Home » , , » Η τέλεια υπηρεσία.

Η τέλεια υπηρεσία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 | 4:27 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Κάποιοι νεοφιλελέ υποστηρίζουν ότι “το κράτος δεν λειτουργεί”. Κατηγορούν έμμεσα ή άμεσα τους δημοσίους υπαλλήλους, τους αγώνες για εργασιακά δικαιώματα κοκ, ξεχνώντας βέβαια πως εδώ και πολύ καιρό ακολουθείται μια και μόνη πολιτική, η δική τους. Ότι οι δημόσιες υπηρεσίες σκόπιμα υποβαθμίζονται, απαξιώνονται, σχεδόν σαμποτάρονται από τους ίδιους, με ποικίλους τρόπους.

Βέβαια υπάρχουν και υπηρεσίες που λειτουργούν τέλεια. Μόνο που αυτές δεν εξυπηρετούν τους πολίτες. Εξυπηρετούν τα αφεντικά, το οικονομικοπολιτικό κατεστημένο, με επίσης διαφόρους τρόπους.
Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας υπηρεσίας, που λειτουργεί άψογα, είναι η Ελληνική Αστυνομία. Μην διαμαρτύρεστε αγαπητοί μου. Αν υποθέσουμε, πως η αστυνομία υπηρετεί τους πολίτες, τότε μάλιστα, κάτι δεν πάει καθόλου καλά.
Αν όμως ο ρόλος της είναι άλλος; Δεν έχει ως τώρα προστατεύσει όλους τους πολιτικούς; Δεν έχει καταστείλει, δεν έχει διαλύσει ένα σωρό πορείες, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, καταλήψεις, αγώνες κάθε λογής; 
Ποίος θα τολμήσει να πει να πει, πως οι πραιτοριανοί δεν προσπαθούν, δεν εκτελούν κάθε ξυλοδαρμό με ιδιαίτερο ζήλο, τολμώ να πω και με ευχαρίστηση; Θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίσουμε αυτή τους την προσπάθεια.

Γι αυτό ίσως και οι πολιτικοί τους δίνουν τα μπόνους, τους έχουν εξαιρέσει πολλά από τα δυσβάστακτα μέτρα, που πλήττουν όλους εμάς τους υπόλοιπους. Είναι λογικό, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει και νηστικός μπάτσος δεν θα βαρέσει, τουλάχιστον με την απαιτούμενη δύναμη.

Κάποιοι νεοφιλελέ, πιο έξυπνοι από τους άλλους είναι αλήθεια προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο επειδή έχουμε νεοφιλελεύθερο σύστημα έχει ελευθερωθεί η αιχμάλωτη Ηριάννα!
Πως για όλα αυτά φταίει η ΕΛΑΣ, η οποία είναι μια υπηρεσία που δεν λειτουργεί καλά! Προσπαθούν ασφαλώς να πείσουν τους άλλους δεξιούς, τους ηλίθιους φασίστες, να σταματήσουν τα ψέματα, τις θεωρίες συνωμοσίας γιατί ακριβώς γελοιοποιούνται περισσότερο.

Πρώτα απ΄ όλα, αν η Ηριάννα ελευθερώθηκε επειδή έχουμε την αστική δημοκρατία τους, γιατί άραγε καταδικάστηκε, αφού ήταν αθώα; Γιατί έμεινε τόσο καιρό στη φυλακή; Γιατί αποφυλακίστηκε μόνο όταν η συμπάθεια και οι αγώνες του κόσμου έκαναν σαφές πως ήταν εις βάρος των δεσμωτών να την κρατάνε όμηρο; Γιατί τόσοι δικαστές δεν έκαναν ως τώρα το αυτονόητο; Τα στοιχεία ήταν γελοία, φαίνονταν από την αρχή. Δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όσο για την ΕΛ.ΑΣ. είμαι ο τελευταίος που θέλω να τους υπερασπιστώ. Έπαιξαν πολύ άσχημο παιχνίδι. Όμως σαν υπηρεσία λειτούργησαν τέλεια. Έκαναν ακριβώς αυτό που τους είπαν. Ότι τους διέταξαν. Προσπάθησαν, κι ως ένα βαθμό το πέτυχαν, να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στη θεωρία κάποιων δεξιών κανιβάλων, κάποιων κηφήνων.
Δεν νομίζω πως τα εργαστήρια τους έκαναν λάθος. Λάθος είναι να πατήσεις κάποιον και να του πεις “συγνώμη δεν σας είδα”, έστω κι αν τον ξενύχιασες. Δεν νομίζω όμως πως μπορείς να πεις “λάθος” αν πάρεις ένα τσεκούρι και να του κόψεις το πόδι. Εκεί μάλλον χρειάζονται πειστικότερες εξηγήσεις. Εξηγήσεις όμως δεν πρόκειται να μας δώσουν. Πότε το έκαναν για να το κάνουν τώρα;

Βλέπετε, δεν τους βγαίνει. Προσπαθούν να συμμαζέψουν τ' ασυμμάζευτα, να δικαιολογήσουν τ' αδικαιολόγητα. Είτε είναι ηλίθιοι κομπλεξικοί φασίστες, είτε διορατικοί κι έξυπνοι οι αστοί δεν μπορούν να χωνέψουν μια μεγάλη νίκη των Αναρχικών. Ο εκβιασμός, η τρομοκρατία, δεν πέρασε. Η σκευωρία κατέρρευσε. Πολλοί δεξιοί, πράγματι, το είχαν πει, ότι η υπόθεση θα γυρίσει εις βάρος εκείνων που την έστησαν. Δεν είναι όμως τόσο τα όργανα οι φταίχτες για τα φάλτσα, όσο οι οργανοπαίχτες.

Έτσι λοιπόν, όσον αφορά τους μπάτσους, διαταγές εκτελούσαν. Όπως κι εκείνοι που έριχναν τους αιχμαλώτους στο φούρνο, παλιά, σε κάποια άλλη χώρα, εκτελούσαν άνωθεν εντολές.
Αν τους έλεγαν να πέσουν οι ίδιοι, για να ψηθούν, θα το έκαναν; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger