Home » , » Παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" στα κεντρικά γραφεία της ΑΒ Βασιλόπουλος για την εργοδοτική δολοφονία εργάτη

Παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" στα κεντρικά γραφεία της ΑΒ Βασιλόπουλος για την εργοδοτική δολοφονία εργάτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 | 7:13 μ.μ.

Με βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ο «Ρουβίκωνας» μας γνωστοποιεί την παρέμβαση που έκανε σήμερα  στα κεντρικά γραφεία της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Γέρακα σαν αντίδραση στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί και σ’ αυτά τα σούπερ μάρκετ, και είχε σαν αποτέλεσμα άλλη μια πρόσφατη εργοδοτική δολοφονία εργάτη στην Πάτρα.

Με κείμενο της που ανάρτησε στο indymedia, η αναρχική ομάδα, αιτιολογεί την ενέργεια της κάνοντας αναφορά στο πώς προκλήθηκε αυτό το εργοδοτικό έγκλημα, καθώς και στο εργασιακό καθεστώς που υπάρχει σ' αυτή την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει εξ' άλλου σε όλους τους εργασιακούς χώρους

Για τον δολοφονημένο εργάτη, που σημειωτέον, άφησε πίσω του μια χήρα γυναίκα και δυο ορφανά παιδιά, το κείμενο του "Ρουβίκωνα" σημειώνει: Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δε θα κλαφτεί δημόσια σε κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες, όπως θα γινόταν σε περίπτωση θανάτου ενός εφοπλιστή, ενός εργολάβου ή ενός βουλευτή ακριβώς γιατί ήταν εργαζόμενος. Το όνομα του θα προστεθεί στην μακρά πλέον λίστα των δολοφονημένων εργατών στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης, δίπλα από τα ονόματα εργαζομένων στη Speedex, στα Mikel, στη ΓΕΚ Τέρνα, στα Everest, στο Δήμο Τήνου και πόσα άλλα.

Κλείνοντας το κείμενο της η αναρχική ομάδα υπογραμμίζει: Πλέον τα ίδια τα αφεντικά με τους όρους που επιβάλλουν στην τάξη μας, μας αναγκάζουν να αντεπιτεθούμε. Όταν συνάδελφοι και συνάνθρωποι μας εξοντώνονται κυριολεκτικά για έναν μεροκάματο σε όλη την Ελλάδα τότε δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υποχώρησης. Η συλλογική μας αντίσταση στο εργοδοτικό καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί στους χώρους εργασίας είναι επιβεβλημένη.
Για αυτούς τους λόγους σήμερα, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία τηςΑΒ Βασιλόπουλος στο Γέρακα.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger