Home » , » Επιλεκτικές "ευαισθησίες" από τους δημοσιολόγους του Μαρινάκη

Επιλεκτικές "ευαισθησίες" από τους δημοσιολόγους του Μαρινάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 | 6:02 μ.μ.

Κοίτα κάτι απορίες και κάτι ευαισθησίες που δημιουργήθηκαν ξαφνικά στους δημοσιοκάφρους του Μαρινάκη! Οκτώ χρόνια τώρα έχουν ριχθεί τόνοι χημικά κα δακρυγόνα σε αγώνες τοπικών κοινωνιών (Κερατέα, Σκουριές κ.α) καθώς και σε μεγαλειώδεις αντιμνημονικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και ποτέ αυτοί οι "λειτουργοί της ενημέρωσης" δεν θεώρησαν απαραίτητο να πληροφορήσουν τους αναγνώστες τους "τι είναι τα χημικά που ρίχνουν στους διαδηλωτές και τι επιπτώσεις έχει το δακρυγόνο CS στην υγεία".

Τί έγινε και τώρα ξαφνικά ενδιαφέρθηκαν για την υγεία των διαδηλωτών.
Σε κάθε περίπτωση πάντως να πούμε στους συντάκτες του  in.gr ότι τα χημικά και δακρυγόνα που δέχτηκαν οι διαδηλωτές στις Πρέσπες είναι τα ίδια ακριβώς που δέχονται χρόνια τώρα όσοι συμμετέχουν σε εργατικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.
Είναι αυτά που "απαγορεύονται μεταξύ εμπόλεμων κρατών", όπως είναι η επιστημονική άποψη του Γιώργου Αρβανίτη, πρώην προέδρου της Ενωσης Ελλήνων Χημικών. 

Οσο αφορά τις "επιπτώσεις που έχει το δακρυγόνο CS στην υγεία" θα συμβουλεύαμε τους δημοσιολόγους του Μαρινάκη, έστω και ετεροχρονισμένα να διαβάσουν μια ανακοίνωση της ΕΕΧ που έχει δει την δημοσιότητα από το 2011. 

Απ' αυτή αντιγράφουμε:

Η χημική ουσία CS μπορεί να αποβεί τοξική εφόσον ριχτεί από μικρή απόσταση- λιγότερο από πέντε μέτρα- στο πρόσωπο ανθρώπων και μέσα σε κλειστό χώρο. Όταν το CS εισέρχεται στον λάρυγγα μέσω της εισπνοής προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμό των ματιών. 
Μπορεί όμως και να οδηγήσει σε διάτρηση του στομάχου, αφού ανακατεύεται με το σάλιο και εισέρχεται στο πεπτικό σύστημα. 
Το CS -κυρίως σε μεγάλες συγκεντρώσεις- μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα ή ακόμη και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC). Πρόσφατες διεθνείς μελέτες συσχετίζουν την ουσία αυτή και με θανάτους, σε περιπτώσεις εισπνοής πολύ μεγάλων ποσοτήτων.

Ιστορικά, θα θέλαμε να αναφέρουμε επίσης ότι η χρήση των αερίων CS και CN, βασικότερων συστατικών των σύγχρονων 'δακρυγόνων', από τις ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ ανάγκασε τον ΟΗΕ να καταλήξει στην Απόφαση 2603/16-12-1969, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, 'καλούνται τα κράτη-μέλη να κάνουν σαφή δήλωση, ότι η απαγόρευση, που περιλαμβάνεται στο Πρωτόκολλο της Γενεύης να έχει εφαρμογή στην πολεμική χρήση όλων των χημικών, βακτηριολογικών και βιολογικών ουσιών (συμπεριλαμβανομένων των δακρυγόνων και άλλων βλαπτικών ουσιών), όσων υφίστανται σήμερα και όσων μπορεί να αναπτυχθούν στο μέλλον.

Προφανώς για τους δημοσιολόγους του Μαρινάκη όταν οι δυνάμεις καταστολής έκαναν χημικό πόλεμο ενάντια σε διαδηλωτές, στο Σύνταγμα, στην Ιερισσό, σε συνταξιούχους, ανέργους και εργάτες και σε κάθε είδους εργατική και λαϊκή κινητοποίηση δεν ήταν άξιο αναφοράς για το τι επιπτώσεις θα έχουν τα χημικά στην υγεία των διαδηλωτών. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger