Home » , » Απ' τα "αγιασμένα" στυλό στις "ευλογημένες" ιατρικές στολές

Απ' τα "αγιασμένα" στυλό στις "ευλογημένες" ιατρικές στολές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 | 10:23 μ.μ.


Αναγνώστης μας απ’ τον Βόλο μας στέλνει την αρχική φωτογραφία και την είδηση για μια εκδήλωση που οργάνωσε ο εκεί Δεσπότης Ιγνάτιος.
Συγκεκριμένα μας λέει ότι ο τοπικός «ποιμενάρχης» οργάνωσε εκδήλωση με καλεσμένους γιατρούς, νοσηλευτές/ιες, φοιτητές ιατρικής και μετά από το κήρυγμα του «ευλόγησε ιατρικές στολές ενώπιον τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού, σε ειδική τελετή στο Παρεκκλήσιο του Πν. Κέντρου».

Ο επιστολογράφος μας ζητάει να του απαντήσουμε αν τελικά πούλησε τις «ευλογημένες στολές» και αν ναι με τι αντίτιμο. Αν τα «ευλογημένα στυλό» κόστιζαν 10 ευρώ, όπως γράφτηκε, η «αγιασμένες στολές» θα κοστολογήθηκαν πολύ περισσότερο, σημειώνει ο αναγνώστης μας, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος δεσπότης είναι γνωστός στην περιοχή του σαν «ευρωφονιάς».

Μας πιάνει αδιάβαστους και δεν ξέρουμε να του απαντήσουμε. Από μια ματιά στο αρχείο μας πάντως πληροφορηθήκαμε ότι ο «Αγιος Δημητριάδος» «προκαλεί με την πολυτέλεια» της διαβίωσης του, και δημιουργούνται ερωτηματικά αν με τα εισοδήματα που δηλώνει μπορεί να δικαιολογηθεί η τεράστια ακίνητη περιουσία που έχει αποκτήσει.
Σ’ αυτή εκτός των άλλων περιλαμβάνεται μια βίλα «αξίας  1 εκατ. ευρώ» και διαθέτει μαζί  με τον αδελφό του –επίσης παπά-  ακίνητα στον Πειραιά, Π. Φάληρο και αλλού «άνω των 2.500 τ.μ».

Πιθανόν να είναι κακόβουλο αυτό το δημοσίευμα για τον «άγιο» Ιγνάτιο. Ο ιεράρχης μπορεί να απόκτησε με σκληρή, επίμονη εργασία, την περιουσία του.
Αλλωστε είναι γνωστό πόσο κοπιαστικό είναι να διακονείς ποίμνιο και είναι λογικό η ανταμοιβή που εισπράττει ο Μητροπολίτης να του έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσει αυτή την μεγάλη περιουσία.
Μπορεί εξάλλου να έχει ανιψιές/ια και να θέλει να τους εξασφαλίσει το μέλλον τους. 
Ετσι δεν κάνουν οι καλοί Χριστιανοί; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger