Home » , , » Κάποιες λεπτομέρειες για τους τραμπουκισμούς σε βάρος του Μπουτάρη - Εύστοχη σχετική τοποθέτηση του Ν. Μπογιόπουλου (Ηχητικό)

Κάποιες λεπτομέρειες για τους τραμπουκισμούς σε βάρος του Μπουτάρη - Εύστοχη σχετική τοποθέτηση του Ν. Μπογιόπουλου (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 | 7:43 μ.μ.

Κάποιες λεπτομέρειες με ιδιαίτερη σημασία σχετικά με την επίθεση στον Μπουτάρη.

α) Από τους τέσσερις μέχρι τώρα οι οποίοι συνελήφθησαν και ταυτοποιήθηκαν  ότι υπήρξαν από τους πρωτεργάτες της επίθεσης, ο ένας είναι σεσημασμένος παραβάτης του κοινού ποινικού δικαίου. Μάλιστα λίγες ώρες μετά την επίθεση του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, διέρρηξε μαζί με δυο συνεργούς του κρεοπωλείο, απ’ όπου έκλεψαν χρηματικό ποσό.
Στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες ενώ γα τον τρίτο δημοσιεύματα αναφέρουν ότι περιστασιακά δούλευε σαν μπράβος σε νυχτερινά μαγαζιά.

β) Οι μόνοι που δεν καταδίκασαν τον τραμπουκισμό ήταν η ναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου, ο «Μακελάρης» και τα ΜΜΕ του, Στέφανος Χίος, καθώς και κάποια ακροδεξιά στοιχεία της Ν.Δ, όπως επίσης και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του Βόλου, ο δήμαρχος του οποίου   Αχιλλέα Μπέου αιτιολόγησε την στάση του επειδή «δεν του αρέσει ο Μπουτάρης γιατί φοράει σκουλαρίκι...».

γ) Ηταν απίθανη η υποκρισία της Μαρίας Σπυράκη, που παραλήρησε τους τραμπούκους –«αγανακτισμένους» πολίτες τους ονόμασε- με τα μέλη του Ρουβίκωνα και τις ακτιβιστικές τους ενέργειες. Λες και η αναρχική ομάδα ξυλοκοπεί 75χρονους γιατί δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους.
 «Σε κάθε περίπτωση, εμείς καταδικάσαμε απερίφραστα τη βία, από όπου κι αν προέρχεται …  Είτε η βία ασκείται από αγανακτισμένους, είτε ασκείται από τον Ρουβικώνα που πλέον είναι της μόδας και κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει, η αντιμετώπισή μας είναι η ίδια», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

ε) Κότες οι συλληφθέντες. Ντρέπονται να δείξουν τα πρόσωπα τους. (Δεν υπάρχει προηγούμενο όπου αναρχικός ή αντιεξουσιαστής που συνελήφθη για οποιαδήποτε κατηγορία να ακολούθησε ανάλογη τακτική). 


Εύστοχη η σχετική τοποθέτηση που έκανε ο Νίκος Μπογιόπουλος στην σημερινή του ραδιοφωνική εκπομπή



Αξίζει επίσης να αναφέρουμε απόσπασμα από σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από οργανωμένη φασιστική ομάδα τραμπούκων σε εκδήλωση ποντιακών σωματείων.

Δεν υπερασπίζονται καμιά δίκαιη υπόθεση ούτε και την ιστορική μνήμη. Πρόκειται για άλλη μια επίθεση των φασιστικών κύκλων της πόλης, των ίδιων που κυνηγούν τα προσφυγάκια έξω από τα σχολεία, κάνουν επιθέσεις στα θέατρα, απειλούν το εργατικό κίνημα και όσους διαφωνούν με την εγκληματική ιδεολογία τους, κηρύσσουν το μίσος ενάντια σε κοινωνικές ομάδες, από τους ομοφυλόφιλους μέχρι τις θρησκευτικές μειονότητες. Στο όνομα δήθεν της πατρίδας προσκυνούν το ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, προπαγανδίζουν τον πόλεμο και την καταστροφή, το εθνικιστικό μίσος και ρατσιστικό δηλητήριο, το σκοταδισμό και την υποταγή στην άρχουσα τάξη. Είναι η ίδια εγκληματική δράση που οδήγησε στο κάψιμο της Κατάληψης Λιμπερτάτια από φασίστες που συμμετείχαν στο εθνικιστικό συλλαλητήριο και στις επιθέσεις στους μετανάστες στη Λέσβο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger