Home » , , » Κάρλο Τζουλιάνι: αδικαίωτο σύμβολο μιας εποποιίας.

Κάρλο Τζουλιάνι: αδικαίωτο σύμβολο μιας εποποιίας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 | 8:51 μ.μ.

Ηταν τέτοιες μέρες το 2001, όταν στην Γένοβα της Ιταλίας πραγματοποιείται η συνάντηση των 8 ηγετών των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη (G8) για να αποφασίσουν τις τύχες του κόσμου.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές απ’ όλη την Ευρώπη, (ανάμεσα του πάνω από 4.000 Ελληνες, μεταξύ των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας, τότε γ.γ. της Νεολαίας του Συνασπισμού, ο Τάσος Κορωνάκης, ο Πάνος Λάμπρου κ.α. Ηταν η εποχή που φορούσαν την μάσκα του αντικαπιταλιστή), συγκεντρώνονται στη Γένοβα για να αντιτάξουν τη βούληση των λαών, απέναντι στις στοχεύσεις των 8 ηγετών των καπιταλιστικών χωρών.

Η πόλη ζει για 3 τρεις μέρες σε ξέφρενους κινηματικούς ρυθμούς. Η μεγαλειώδης πορεία που γίνεται σαν σήμερα 20 Ιούλη 2001, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δέχεται επανειλημμένες επιθέσεις από ορδές αστυνομικών δυνάμεων.
Αποτέλεσμα: Εκατοντάδες συλληφθέντες, τραυματίες, αλλά και ένας νεκρός. Ο αναρχικός Κάρλο Τζουλιάνι, αδικαίωτο μέχρι σήμερα σύμβολο εκείνης της εποποιίας.

Η σφαίρα του μπάτσου Mario Placanica σωριάζει τον τότε 23χρονο Ιταλό στη πλατεία «Gaetano Alimonda».
Ενώ ο Carlo ήταν ξαπλωμένος στην άσφαλτο το αστυνομικό όχημα στο οποίο επέβαινε ο δολοφόνος αστυνομικός κάνει όπισθεν περνώντας πάνω από το σώμα του νεαρού ακτιβιστή, ξανακινήθηκε προς τα εμπρός περνώντας για δεύτερη φορά από πάνω του και τελικά σταμάτησε λίγα μέτρα πιο κάτω.
Κι αυτό την στιγμή που η καρδιά του Carlo Giuliani χτυπούσε όπως διέγνωσαν οι γιατροί που εξέτασαν τη σορό του 23χρονου μετά το θάνατό του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ιατροδικαστής Marco Salvi.

Υ.Γ: Όταν μετά από 7 χρόνια έγινε η δίκη των 45 μπάτσων μόλις οι 15 κρίθηκαν ένοχοι και εισέπραξαν κάτι ποινές «χάδι» κι αυτές με αναστολή. Ο δολοφόνος μπάτσος του Carlo Guiliani αθωώθηκε αφού σύμφωνα με τους δικαστές η σφαίρα του βρήκε τον Κάρλος μετά από «εξοστρακισμό», ενώ  και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα τη στιγμή που πυροβόλησε, συνεπώς δεν έκανε κατάχρηση εξουσίας χρησιμοποιώντας υπερβολική βία. Την ίδια αντιμετώπιση είχε και ο άλλος μπάτσος, οδηγός του οχήματος που πέρασε πάνω από το σώμα του Τζουλιάνι. Το δικαστήριο τον αθώωσε με το σκεπτικό ότι ο Κάρλος ήταν ήδη νεκρός, αν και οι ιατροδικαστές επιβεβαίωσαν ότι η καρδιά του νεαρού αναρχικού χτυπούσε ακόμα.,

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger