Home » , » Tα "κατορθώματα" των δουλεμπόρων (μιλάμε για τους "κλασικούς" όχι τους "γραβατωμένους" που είναι το ίδιο στυγνοί εγκληματίες) μέσα από ένα σοκαριστικό βίντεο.

Tα "κατορθώματα" των δουλεμπόρων (μιλάμε για τους "κλασικούς" όχι τους "γραβατωμένους" που είναι το ίδιο στυγνοί εγκληματίες) μέσα από ένα σοκαριστικό βίντεο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 | 7:50 μ.μ.

Πέρασαν εκατοντάδες χρόνια από τότε που οι δουλέμποροι είχαν το στυγνό πρόσωπο των αποικιοκρατών, που "διαφήμιζαν" τις "επιδόσεις" τους με φωτογραφία όπως αυτή που παραθέτουμε.

Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Η ανθρωπότητα προόδευσε, η "επίσημη" δουλεία καταργήθηκε, η τεχνολογία εκσυγχρονίστηκε. Πολλά επαγγέλματα θεωρήθηκαν παρωχημένα και εξαφανίστηκαν, καινούργια προέκυψαν συμβαδίζοντας με το πνεύμα της εποχής.

Το "επάγγελμα" όμως του δουλέμπορου εξακολουθεί να παραμένει προσοδοφόρο, να διευρύνει τους ορίζοντες τους και να "εισβάλει" σε νέες "αγορές". Αγορές που δημιουργούν οι "ανθρωπιστικοί πόλεμοι", οι στρατιωτικές επεμβάσεις, το μεκέλεμα ολόκληρων λαών.

Τώρα τα "κατορθώματα" των δουλεμπόρων (μιλάμε για τους "κλασικούς" όχι τους "γραβατωμένους" που είναι το ίδιο στυγνοί εγκληματίες) δεν τα "καμαρώνουμε" από ασπρόμαυρες φωτογραφίες αλλά μέσα από βίντεο που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σήμερα αυτοί που χύνουν τον ιδρώτα και το αίμα τους στον βωμό του κέρδους, και αποτελούν τα θύματα των δουλεμπόρων, δεν είναι οι αυτόχθονες κάτοικοι περιοχών που δέχθηκαν την εισβολή "πολιτισμένων" κατακτητών, αλλά όσοι αποτελούν κάθε φορά τα θύματα ενός παρανοϊκού συστήματος. Ενός συστήματος, που λέγεται καπιταλισμός. Φτωχοί άνθρωποι, απελπισμένοι ίσως, με όνειρα όμως. Οπως ακριβώς κι εμείς. Απλώς τώρα έτυχε αυτοί να μπουν τώρα στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού και να ποτίσουν με το αίμα τους το "έδαφος" για να ανθίσουν τα κέρδη των καθαρμάτων κάθε μορφής.

Πριν κάποιο καιρό παρακολουθήσαμε την "δράση" των δουλεμπόρων με αφορμή την βύθιση ενός σαπιοκάραβου που μετέφερε "ανθρώπινο εμπόρευμα" στην Μεσόγειο. Σήμερα έρχεται στην δημοσιότητα το παρακάτω σοκαριστικό βίντεο στο οποίο παρακολουθούμε τις απάνθρωπες μεθόδους βασανισμού που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι για να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματά τους.


Ανάλογες περιπτώσεις θα παρακολουθούμε συνέχεια όσο εμείς αφήνουμε αυτό το σύστημα να αντιμετωπίζει τις ζωές μας σαν "εμπόρευμα".
Και επειδή ίσως ορισμένοι ξεχνάνε να τους θυμίσουμε την τύχη που είχαν οι πρώτοι Ελληνες μετανάστες στην Αμερική. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger