Home » , » Συμβολική αντίδραση του "Ρουβίκωνα" στον εργατικό μεσαίωνα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς

Συμβολική αντίδραση του "Ρουβίκωνα" στον εργατικό μεσαίωνα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 | 12:51 μ.μ.

Σαν μια συμβολική αντίδραση στον εργατικό μεσαίωνα που βιώνουν όσοι/ες «τυχεροί/ες», εργάτες/ιες  εξακολουθούν να έχουν δουλειά, παλεύοντας για ένα πενιχρό μεροκάματο, χαρακτηρίζει την σημερινή του παρέμβαση ο «Ρουβίκωνας» στα γραφεία της πολυεθνικής Leroy Merlin.

Αφορμή για την ενέργεια της αναρχικής ομάδας στάθηκε το γεγονός ότι πρόσφατα «τα Leroy Merlin απέλυσαν εργαζόμενη με το που έμαθαν ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας».

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο «Ρ», αφού περιγράφει το καθεστώς που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, όπου «τα αφεντικά, οι επιχειρηματίες, οι επενδυτές, το κεφάλαιο, οι καπιταλιστές, κάνουν ότι γουστάρουν, όποτε γουστάρουν όπως γουστάρουν»,  τονίζει ότι οι ενέργειες του δεν «προσφέρουν κάτι άλλο από φώτα δημοσιότητας στις βρωμιές του κεφαλαίου», εντοπίζοντας ότι το βασικό πρόβλημα είναι η απουσία ταξικού μαχητικού εργατικού κινήματος.

«Αν υπήρχε μαχητικός συνδικαλισμός βάσης, το Leroy Merlin θα κατέβαζε ρολά σε 5 λεπτά από την απόλυση και δεν θα ξαναάνοιγε αν δεν ξαναδούλευε η συγκεκριμένη εργάτρια. Αν υπήρχε ισχυρή ταξική οργάνωση θα έσπαγε τον τσαμπουκά των αφεντικών αν αυτά επιχειρούσαν να κάνουν αντίποινα είτε μέσω του κράτους και των δικαστηρίων είτε μέσω των δικών τους μπράβων. Αν υπήρχαν τα σωματεία που κάποτε κέρδισαν τα εργατικά δικαιώματα που σήμερα χάνονται, το αφεντικό της όποιας Leroy Merlin θα κοίταγε πίσω από την πλάτη του κάθε πρωί αν επέμενε σε τέτοιες αντιεργατικές επιθέσεις», υπογραμμίζεται στο κείμενο της αναρχικής ομάδας, και αιτιολογούν την ενέργεια τους γράφοντας: «μέχρι να φτιαχτεί η μεγάλη ταξική οργάνωση στην βάση, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, με τα θύματα της μαύρης εργασίας και τους άνεργους μέσα, δεν μπορούμε να γίνει τίποτα άλλο από μικρά αντίποινα στα καθημερινά χαστούκια που τρώμε».

Εδώ το πλήρες κείμενο και σχετικό βίντεο για την σημερινή δράση του Ρουβίκωνα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger