » , » Μπογιόπουλος - Φίλης: Ανάλυση για τον πόλεμο στην Συρία (Ηχητικό)

Μπογιόπουλος - Φίλης: Ανάλυση για τον πόλεμο στην Συρία (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 | 7:57 μ.μ.

H δημοσιογραφική πληροφορία που κυκλοφορεί αυτή την ώρα αναφέρει ότι Αμερικανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την βάση της Σούδας με κατεύθυνση την Συρία. Είναι ένα γεγονός που υποδηλώνει ότι θα έχουμε άμεσα και μάλλον δραματικές εξελίξεις, με απρόβλεπτες διαστάσεις στην Μέσα Ανατολή.

Στο ηχητικό που παραθέτουμε ακούμε την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση που έκανε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου, ο καθηγητής διεθνών σχέσεων και Δ/ντης Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Φίλης, για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην πολύπαθη αυτή περιοχή του πλανήτη μας.

Εμείς να σημειώσουμε την σχετική αναφορά που έκανε ο Ν. Μπογιόπουλος: «Αυτό που συμβαίνει για εφτά χρόνια τώρα στην Συρία είναι η δολοφονία ενός ολόκληρου λαού. Καταστρέφουν μια ολόκληρη χώρα, σκορπίζουν τον τρόμο και την προσφυγιά, οι Αμερικάνοι οι Ρώσοι οι Βρετανοί, οι Γάλλοι οι Γερμανοί. Αυτοί είναι που πρωταγωνιστούν στο μακελειό ανθρώπων, μοιράζοντας εδάφη, μοιράζοντας κέρδη μοιράζοντας ενεργειακές πηγές και σφαίρες επιρροής. Τώρα ακονίζουν τα μαχαίρια τους και ετοιμάζουν ένα γενικευμένο πόλεμο με τον Τραμπ να μιλάει για "έξυπνες, νέες και ωραίες βόμβες" που θα πέσουν εκεί». 

Και συμπληρώνει στην κατακλείδα του ο κομμουνιστής δημοσιογράφος θέτοντας, μάλλον ρητορικά ερωτήματα στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας: «Και την ίδια ώρα υπάρχει και η Ελλάδα. Υπάρχουν πληροφορίες ότι απογειώθηκαν αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα από την Σούδα για την Συρία. Ερώτηση: Είναι αλήθεια κ. Καμμένε; Είναι αυτά τα ίδια κατασκοπευτικά των Αμερικανών τα οποία συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με τον Ελληνικό και Ισραηλινό στρατό επί ελληνικούς εδάφους; Είναι αυτά τα μαχητικά που κάνουν κοινές ασκήσεις στο εληνικό έδαφος με εκείνα τα Ισραηλινά βομβαρδιστικά που χτες βομβάρδισαν την Συρία";».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger