Home » , » Ευρήματα δημοσκόπησης ή προβλέψεις καφετζούς;

Ευρήματα δημοσκόπησης ή προβλέψεις καφετζούς;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 | 6:50 μ.μ.

Φυσικά και κανένας δεν πρέπει να παίρνει στα σοβαρά της δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται κατά καιρούς. Κάποιες απ’ αυτές όμως, είναι τόσο ηλίθια κατασκευάσματα που αυθόρμητα προκαλούν  γέλιο.
Αντε τώρα να πιστέψεις ότι το 6% του εκλογικού σώματος όχι μόνο γνωρίζει το κόμμα που έφτιαξε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος (αυτός ντε, που πουλάει τηλεοπτικά σκευάσματα για κάθε νόσο και μαλακία, μαζί με «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού»,), αλλά είναι αποφασισμένο και να το ψηφίσει! (Σημ στις τελευταίες εκλογές το ΚΚΕ πήρε 5,5%).

Εξωφρενικά είναι και τα ποσοστά που δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata η οποία δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και σε μια σειρά άλλα κόμματα, όπως του Λεβέντη, του Βαρουφάκη και του Καρατζαφέρη.

Αυτό το εγκεφαλικό κατασκεύασμα που μάλιστα «αναλύει» ο «επιστημονικός διευθυντής της Prorata», Γιάννης Κωνσταντινίδης, -μάλιστα ο ίδιος παρουσιάζεται και σαν "επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας"- στην εφημερίδα που αναφέραμε μας παρουσιάζει τα «ποσοστά του δυνητικού εκλογικού ακροατηρίου της Νέας Δημοκρατίας» να ανέρχονται  στο 34% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 26%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 13%, η Ενωση Κεντρώων με 7%, η Ελληνική Λύση με 6% ενώ Λαϊκή Ενότητα, ΜεΡΑ 25, Πλεύση Ελευθερίας,, Ανταρσύα και Εθνική Ενότητα βρίσκονται στο 5%.
Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα αυτής της δημοσκόπησης το κόμμα του Καμμένου συγκεντρώνει το 4% .

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή η εκτίμηση ψήφου του εκλογικού σώματος που κάνει αυτή η εταιρεία μας θυμίζει προβλέψεις καφετζούς, αφού αθροίζει στην εκλογική δύναμη των κομμάτων όσους απ’ τους ερωτώμενους δήλωσαν ότι υπάρχει πιθανότητα ίση ή μεγαλύτερη του 50% να επιλέξουν ένα κόμμα. (Γι’ αυτό και το ποσοστό αθροιστικά είναι μεγαλύτερο του 100%).

Υ.Γ: Όπως μας ενημερώνει σύντροφος, η «Εφημερίδα των Συντακτών» πλήρωσε 5.500 ευρώ στην εταιρεία για να διεξάγει αυτή την «έρευνα» για λογαριασμό της. Δεν έπαιρνε έναν αστρολόγο τηλέφωνο να μάθει τις προβλέψεις του; Ποιο αξιόπιστες θα ήταν και πολύ πιο φθηνά θα της κόστιζαν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger