Home » , » Αλλος ένας εργάτης σήμερα έχασε την σωματική του ακεραιότητα στον καθημερινό ταξικό πόλεμο

Αλλος ένας εργάτης σήμερα έχασε την σωματική του ακεραιότητα στον καθημερινό ταξικό πόλεμο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 | 5:04 μ.μ.

Άλλο ένα άτομο της τάξης μας, αυτή την φορά  ένας 32χρονος εργάτης, προστέθηκε σήμερα στην ατελείωτη λίστα των –ατιμώρητων- εργοδοτικών εγκλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ «κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες» -προφανώς «αγνοούν» τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποίηση της εργασίας που επικρατεί για να μεγεθύνονται τα κέρδη των αφεντικών- ο εργάτης έχει εισαχθεί στο Χειρουργείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μετά από «σοκαριστικό εργατικό ατύχημα». 

Ο εργάτης προσπαθώντας να αποκτήσει το πενιχρό του μεροκάματο, δουλεύοντας σε εργοστάσιο προκατασκευών, στο 4ο χιλιόμετρο Λάρισας – Συκουρίου βρέθηκε να έχουν «εγκλωβιστεί τα πόδια του σε μηχάνημα».
Η είδηση προσθέτει ότι «η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαμελισμό των κάτω άκρων».

Άλλος ένας εργάτης δηλαδή έχασε σήμερα την σωματική του ακεραιότητα ταξικό πόλεμο που διεξάγεται καθημερινά και που δυστυχώς τα θύματα είναι πάντα από την πλευρά μας.

Υ.Γ: Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή 18/5 είχαμε την τελευταία εργοδοτική δολοφονία. Θύμα ο 38χρονος εργάτης, Κώστας Κόλλιας, ο οποίος έχασε την ζωή του καθώς εργαζόμενος σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, έπεσε από μεγάλο ύψος, όπου είχε ανέβει για την εκτέλεση εργασιών. 

 Όχι άλλες ανθρωποθυσίες εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Κανείς δεν μπορεί να μιλά για ατύχημα και κακιά στιγμή. Πρόκειται για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, στην πλειάδα άλλων που συμβαίνουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στο κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους των επιχειρήσεων, που δεν λογαριάζει τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό απ’ αυτήν την άποψη το γεγονός ότι η διεύθυνση της εταιρείας δήλωσε στους εργαζόμενους πως συνεχίζουμε κανονικά τις εργασίες, δεν θα σταματήσουμε για ένα ατύχημα!

Η έλλειψη μέτρων προστασίας, όπως και στη συγκεκριμένη προστασία, η χρησιμοποίηση ανειδίκευτων εργατών σε ειδικευμένες θέσεις, η εντατικοποίηση της δουλειάς έχουν εξαπλωθεί σημαντικά στους χώρους δουλειάς και οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις με θύματα τους εργαζόμενους που κυνηγούν το μεροκάματο της επιβίωσης.

Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχουμε ένα εργατικό "ατύχημα" και κάθε 3 ημέρες ένα θανατηφόρο "ατύχημα". Αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.

Η διοίκηση του ΕΚΝΛ εκφράζει τη συμπαράστασή της στο συνάδελφό μας και στην οικογένειά του και θα είναι κοντά τους σε ό,τι χρειαστεί.

Καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να διεκδικήσουν μαζί με το ΕΚΝΛ:

Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία και σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, να μη χρησιμοποιούνται σε καμία θέση ειδικευμένων εργαζομένων ανειδίκευτοι εργάτες - εργάτριες. Να τηρούνται στην εν λόγω εταιρεία και γενικότερα τα ωράρια εργασίας και όλα όσα προβλέπονται από τις ΣΣΕ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger