Home » , » Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 | 5:33 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Η επιστήμη λέει πως όταν χρησιμοποιείς τα ίδια υλικά, σε παρόμοιες συνθήκες, με την ίδια μέθοδο, θα πάρεις παρόμοια αποτελέσματα. Εδώ και δεκαετίες έχουμε την ίδια πολιτική που ασκούν άχρηστοι και διεφθαρμένοι κηφήνες. Τύποι, που δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο παρά την αύξηση της προσωπικής τους περιουσίας, τη μάσα και τα προνόμια.

Ένα κράτος όταν δίνει έμφαση σε κάτι, εκεί έχει αποτέλεσμα, ενώ όταν αδιαφορεί για άλλα πράγματα, προφανώς υπολειτουργούν ή δεν υπάρχουν καθόλου. Ας δούμε σε τι δίνει έμφαση το δικό μας κράτος, που ποτέ δεν ήταν σοβαρό και ανεξάρτητο.

Δώσαμε έμφαση στο να ταΐζουμε χαραμοφάηδες. Τα καταφέραμε μια χαρά. Τόσοι πολιτικοί, αντί να βρίσκονται φυλακή, μας κάνουν το βίο αβίωτο κλέβοντας και εξαπατώντας. Δώσαμε έμφαση στο να αυξήσουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μιας μειοψηφίας. Το κάναμε, οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι εις βάρος των φτωχών, που εξαθλιώθηκαν εντελώς. Κατάφερε έτσι το κράτος να σπάσει τα ρεκόρ της ανεργίας, να κάνει την εργασία “λάστιχο”, να κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, να βγάλει τα σπίτια (κυρίως των ανήμπορων) στο σφυρί. Αυτό που ήθελε, αυτό έκανε.

Κατορθώσαμε ακόμη ως κράτος να χώνουμε τους στρατιώτες, ώστε να βγάζουν πολλές φορές το φίδι από την τρύπα, όταν γίνεται κάποια καταστροφή φυσική ή από ανθρώπινο χέρι, άσχετα αν έγινε ή επίτηδες ή όχι. Έτσι χρησιμοποιούμε ότι έχουμε. Φρεγάτες, πολεμικά αεροσκάφη, διάφορα στρατιωτικά οχήματα, τα οποία έχουν τον πρώτο λόγο στις διασώσεις, γιατί αυτά αγοράσαμε πανάκριβα από το εξωτερικό. Ότι έχουμε, το χρησιμοποιήσαμε. Αν είναι άχρηστο δώσαμε απλά τζάμπα λεφτά. Είμαστε όμως “στα χαρτιά” οι πλέον εξοπλισμένοι, ακόμα και από κράτη με πολλαπλάσιο ΑΕΠ ή πληθυσμό.

Έχουμε στόχο να εξυπηρετούμε ημετέρους. Έτσι δεχόμαστε κακοτεχνίες, που καταφέρνουν να κάνουν μερικά χιλιοστά βροχής ποτάμια, που παρασύρουν τα πάντα ακόμα και το καλοκαίρι! Είναι κατόρθωμα. Πως τα καταφέραμε; Από τη μια η αδιαφορία να καθαριστούν υπόνομοι από την άλλη το γνωστό “δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς”, οι κακοτεχνίες που λέγαμε, ο κακός καιρός ορισμένων ανεύθυνων, τα στραβά μάτια εκεί που χτίζουν παράνομα κλπ κλπ. Η μετατροπή δρόμων σε ποτάμια είναι μια συλλογική προσπάθεια, και τα συγχαρητήρια, ή οι φάπες - όπως το βλέπει κανείς - θα έπρεπε να μοιραστούν σε όλους.

Τα ΜΜΕ από την άλλη σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι, αν τα βρουν στο μοίρασμα της λείας με την κυβέρνηση, τη στηρίζουν με νύχια και δόντια παραποιώντας την πραγματικότητα, κρύβοντας εγκλήματα, αποσιωπώντας λάθη κοκ. Αν πάλι η αντιπολίτευση προσφέρει περισσότερα, κάνουν ακόμα και σπέκουλα, σκύλευση των πτωμάτων, που είναι ότι χειρότερο για τους νεκρούς και τους συγγενείς τους.
 Αλλά, αν τα πτωματοφάγα ζώα δεν γεμίζουν τις κοιλιές τους με σάρκες νεκρών, ποιος θα το κάνει; Θα πρέπει η εγκυκλοπαίδεια να προσθέσει τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους και μερικούς άλλους στο αντίστοιχο λήμμα.

“Φταίνε τα πρόσωπα όχι τα είδη”. Επειδή λοιπόν σήμερα μας τρώει τα σπλάχνα ο τάδε γύπας θα βάλουμε τον άλλο, που μας έτρωγε πριν. Προφανώς θα συνεχιστεί το τσιμπούσι με μας το κυρίως πιάτο, αλλά θα αλλάξει κάτι. Αυτός που μας καταβροχθίζει. Να μείνουμε αφάγωτοι, δεν παίζει.
Έτσι ίσως τα καταφέρουν να ιδιωτικοποιήσουν επιτέλους την πυροσβεστική, η οποία πριν σε απεγκλωβίζει θα στέλνει λογαριασμό.“Είστε άνεργος; Αχ κρίμα! Δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε”. Ευγενέστατοι, καιγόμαστε, αλλά τουλάχιστο σώζονται οι πλούσιοι. Όπως πάντα.

Φυσικά κι εμείς έχουμε τις προτεραιότητες μας. Είναι, εκτός του χαρακτήρα, και θέμα παιδείας (με τη γενικότερη έννοια), τι διδασκόμαστε, ώστε να επιλέξουμε τους στόχους μας. Άλλοι επιλέγουν τον αναπαυτικό καναπέ. Αρκετοί το βόλεμα με πλάγιο τρόπο. Μερικοί τα τρελά κέρδη εις βάρος των άλλων. Ορισμένοι την κουταμάρα και τα καταφέρνουν, ομολογουμένως, περίφημα. Οι περισσότεροι την Επιβίωση στην καπιταλιστική ζούγκλα. Κάμποσοι τρελοί ένα όραμα, μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger