Home » , » Ελλειψη μνήμης και Συριζαίικες αθλιότητες

Ελλειψη μνήμης και Συριζαίικες αθλιότητες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 | 9:47 π.μ.


Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Ξέρξης διέταξε να μαστιγώσουν την θάλασσα όταν αυτή ήταν φουρτουνιασμένη και εμπόδιζε τα πλοία του να ταξιδέψουν. Οι "δικοί" μας κυβερνώντες δεν μπορούν φυσικά να "τιμωρήσουν" τα φυσικά φαινόμενα οπότε αρκούνται μόνο να τους απευθύνουν κατηγορίες.

Αν τυχόν, λοιπόν παρακολουθήσατε την χθεσινή έκτακτη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο του Τόσκα με θέμα τις πρόσφατες πυρκαγιές θα μάθαμε ποιοι είναι οι "ένοχοι" για τους 84 νεκρούς συμπολίτες μας και τις ανυπολόγιστες υλικές και περιβαλλοντικές καταστροφές. Οι δράστες αυτών των εγκλημάτων είναι οι «ριπές του ανέμου», οι «ακραίες κλιματολογικές συνθήκες», «οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, ήταν οι ισχυρότεροι των τελευταίων οκτώ χρόνων». Κάτι ψέλλισε, επίσης ο Τόσκας για «ενδείξεις» εμπρησμού στις πυρκαγιές σε Καλλιτεχνούπολη και Πεντέλη. Από κει και πέρα, σύμφωνα με τους "αρμοδίου" όλα λειτούργησαν άψογα.«Προσπαθώ να βρω ποια είναι τα λάθη και ποιοι έχουν την ευθύνη, σας λέω ότι δεν μπορώ να βρω μεγάλα λάθη επιχειρησιακά σε όλη αυτήν την κατεύθυνση των επιχειρήσεων» μας είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός μπάτσων και καταστολής.

Αφού, λοιπόν, έχουν βγάλει το "πόρισμα" τι νόημα έχουν τα λεγόμενα του Τζανακόπουλου ότι θα «διερευνήσουν ενδελεχώς τα αίτια της τραγωδίας»;

Πέρα απ' αυτή την φιέστα που έστησαν και την ονόμασαν συνέντευξη τύπου, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας που προηγήθηκαν. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Πάνος Καμμένος δεν δίστασε να αποδώσει ευθύνες στους ίδιους του πολίτες που θρηνούν τους νεκρούς συγγενείς τους και έχουν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

«Η άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρούν τους νόμους και τους κανόνες», μας είπε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Ακόμα και αν είναι γεγονός ότι κάποιοι κάτοικοι έφτιαξαν αυθαίρετα κτίσματα, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί για να δημιουργηθούν τέτοιες περιπτώσεις; Ποιοι είναι αυτοί που επιτρέπουν και ενθαρρύνουν να δημιουργούνται αυτές οι καταστάσεις; Δεν είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του που δίνει το "πράσινο φως" να υπάρχουν τέτοιες αυθαιρεσίες; Και αν ο Π. Καμμένος έχει μικρή μνήμη να του θυμίσουμε τι έγραφαν πρωτοσέλιδα οι εφημερίδες μόλις πριν ένα χρόνο. Και συγκεκριμένα στις 7 Ιούνη 2007. Τότε που ο ίδιος, όπως και σήμερα συγκυβερνούσε.  Ολος ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος αυτή την μέρα είχε σαν πρώτη είδηση την νομιμοποίηση και μάλιστα με "προνομιακούς" όρους που έκανε η κυβέρνησή του σε όλα τα αυθαίρετα (Αρχική φώτο). Ε, πάει πολύ ο πολιτικάντης να προσπαθεί να μας κάνει ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα.

Και κάτι τελευταίο. Είναι θλιβερή αλλά και κατάπτυστη συγχρόνως η προσπάθεια ορισμένων δημοσιολόγων του ΣΥΡΙΖΑ -ανδρών και γυναικών- να προσπαθούν με αστειότητες να αποσείσουν τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες που υπάρχουν σ' αυτή την τραγωδία. Μετά την ελεεινή ανάρτηση -τελικά κάτω απ' την γενικευμένη κατακραυγή αναγκάστηκε να την αποσύρει- της δημοσιογράφου της εφημερίδας "Αυγή" και του κομματικού ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενίας Λουπάκη, υπήρξα μια σειρά άλλοι/ες δημοσιολόγοι του κυβερνητικού κόμματος που βάλθηκαν να μας φραγκοδίφραγκα το «ασύμμετρο φαινόμενο» που είπε ο Τσίπρας, μια έκφραση που παραπέμπει στην «ασύμμετρη απειλή» και αφήνει την φαντασία να καλπάζει.

Μόνο που πάλι δεύτεροι και καταϊδρωμένοι ήρθαν οι Συριζαίοι. Το ίδιο τροπάρι μας λέει μέρες ο "μακελάρης" Στ. Χίος, ενώ πιο "παραστατικός" ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος. (Αυτός ντε που παρουσιάζεται ηγέτης κόμματος στο οποίο οι "έγκυρες" δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν να δέχεται την προτίμηση του εκλογικού σώματος σε πάνω από 5%. Είναι ο τύπος   αυτός που πουλάει τηλεοπτικά σκευάσματα για κάθε νόσο και μαλακία, μαζί με «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού» σε τιμή ευκαιρίας, μόνο με 2 ευρώ),
 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger