Home » , » Καθαρός εκβιασμός των ΗΠΑ προς τους Παλαιστίνιους

Καθαρός εκβιασμός των ΗΠΑ προς τους Παλαιστίνιους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 | 12:15 π.μ.

Γράφει ο mitsos175 

Το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε την Τετάρτη πως απολύει 267 εργαζόμενους στη Λωρίδα της Γάζας και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά τις περικοπές της αμερικανικής χρηματοδότησης προς αυτόν τον διεθνή οργανισμό.

Μετά την ανακοίνωση, πολλοί Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν μπροστά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της υπηρεσίας του ΟΗΕ στη Γάζα, ενώ το συνδικάτο των εργαζομένων κάλεσε σε γενική απεργία. Ένας από τους διαδηλωτές αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί, αλλά ευτυχώς τον εμπόδισαν άλλοι διαμαρτυρόμενοι.

Πρόκειται για καθαρό εκβιασμό των ΗΠΑ προς τους Παλαιστίνιους, ώστε να υποχωρήσουν στις παράλογες και άδικες απαιτήσεις του Ισραήλ.

Το Γραφείο θα τροποποιήσει την εργασιακή σχέση σε παραπάνω από 500 εργαζομένους, μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε μερικής απασχόλησης.
Η Αμάλ αλ Μπατς, αντιπρόεδρος του συνδικάτου των εργαζόμενων του UNRWA στη Γάζα, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η απόφαση αυτή "θα πλήξει σκληρά τους εργαζόμενους αλλά και τις οικογένειές τους".
"Οι επιστολές οι οποίες στάλθηκαν δεν είναι ειδοποιήσεις απόλυσης, αλλά αγγελτήρια θανάτου", δήλωσαν με αγανάκτηση εργαζόμενοι

Πρόκειται για το πρώτο κύμα απολύσεων μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι αποφάσισε να μην δώσει μόλις 60 εκατομμύρια δολάρια από τα 360 που είχε χορηγήσει την περασμένη χρονιά.
Μέχρι πέρυσι, οι ΗΠΑ συνεισέφεραν το 30% των κεφαλαίων που απαιτούνταν για τη λειτουργία του UNRWA.

Τα προγράμματα που θα καταργηθούν πρώτα εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων σχετίζονται με την απασχόληση, τη στέγη και την αρωγή προς τους ψυχικά ασθενείς.

Υπάρχουν οι άνθρωποι και οι ανθρωπόμορφοι. Οι δεύτεροι δεν έχουν καμία σχέση με τους πρώτους, αφού λείπει από αυτούς η συνείδηση, το φιλότιμο, τ' ανθρωπινά χαρακτηριστικά, που μας ξεχωρίζουν.

Οι ιμπεριαλιστές στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές.

Το μιλιταριστικό κατεστημένο του Ισραήλ εδώ και χρόνια κάνει γενοκτονία εναντίον των Παλαιστινίων. Οι ΗΠΑ βοηθούν το Ισραήλ σ' αυτό το έγκλημα.

Ο φασίστας Τραμπ κυνικός, ξεδιάντροπος, συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων εγκληματιών, χωρίς όμως τα προσχήματα.

Υποθέτω πως τα 300 εκατομμύρια που κόβει από τους φτωχούς πρόσφυγες, θα τα χαρίσει στους πλούσιους φίλους του, τις πολυεθνικές, που άλλωστε τους χρωστά την εκλογή του. Όλοι οι νεοφιλελεύθεροι ανθρωποφάγοι αυτό κάνουν, παίρνουν από τους φτωχούς να τα δώσουν στους πλούσιους.

Ακόμα μια περικοπή δαπανών με αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Νομίζω πως ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να χαιρετήσει την ενέργεια των ΗΠΑ. Τι υποτακτικός θα ήταν, αν δεν το έκανε; Άλλωστε τα ίδια αρέσουν και σ' αυτόν.

Θεωρώ πως κι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στείλει ένα χαιρετισμό στ' αφεντικό του στην Ουάσιγκτον. Μη χάσουμε την εύνοια των αρπακτικών.
Τόσες ζωές θυσιάζουμε για να αρέσουμε στο ΝΑΤΟ... .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger