Home » , » Ο "ξεχασιάρης" Τσίπρας - Το "δράμα" της Μπέτυ Μπαζιάνα κάθε 5 Ιούλη (Ηχητικό)

Ο "ξεχασιάρης" Τσίπρας - Το "δράμα" της Μπέτυ Μπαζιάνα κάθε 5 Ιούλη (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 | 12:22 π.μ.

Κάτι που σχολιάστηκε ιδιαίτερα από την ομιλία του Τσίπρα χτες στην βουλή ήταν η τοποθέτησή του σχετικά με το δημοψήφισμα που προκήρυξε η κυβέρνησή του στις 5 Ιούλη 2015.

Μας είπε, λοιπόν, ανάμεσα στα άλλα, ο πρωθυπουργός: «Είμαστε υπερήφανοι για τη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015. Ήταν μια βαθιά πράξη αντίστασης και όποιος τη λοιδορεί είναι ανεπαρκής και λίγος».

Ελα μου ντε που ο ίδιος μόλις πριν ελάχιστο καιρό "αποκήρυττε" τον ίδιο του τον σημερινό εαυτό και σε συνέντευξη του στη Die Welt δήλωνε αυτά που ήθελε να διαβάσει το αναγνωστικό κοινό της γερμανικής εφημερίδας. Οταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας αν ήταν λάθος η απόφαση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος το 2015, είχε απαντήσει: «Η κατάσταση τότε ήταν πολύ δύσκολη. Εκ των υστέρων και με τη γνώση που έχουμε τώρα, μπορούμε φυσικά να αξιολογήσουμε διαφορετικά τα πράγματα».
Τότε δηλαδή μας έλεγε ουσιαστικά ότι ήταν λάθος αυτό που υπερασπίζεται σήμερα. Απευθυνόταν κύρια στους Γερμανούς τότε όμως και δεν έλεγε το συνηθισμένο ποίημα του για εσωτερική κατανάλωση.

Ας ολοκληρώσουμε την ανάρτησή μας με κάτι έμμετρο και πιο "ανάλαφρο". Με το δράμα που βιώνει η σύντροφος του πρωθυπουργού κάθε 5 Ιούλη:

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger