Home » , » Συμφέρει το κράτος να δίνει αποζημιώσεις στα θύματα του, παρά να προλαμβάνει καταστροφές!

Συμφέρει το κράτος να δίνει αποζημιώσεις στα θύματα του, παρά να προλαμβάνει καταστροφές!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 | 5:55 π.μ.

Γράφει ο  mitsos175.

“Κάηκε κόσμος τζάμπα” είπαν οι εξαγριωμένοι κάτοικοι στους αιώνια ανεύθυνους υπεύθυνους.
Ε όχι και “τζάμπα”, τόσες “διευκολύνσεις” έκανε η κυβέρνηση στους πυρόπληκτους!
Τώρα θα μου πείτε “τολμάς να κάνεις αστεία με τέτοια πράγματα”;
Δυστυχώς δεν αστειεύομαι καθόλου κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα σ' αυτή τη χώρα. Ειρωνεύομαι φυσικά, αλλά αυτό είναι διαφορετικό.

Γιατί, όσο κυνικό κι αν ακούγεται, συμφέρει το κράτος να δίνει αποζημιώσεις στα θύματα του, παρά να προλαμβάνει καταστροφές!
 2007 – 2018. Πάνω από δέκα χρόνια και το μόνο που άλλαξε, ήταν η χειροτέρευση της κατάστασης.
Αναρωτιέμαι, αν τα χρήματα, θα φέρουν πίσω τους ανθρώπους, αν επιτέλους θα πιαστεί ένας εμπρηστής και θα τιμωρηθεί όπως πρέπει, μαζί με τους αυτουργούς.
Αν μαζί με τα αθώα θύματα θα αποζημιωθούν και οι συνυπεύθυνοι, όπως ο ανεκδιήγητος Ψινάκης, που είπε πως τάχα κάηκε το παλάτι του.
Αλήθεια δήμαρχε, γιατί δεν έγιναν έργα, ώστε να προστατευθεί ο κόσμος σε περίπτωση πυρκαγιάς; Τι έκανες ΠΡΙΝ το κακό;

“Τι έκανε γενικά το κράτος” θα μου πείτε. Ότι κάθε χρόνο, ευνοεί τους εμπρηστές, να καίνε τα δάση.
Τουλάχιστο ο δήμαρχος έσωσε τη γκαρνταρόμπα και τα χτένια του. Αλλά δεν τον κατηγορώ γι αυτό. Τον μέμφομαι, γιατί δεν έκανε τίποτε από όσα όφειλε να κάνει. Κυρίως γι αυτά που θα κάνει. Δεν θέλει καν αναδάσωση! 

Παρεμπίπτοντος, η αναδάσωση δεν είναι κάτι εύκολο. Θέλει μελέτη, έμπειρο προσωπικό, και πολλά άλλα. Αλλά δεν θέλει αναδάσωση, γιατί θα χάσει ψήφους! 

Κι εδώ θα πω μερικά σκληρά, αλλά έντιμα λόγια με σεβασμό σε όλους σας, επειδή πιστεύω στην πρόληψη.
Κάποιοι από τους κατοίκους έκαναν μεγάλα λάθη. Βέβαια, αν υπήρχε σωστό κράτος θα διόρθωνε αυτά τα λάθη, όπως έπρεπε να κάνει. Οι μεγάλοι, οι πλούσιοι βολεύονται κι ούτε χρειάζονται να ανησυχούν για πυρκαγιές. Καταστρέφουν, καταπατούν, κερδίζουν, φτιάχνουν νόμους στα μέτρα τους κοκ.

Όμως βάση μιας λάθος νοοτροπίας που καλλιεργείται, αρκετοί – όχι φυσικά όλοι – προσπαθούν να βολευτούν με πλάγια μέσα. Και σ' αυτό ακόμα φταίει η πολιτική, που σπρώχνει πολύ κόσμο σε τέτοιες ενέργειες, αλλά τους πολιτικούς που την εφαρμόζουν, τους ψηφίζουμε.
Κι εδώ θα πρέπει ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του. Αν είναι εντάξει ή όχι, αν πούλησε την ψήφο του για ένα αυθαίρετο, για μια χούφτα γη, που δεν του άνηκε.
Τελικά τα αυθαίρετα τα πληρώνουν όσο και τα νόμιμα, αλλά αυτό είναι άλλη απάτη του κράτους.

“Μα είναι ώρα να πούμε κάτι τέτοιο”; Δυστυχώς κάθε χρόνο είναι επίκαιρο το θέμα. Και βέβαια μιλάω γενικά. Γιατί δεν χτίσανε μόνο στο Νέο Βουτζά. Δεν έκλεισαν δρόμους, χτίζοντας όπου να ναι, μονάχα στο βουνό που κάηκε πρόσφατα.
Δεν υπάρχουν μάντρες που εμπόδισαν τον κόσμο να βγει στη θάλασσα μόνο στο Μάτι. Είναι γενικό το φαινόμενο. Και τι θα γίνει, αν φυσήξουν δυνατοί άνεμοι, άλλο καλοκαίρι, σε παρόμοια περιοχή; Τα ίδια μήπως;

Κάποιο κάθαρμα θα βάλει φωτιά και καθώς δεν έχει γίνει τίποτα από τα απαραίτητα, θα ψηθεί κόσμος, θα θρηνήσουμε πάλι θύματα.
Και η κυβέρνηση που θα είναι τότε, θα βγει να δώσει πάλι ψίχουλα. Πως αποζημιώνεται όμως μια ανθρώπινη ζωή;

“Που είναι το κράτος”; Φωνάζουν. Παντού! Όταν είναι να καταστείλει, να εξυπηρετήσει  τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, ν' αρπάξει από τους εργαζόμενους.
Οι κοινωνικές υπηρεσίες, που ευνοείτε, υποβαθμίζονται συστηματικά, απαξιώνονται και περικόπτονται τα κονδύλια τους, από κείνους που εσείς τους δίνετε εξουσία!
Οι περικοπές δαπανών σημαίνει λιγότερα μέσα για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες συμφορές. Αν γίνονταν αυτά που έπρεπε, δεν θα έμπαινε καν φωτιά, δεν θα πλημμυρίζαμε το χειμώνα με μια ψιχάλα.

Όταν δίνετε δύναμη σε απατεώνες, έχετε τέτοιες συνέπειες. Δεν είναι μαγκιά το αυθαίρετο, η μάντρα στην παραλία, είναι ηλιθιότητα. Άθελα σας παίρνετε στο λαιμό σας εσάς, τους φίλους και τους γύρω σας. Ενώ οι εγκληματίες πολιτικοί το κάνουν επίτηδες. Μην κάνετε συμφωνίες με λαμόγια, στο τέλος θα χάσετε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger